Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Mudīte Zandere: ir gan bronza, gan rezerves progresam

Mudīte Zandere: ir gan bronza, gan rezerves progresam
Kitija Laksa
Foto: girlsbasket.eu

 Kolibri/47.vidusskolas  komanda Austrumeiropas Meiteņu basketbola līgā finišējusi ar trešo vietu un labu pieredzi, kas sezonas turpinājumā noderēs Latvijas U16 izlasei.

 

EEGBL finālturnīru Kolibri/47.vsk. komanda sāka ar dramatiskā cīņā piedzīvotu zaudējumu pret Maskavas Trinta (39:41), bet turpināja ar uzvarām pār Berdjanskas komandu (45:34) un Viļņas basketbola skolas audzēknēm (49:40). Pusfinālā nācās piekāpties nākamajām uzvarētājām Sanktpēterburgas Olimp  (36:49), bet mačā par trešo vietu rīdzinieces ar 60:51 pieveica mājinieces Tallinas Audentes.

„Sanktpēterburgas komanda ar saviem resursiem patiesi bija labākā, bet pārējās septiņas vienības bija spēkos līdzīgas. Tāpēc esmu divtik priecīga par izcīnītajām medaļām,” Mudīte Zandere bija apmierināta ar komandas rezultātu. „Visas cīņas bija ļoti spraigas un, lai uzvarētu, bija vajadzīga gan fiziskā, gan psiholoģiskā izturība. Īpašs paldies mūsu fiziskās sagatavotības trenerim Ērikam Visockim un arī meiteņu vecākiem, kuru atbalsts ļoti noderēja. Mazliet žēl tikai par neveiksmi pirmajā mačā ar Trintu, kuras izskaņā stīpas tiesa mūs šķīra no uzvaras. Tad, iespējams, būtu tikušas vēl solīti augstāk.”

Vislielākā slodze tikusi piecām pamatspēlētājām – Kitijai Laksai (ievēlēta turnīra All Star piecniekā ), Katei Krēsliņi (labākā Kolibri/47.vsk. komandā), Paulai Lūķei, Rūtai Vētrai un Artai Frīdenbergai. „Ukrainas, Lietuvas un Igaunijas komandas mērķtiecīgi izmantoja šo turnīru, lai gatavotos Eiropas U16 čempionātam un faktiski spēlēja šo valstu izlases. Mēs apzināti negājām šo ceļu, tāpēc, domājot par vasaru, mums noteikti ir rezerves, jo palīgā nāks meitenes no Rīdzenes, Pārdaugavas.

Trenere uzsver, ka meistarības ziņā visām meitenēm vēl ir lielas iespējas progresēt, bet uzteica audzēknes par pozitīvo attieksmi un gribasspēku. „Bija tehniskas un taktiskas kļūdiņas, ne visu iecerēto izdevās realizēt, taču ar rakstura palīdzību daudz ko varēja kompensēt. Vissmagāk iet ar fiziski asas pretestības pārvarēšanu. Mentalitātes lieta – mums patīk spēlēt skaisti un tīri, taču modernajā basketbolā cīņā pie groziem neviens īpaši neceremonējas. Ļoti asi spēlēja gan ukrainietes, gan lietuvietes. Tā bija laba skola, jo Eiropas čempionātā būs darīšana ar tādā pašā stilā spēlējošām sāncensēm. Jābūt gatavām. Arī tam, ka mūsu līderu spēle tiek izpētīta un, piemēram, Kitijai ir aizvien grūtāk tikt pie brīviem metieniem.”

Komandas līderes kopā ar citām Latvijas U16 izlases kandidātēm turpinās gatavoties Eiropas čempionāta B līgas turnīram, kas augustā risināsies Rumānijā.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-12 14:11, pirms 13 gadiem
Malaces meitenes un arii trenere ! Labs panaakums

  +1 [+] [-]

, 2011-04-12 16:38, pirms 13 gadiem
Lai veicas arii Eiropas U 16 chempionaataa

  +1 [+] [-]

, 2011-04-12 16:58, pirms 13 gadiem
Labs līmenis mūsējai Kolibri komandai, ka var vinnēt citu valstu izlases! Apsveicami!