Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U20 izlasei paraugstunda pie Kanādas studentiem

U20 izlasei paraugstunda pie Kanādas studentiem
U20 izlases uzbrucējs Roberts Krastiņš.
Foto: basket.lv

Latvijas U20 vīriešu Ķīnas pilsētā Čončinā notiekošā pārbaudes turnīra trešajā spēlē zaudēja Kanādas studentu izlasei – 40:82 (11:16, 26:36, 31:59) – un sacensības beidza ar vienu uzvaru trijās spēlēs. No trešdienas līdz piektdienai Latvijas U20 izlase, Kanādas un Ķīnas studentu izlases, kā arī ASV komanda aizvadīs otro pārbaudes turnīru. Latvijas komanda gatavojas Eiropas U20 čempionātam, kas no 9. līdz 21.jūlijam notiks Tallinā.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs:

„Dabūjām labu mācību... Kanādas komanda bija uzvarējusi abās pirmajās spēlēs, nobrieduši spēlētāji no labām augstskolām, kuri demonstrē īstu pieaugušo basketbolu. Mēs pirmajā puslaikā kaut cik turējāmies, bet pēc pārtraukuma sabrukām.

Ceļojumā sakrātais nogurums, ko pirmajās spēlēs izdevās pastumt malā ar emocijām un pašatdevi, atgādināja par sevi visā skaļumā. Lai kuru sūtījām laukumā, visiem trūka ātruma un asuma. Ar labu saspēli tikām pie relatīvi labiem metieniem, taču precizitāte bija katastrofāla – divpunktnieki 11/42, trīspunktnieki 4/23...

Izskatās, ka esam iekrituši fiziskās kondīcijas bedrē, bet sliktākais tas, ka nebijām gatavi uz pretinieku agresīvo fizisko spēli atbildēt ar tādu pašu sportisku nekaunību. Ļāvām sevi sist un grūstīt. Pie groziem cietām īstu sakāvi – 20 pret 43. Tikai pašās beigās sadusmojāmies un sākām atbildēt ar tādiem pašiem paņēmieniem. Tiesneši te atļauj tā spēlēt, un uzreiz izdevās dažās divcīņās uzvarēt. Taču tā jāspēj darboties visas 40 minūtes.

Paldies kanādiešiem par skolu – redzējām savas kļūdas un strādāsim, lai tās labotu. Otrdien no rīta paredzēts četru stundu brauciens autobusā uz nākamā turnīra norises vietu. Pa dienu atpūtīsimies, vakarā paredzēts treniņš spēku atjaunošanai.”

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Ingus Jakovičs  2, Kaspars Vecvagars 9, Artūrs Lūsis, Pēteris Rēķis 9, Iļja Gromovs; Toms Leimanis 4, Rihards Pāže 4, Andrejs Gražulis 6, Elvis Endzels, Roberts Krastiņš 6, Rihards Ginters, Roberts Krūmiņš 4. Nespēlēja Klāvs Strazdiņš un Edgars Štelmahers.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 17:53, pirms 11 gadiem
Kauns! 40:82

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 20:36, pirms 11 gadiem
badijs4 rakstīja: Kauns! 40:82
Kāds vēl kauns! Labāk dabūt pamatīgi pa muguru pārbaudes spēlēs, un no tā izdarīt attiecīgos secinājumus, nekā pēc tam čempionātā (domājot, ka mums viss ir kārtībā un nu tik ņemsim visus pēc kārtas)...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja