Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U18 meitenes: otrā vieta Baltijas kausa izcīņā

U18 meitenes:  otrā vieta Baltijas kausa izcīņā
Kitija Laksa: Latvijas U18 izlases vērtīgākā spēlētāja Baltijas kausa izcīņā.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas U18 meiteņu izlase Lietuvas pilsētā Anīkščos otrajā spēlē pārspēja Baltkrievijas komandu – 82:66 (15:12, 41:33, 53:48), trešajā uzvarēja Igaunijas juniores – 49:42 (10:10, 22:21, 32:35) un noslēguma tabulā ierindojās otrajā vietā aiz Lietuvas U18 izlases. Visas komandas gatavojas Eiropas U18 čempionātam, kas sāksies 15.augustā. Baltkrievietes spēlēs A līgā, trīs Baltijas valstu komandas –B līgā.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozītis:

„Pārliecinājāmies, ka lietas, pie kurām esam daudz strādājuši treniņos, dod vēlamo rezultātu. Mačā ar baltkrievietēm izmantojām visu aizsardzības sistēmu arsenālu un tas palīdzēja panākt vēlamo rezultātu. Ar igaunietēm un arī pirmajā mačā ar lietuvietēm visu gluži nerādījām, jo ar šīm komandām var iznākt darīšana Eiropas čempionātā.

Kā īsta līdere nospēlēja Kitija Laksa. Vispār ārējā līnijā ir laba spēlētāju rotācija, šajā turnīrā nevienai nebija jāspēlē vairāk par 30 minūtēm. Mazliet uztrauc tikai „garais gals”, jo meitenes nevar stabili nospēlēt divas dienas pēc kārtas. Labai spēlei ar Baltkrieviju sekoja ne tik laba ar Igauniju. Mums izdevīgi, ka Eiropas čempionāta pirmajā posmā būs jāspēlē ik pēc dienas – būs laiks sagatavoties. Turklāt ceram uz Paulas Lūķes atgriešanos ierindā.

Lietuvas komanda, kuras vairākas spēlētājas nesen startēja pasaules U19 čempionātā, jau sasniegusi labu sportisko formu, un neesmu pārliecināts, ka spēlētājas to noturēs vēl divas nedēļas līdz Eiropas čempionāta beigām. Igaunijas komandai gan vēl ir rezerves progresam. Mums arī. Piemēram, ceru, ka sniegumu nostabilizēs Kate Krēsliņa, kura, šķiet, brīžiem grib izdarīt pārāk daudz.

Tagad meitenēm būs divas brīvdienas. Pirmdien un otrdien patrenēsimies, bet trešdien dosimies uz Miškolcu. Vēl rūpīgi apsveram iespēju sastāvā iesaistīt kādu U16 izlases līderi.”

Eiropas čempionāta B līgas turnīru Ungārijas pilsētā Miškolcā Latvijas U18 izlase sāks C apakšgrupā, spēlējot ar Rumānijas, Skotijas un Ungārijas izlasēm. Divas labākās turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A līgu, divas pārējās – par 9.-18.vietu B līgā.

Latvijas U18 izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u18_izlase/show-nt-team

     [+] [-]

, 2013-08-09 17:31, pirms 11 gadiem
Malači meitenes!