Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U18 meitenes: sākas cīņa par Baltijas kausu

U18 meitenes: sākas cīņa par Baltijas kausu
Latvijas U18 izlase: pēdējā pārbaude pirms Eiropas junioru čempionāta.
Foto: Rihards Streiķis

Latvijas U18 meiteņu izlase Lietuvas pilsētā Anīkščos no trešdienas līdz piektdienai piedalīsies Baltijas kausa izcīņas turnīrā. Spēļu grafiks: trešdien plkst.17 ar Lietuvas izlasi, ceturtdien plkst.19 ar Baltkrievijas juniorēm, piektdien plkst.10 ar Igaunijas U18 komandu. Visas komandas gatavojas Eiropas U18 čempionātam, kas sāksies 15.augustā. Baltkrievietes spēlēs A līgā, trīs Baltijas valstu komandas –B līgā.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozītis:

„Nedēļas sākumā treniņā veselības problēmas parādījās komandas kapteinei Paulai Lūķei. Baltijas kausa izcīņā viņa nespēlēs, tomēr ceram, ka čempionātā Paula būs ierindā.

Nedaudz uztrauc Kates Krēsliņas un Vinetas Bīriņas fiziskais stāvoklis – abām vēl jūtams nogurums pēc Eiropas U20 čempionāta. Baltijas kausa izcīņā ierobežosim viņu minūtes laukumā.

Labi, ka pārbaudes spēlēs esam tikušies ar tādām pretiniecēm kā Somijas un Zviedrijas izlases. Esmu pārliecināts, ka Eiropas čempionāta B līgas turnīrā ar tik asu aizsardzību vairs nesatiksimies un mūsu meitenēm būs vieglāk tikt galā ar pretestību.

Otrais mačs ar zviedrietēm bija pamācošs un noderīgs. Pēc uzvaras pirmajā spēlē iekritām bedrē – nevis taktiski vai fiziski, bet gan psiholoģiski. Nebijām noskaņojušies, apmulsām, kad zviedrietes jau no pirmajām minūtēm ieslēdza pilnus apgriezienus aizsardzībā un spēja trāpīt. Tas bija pamācošs zaudējums.

Līdz Eiropas čempionātam vēl deviņas dienas, un pēdējie treniņi liecina, ka smagums pakāpeniski iet mazumā. Līdz 15.augustam viss būs kārtībā.”

Latvijas U18 izlase: Kate Krēsliņa, Beāte Markāne, Kitija Laksa, Anna Buša, Arta Frīdenberga, Paula Lūķe, Kitija Štolce (visas Kolibri/47.vsk.), Anete Pētersone (BJBS Rīga/Rīdzene), Elīna Bērziņa, Vineta Bīriņa (abas 3.BJSS), Ivanda Hudjakova (Valmiera), Sigita Džarcāne (BJBS Rīga/TTP).

Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Ungārijas pilsētā Miškolcā grupā Latvijas komandas pretinieces būs Rumānijas, Skotijas un Ungārijas juniores. Divas labākās komandas turpinās cīņu par ceļazīmi uz A līgas turnīru.

Latvijas U18 izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u18_izlase/show-nt-team