Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: Pretinieki bieži piedeva mūsu nepareizos lēmumus

Gailītis: Pretinieki bieži piedeva mūsu nepareizos lēmumus
Latvijas U16 izlase Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā.
Foto: basket.ee

Latvijas U16puišu  izlase Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā sasniedza labāko rezultātu mūsu komandu neoficiālajā konkurencē, trīs pretiniekus uzveicot ar kopējo rezultāta starpību +110. Somijas kadeti, kuri arī spēlēs Eiropas čempionāta A divīzijā, tika pārspēti ar 82:57, Zviedrijas vienība – ar 95:61, bet Igaunijas basketbolisti sagrauti ar 100:49. „Gribējām niknāku konkurenci...” Latvijas U16 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis norāda, ka pretinieku sarūpētais eksāmens šoreiz bijis pārāk viegls. 

„Baltijas jūras kauss ir pirmā pārbaude jaunajai kadetu izlasei, tāpēc svarīgi, lai spēlētāji pēc iespējas ātrāk uzņemtu informāciju un pārorientētos – no individuālām darbībām uz komandas spēli, no sporta skolu basketbola uz starptautisko līmeni. LJBL komandās labākie spēlētāji parasti dara visu, bet izlasē jāsadala lomas. Jāsaprot, kā darbojas komandas mehānisms. Katram ir savs uzdevums. Arī jāprot uz rezervistu soliņa atbalstīt komandas biedrus zinot, ka nākamajā reizē partneri tāpat atbalstīs tevi.

Tallinā tas viss daļēji izdevās, bet ne vienmēr. Latvijas labākā komanda šajā vecuma grupā „Rīga/DSN” veiksmīgi spēlējusi Eiropas jaunatnes līgā, tāpēc varēja gaidīt, ka mūsu reģionā arī izlašu konkurencē būsim stipri. Bijām ātrāki, fiziski spēcīgāki un atlētiskāki par pretiniekiem, tāpēc punkti nāca viegli un pretinieki bieži piedeva arī mūsu nepareizos lēmumus. Tāpēc nedrīkstam pārvērtēt izcīnīto uzvaru nozīmi.

Laukumā labi pamanāmi bija divi potenciālie līderi – Artūrs Strautiņš un Rodions Kurucs. Abiem tā bija pirmā pieredze, spēlējot kopā, jo līdz šim viņi bija cīnījušies tikai viens pret otru. Protams, spēles karstumā vēl bija brīži, kad izpaudās pieradums un piespēles vietā tika izdarīts metiens. Taču abi ir gudri puikas un ceru, ka saprāts būs pārāks par līderu egoismu. Bērnu basketbols ,kurā viens līderis varēja apspēlēt visu pretinieku komandu, viņiem beidzies. Lai izcīnītu nopietnas uzvaras, jābūt stiprai komandai un labai līderu sadarbībai.

Februāra sākumā piedalīsimies tradicionālajā U16 izlašu turnīrā Turcijā. Tā būs nopietnāka pārbaude un mums ļoti veselīga. Mēneša laikā centīsimies sapulcēties vismaz uz dažiem koptreniņiem, lai arī varbūt ne gluži pilnā sastāvā, jo grūti saskaņot spēļu kalendārus. Iespējams, būs nelielas izmaiņas sastāvā.

Latvijas komandas sastāvu un statistiku var redzēt basket.lv U16 izlases sadaļas apakšnodaļā Komanda: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u16_izlase/show-nt-team

Latvijas U16 puišu izlase gatavojas Eiropas čempionāta A divīzijas turnīram, kas no 20. līdz 30.augustam risināsies Latvijā. Mūsu komandas pretinieki grupas turnīrā būs Grieķijas, Horvātijas un Bosnijas basketbolistiem.