Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Čukste: „Aizsardzība pagaidām labāka par uzbrukumu”

Čukste: „Aizsardzība pagaidām labāka par uzbrukumu”
Latvijas kadetes - Baltijas jūras kausa ieguvējas.
Foto: basket.ee

Latvijas kadetes Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā pretiniecēm neļāva vadībā izvirzīties ne mirkli. Somijas kadetu izlase tika pārspēta ar 66:51, Zviedrijas vienība – ar 70:56, bet Igaunijas basketbolistes sagrautas ar 68:20. „Nepieļāvu iespēju, ka varētu būt savādāks rezultāts, tomēr spēles kvalitātes ziņā vēl, protams, ir, kur augt,” Latvijas U16 meiteņu izlases galvenais treneris Ainārs Čukste ir noskaņots nepārvērtēt paveikto. 

„Gatavojoties Nordea Basketbola līgas spēlēm visvairāk esam strādājuši pie aizsardzības un tas arī izpaudās Baltijas jūras kausa izcīņas spēlēs. Bija gan komandas sadarbība, gan spēlētāju individuālā pašaizliedzība, cīnoties par katru bumbu un katru laukuma metru. Par meiteņu meistarību var būt dažādas iebildes, bet par cīņassparu un pašaizliedzību – cepuri nost!

Pēc tik pārliecinošām uzvarām it kā negribas runāt par trūkumiem, tomēr tos noklusēt nebūtu pareizi. Kad iegūts pārsvars, laukumā piezogas vieglprātība un to vislabāk var just uzbrukumā. Pazūd spēles disciplīna un loģika. Pietrūkst koncentrēšanās, lai trāpītu metienus no brīvām pozīcijām. Brāķis uzbrukuma noslēguma fāzē pagaidām ir pārāk liels.

Līderes apliecināja savu statusu. Tas attiecas gan uz Dignu Strautmani, kura šajā komandā ir neaizstājama cīņā pie groziem, gan arī Lauru Grabi. Viņas veikums statistikā dažkārt neparādās, bet, piemēram, aizsardzībā Laura ir neaizvietojama. Vairākos spēles elementos ļoti lietderīgi nospēlēja ventspilniece Luīze Šepte. No līdzšinējām „otrā plāna” spēlētājām sevi labi parādīja Elīna Ruperte. Gana veiksmīgi šādā sabiedrībā debitēja 13 gadus vecā Aleksa Gulbe, kurai gan vēl daudz jāiemācās, lai no Jaunatnes līgas pārorientētos uz nopietno basketbolu.

Sezonas otrajā pusē turpināsim spēlēt Nordea Basketbola līgā, kas meitenēm dod ļoti labu rūdījumu. Centīsimies kalendāru sakārtot tā, lai būtu iespējams aizvadīt veselus darba ciklus – patrenēties un nospēlēt vairākus mačus pēc kārtas. Un domāsim pār pārbaudes mačiem ar sava vecuma komandām, lai laikus iegūtu nepieciešamo priekšstatu par konkurenci, kas mūs sagaidīs Eiropas čempionātā.”  

Latvijas komandas sastāvu un statistiku var redzēt basket.lv U16 izlases sadaļas apakšnodaļā Komanda: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u16_izlase/show-nt-team

Latvijas U16 meiteņu izlase gatavojas Eiropas čempionāta A divīzijas turnīram, kas no 31.jūlija līdz 10.augustam risināsies Ungārijā. Latviešu pretinieces grupas turnīrā būs Beļģijas, Francijas un Slovākijas basketbolistes.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja