Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Čukste: Kauss nav superpanākums, trešā vieta nav traģēdija

Čukste: Kauss nav superpanākums, trešā vieta nav traģēdija
Latvijas U18 meiteņu izlase - Baltijas jūras kausa ieguvēja.
Foto: basket.ee

Latvijas meiteņu izlases Baltijas jūras kausa izcīņas turnīru Tallinā pabeidza ar uzvarām pār Igaunijas komandām. Juniores bija pārākas ar 61:36, nodrošinot pirmo vietu turnīrā. Savukārt kadetēm uzvara ar 74:47 nodrošināja trešo vietu turnīra tabulā (pirmo izcīnīja Somijas kadetes, kuras ar 82:76 pārspēja Zviedrijas vienību). Meiteņu izlašu sniegumu Tallinā komentē U18 izlases galvenais treneris un U16 izlases treneris Ainārs Čukste.

„Juniores uzvarēja visās trijās spēlēs, tomēr neteikšu, ka esmu ļoti apmierināts ar kvalitāti. Katrā spēlē bija vājuma brīži, nevarējām stabili labi nospēlēt visas 40 minūtes.

Visvairāk iepriecināja Anna Dreimane, kura pelnīti saņēma turnīra vērtīgākās spēlētājas balvu. Bija uzņēmība un pietiekami liela dažādība uzbrukumā, bija lietderīga darbība aizsardzībā.

Mūsu komandā ar balvu atzīmējām Paulu Strautmani. Pēc slimošanas viņas statistika varbūt nebija tik iespaidīga, cik parasti un uzbrukumā pietrūka pārliecības. Tomēr melnais darbs tika paveikts ļoti lietderīgi un Paulas ietekme uz komandas spēli neizpaužas tikai skaitļos. Digna Strautmane divās pēdējās spēlēs piezīmju nastas dēļ nospēlēja maz. Bija sodi uzbrukumā, bija nepareizi lēmumi. Ne gluži pats veiksmīgākais turnīrs.

Ārējā līnijā pamēģinājām dažādus variantus, taču lielu pārsteigumu nebija. Katrai spēlētājai ir gan plusi, gan mīnusi. Patīkamu iespaidu atstāja divas spēlētājas, kuras ikdienā netrenējas ar mums „TTT Juniorēs” – Anete Ozola un Tatjana Savicka. Abas ir progresējušas un būs reālas pretendentes uz startu Eiropas čempionātā.

U16 izlases trešā vieta nav panākums, taču nav arī traģēdija. Abās zaudētajās spēlēs gandrīz visu laiku bijām vadībā, abās bija reālas iespējas uzvarēt. Iezīmējās līderu loks (komandas labakās spēlētājas balva tika Luīzei Šeptei). Diemžēl līdzvērtīgu maiņu labākajām nebija un galotnēs pietrūka fiziskā spēka un psiholoģiskās noturības. Būtu interesanti noskaidrot, kā trenējas zviedrietes un somietes, kuras izskatījās fiziski spēcīgākas un izturīgākas par mūsējām.

Priecēja rezultativitāte – visos mačos iemetām vairāk par 70 punktiem. Lielākas problēmas bija aizsardzībā un cīņā par atlēcošajām bumbām, taču šajos elementos progresu var panākt ar darbu. Neapmierināja spēle aizsardzībā, tāpēc viens no galvenajiem uzdevumiem tagad būs atrast divas trīs ļoti labas sedzējas.

Sezonas pirmajā pusē esam izvērtējuši lielu kandidātu skaitu un tagad koncentrēsimies darbam ar labākajām. Spēļu kalendārs izveidots tā, lai sekmētu treniņdarbu. Paralēli risināsies rehabilitācijas process Elīnai Rupertei un Sabīnei Lipei, kuru, protams, pietrūkst. Taču par viņu līdzdalību Eiropas čempionātā runāt pāragri – vispirms jāatgūst veselība un sportiskā kondīcija pēc ceļgala krustenisko saišu operācijām."

Latvijas izlašu statistika un tunīra noslģuma tabulas: 

Sieviešu U18 izlase

Sieviešu U16 izlase

  +1 [+] [-]

, 2015-01-04 19:11, pirms 9 gadiem
U16 nebija līdzvērtīgas maiņas???????Maiņas nebija,jo viņām pat tādas iespējas nebija dotas,raustīja kā diedziņus šurpu turpu bezjēgā,uzmet uz laukuma uz minūti un rauj nost,vai tas ir prātīgi...ko var minūtes laikā pierādīt....beigsies ar to ka "labākās"sezonas beigās būs ar traumām un ko tad???Trenerei šai ziņā ir pieredze,nodzīt do patjeri puljsa,ka tik uzvarēt,par sekām nedomājot....

     [+] [-]

, 2015-01-04 19:40, pirms 9 gadiem
Interesanti gan, par U18- tomēr neteikšu, ka esmu ļoti apmierināts ar kvalitāti.
Paliekot I vietā!!!
Bet paliekot III vietā
- kadetēm tā nav traģēdija?

     [+] [-]

, 2015-01-04 19:46, pirms 9 gadiem
U16 steidzami jāmaina sastāvs!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-04 19:54, pirms 9 gadiem
Nu ko tad tu,Gurķi,tur liksi??

     [+] [-]

, 2015-01-04 20:23, pirms 9 gadiem
Nav runa par visu sastāvu. Gan jau treneriem ir ko padomāt pēc šīm pārbaudes spēlēm...

     [+] [-]

, 2015-01-04 21:59, pirms 9 gadiem
Nu, ja Čukste nejēdz kā var uztrenēt spēku un izturību, kā arī dragāt visas 40 minūtes, tad LBL ir jādomā par adekvāta fiziskās sagatavotības trenera piesaistīšanu.

     [+] [-]

, 2015-01-04 23:34, pirms 9 gadiem
Nav runa par visu sastāvu. Gan jau treneriem ir ko padomāt pēc šīm pārbaudes spēlēm...
Lipe,stabils pamatsastāva 4 numurs-traumēta.Ruperte,pamatsastāva saspēles vadītāja-traumēta.Tīmane-2/3 nr ar labu metienu traumēta Pozņaka Švedenberga Ķergalve manuprāt pirmās rezervistes.Ozola, un Nulle ir gadu un divus jaunākas ,un domāju, ka treneri paņēma viņas vairāk ,lai iespēletu kā savu vecumu līderus savās pozīcijās,nevis lai glābtu komandu.Tā kā,ja saki A pasaki arī B,nevis ripini uz treneriem,ka jāmaina komanda.

     [+] [-]

, 2015-01-05 09:33, pirms 9 gadiem
Un kā Jums šķiet kapēc tām meitenēm ir tās traumas???

     [+] [-]

, 2015-01-05 09:42, pirms 9 gadiem
Overdosidžs,latviski sakot