Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2593, Did:0, useCase: 3

DAL: 8. spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Aizvadītas 15 spēles.

Nedēļas izcilnieki

b.a.L.L. elite: Jānis Bērziņš (ThermoKid/Ķekava) – 24

1.līga: Jānis Zicāns (Lidojošais cirks) – 36

2.līga, +35: Raivis Alksnis (Krown +35) – 32

Prognožu spēle: D.Sakārnis, R.Trenko, N.Krūgaļaužs, E.Pazāns – 13

b.a.L.L. elite

Ķer līderus. BA Turība-2 pēc triju zaudējumu sērijas ir atguvušies un uzvara pār Pļavniekiem bija jau trešā pēc kārtas. No tabulas lejasgala ir izdevies pacelties līdz dalītai ceturtais vietai.

Pieticīgais uzbrukums. BK Salaspils novembrī aizvadīja trīs spēles visas izbraukumā un visas zaudēja. Uzbrukuma raža gan sanāca pieticīga, jeb 47,3 punkti spēlē. Pēdējā cīņā pret Latvijas Gāzi viesos – 50:94.

Neatlaidība. Māris Jurjāns no Bottomline Tīrainē pret Mārupe/b.a.L.L. izmeta 13 tālmetienus, bet trāpīja tikai vienu. No astoņām aizvadītajām spēlēm četrās M.Jurjāns izmetis ir 13 vai 14 trejačus, tomēr trāpīt vairāk par trim mēģinājumiem mačā nav izdevies. Uzvarai Mārupē Mārim vajadzēja trāpīt vismaz vēl astoņus trejačus.

Pēc ranga. Pirmajā un pēdējā vietā esošu komandu savstarpējā spēlē iztika bez pārsteigumiem. Rumba/LSPA pārliecinoši pieveica bez uzvarām spēlējošo Ķekavas komandu.

1.līga

Amerikāņu kalniņi. Wiseadvice.lv un exNexum cīņas gaita pagāja kā karuseļos. Vispirms mājnieki wiseadvice iekrāja 21 punkta pārsvaru, pēc tam ļāva viesiem atrasties sešu punktu vadībā, bet beigās tomēr atspēlējām un svinēja uzvaru. Šis panākuma arī wiseadvice.lv ļauj atrasties pirmajā pozīcijā.

Nonāk pretinieku lomā. Pirms divām nedēļām Lapenieki guva 103 punktus, pārliecinoši pieveicot VCG ekspertus. Tagad paši nonāca nesenajā pretinieku lomā pret Brīvostu, ielaižot tieši 103 punktus un ciešot sakāvi.

Uz uzvaras sliedēm. DzSK Lokomotīve atkal atgriezusies uz uzvaras sliedēm. Pēc sešu neveiksmju sērijas beidzot tika piedzītos arī prieka mirklis, ar viena punkta pārsvaru tika uzvarēta manaslecas.lv

Pārliecinoši. BK Upesciems savā laukumā pārliecinoši apspēlēja Lidojošo cirku, tādejādi sperot soli tuvāk top4 komandām. Šī Upesciemam bija pirmā uzvara savā laukumā šosezon.

Uzvaras sodiņi. Viesturs Vilkaušs kļuva par galveno varoni Latvenergo uzvarā pret BK Jūrmala. Viņa kontā 26 punkti un divi precīzi soda metieni mača izskaņā pie -1. Precīzie sodiņi atnesa Latvenergo minimālu uzvaru.

2.līga, +35

Labdarības līnija. Šādi pēdējā laikā populāri ir saukt soda metiena līniju, bet vārda tiešajā nozīmē Pronets komanda cīņā pret C4 nodarbojās ar labdarību. Spēlē, kuru viņi zaudēja ar desmit punktu starpību, viņi ceturtajā ceturtdaļā aizmeta garām astoņus „sodiņus”. Bet visā spēlē precizitāte pieticīga – 6/21.

Vienos vārtos. Divu veiksmīgi sezonu iesākušu komandu spēle starp Kursa MRU/Mārupe un Emerald/Zalaris diemžēl izvērtās ar milzīgu vienas komandas pārsvaru. Mārupieši visas spēles garumā vairāk cīnījās nevis par uzvaru, bet par pretinieku gūto punktu un rezultāta starpības attiecību. Beigās rezultāta pārsvars izrādījās lielāks par viesu gūto punktu skaitu.

Lūzums. +35 bez uzvarām spēlējošais 20.gadsimts atradās divu metienu līderpozīcijās pret Stopiņiem, taču trešajā ceturtdaļas vidū viesu izrāviens 22:2 kļuva spēles uzvarētāju izšķirošs.

Bez zaudējumiem. Krown +35 ir palikusi par vienīgo šī gada DAL komandu, kura cīnās bez zaudējumiem. Šajā nedēļā pārspēta LVM +35 komanda, kurai arī līdz tam nebija zaudējumi.

Nelīdzvērtīgi samēri. RXG/Ķekavas pārliecinošais panākums mājās pār SK Babīte/Čiekurs, norāda uz abu komandu dažādo spēku samēru.

Uzvaras garšā. Juglas jaunieši pēc sešiem zaudējumiem sezonas sākumā uzvarēja iepriekšējo spēli un tagad arī turpināja panākumu sēriju viesos pieveicot Ultru, kura cīņas gaitā spēja realizēt vien vienu tālmetienu.