Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2593, Did:0, useCase: 3

Dubultamatieru līga: 7.spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Dubultamatieru līga: 7.spēļu nedēļa
"Latvijas Gāzes" spēlējošais treneris Oskars Kalniņš uzvarā pret Ķekavu atzīmējās ar 26 punktu guvumu. (Foto: M.Greidāns)

Aizvadītas 14 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Elites grupa: Oskars Kalniņš (Latvijas Gāze) – 26

1.līga: Kristiāns Kārkliņš (manaslecas.lv) – 26

2.līga: Māris Ozoliņš (SK Babīte/Čiekurs) – 27

Elites grupa

Neprecizitāte. Pēdējās kārtās uzvaras garšu sajutusī Ķekavas „ThermoKid” mājās piekāpās „Latvijas Gāzei”. Mājniekiem savi grozi bija tik nelaipni kā nekad, jo no 37 tālmetieniem precīzi bija tikai 3, jeb 8 procenti.

Lejup. Veiksmīgi DAL debitējusī „Sonoras” komanda ir ieslīgusi neveiksmju straumē, jo piedzīvoti jau trīs zaudējumi pēc kārtas un kritiens pa tabulas kāpnēm. Šajā nedēļā nācās atzīt BK „Salaspils” pārākumu.

1.līga

Atgūst pārliecību. Šogad Bulduris bāzējošā „Krown” komanda pēc neveiksmīgām pirmajām spēlēm, nu jau otro nedēļu pēc kārtas izcīnījuši uzvaru. Viesos tika pieveikti viena no līdergrupas vienībām „wiseadvice.lv”. „Krown” samērā pateicīgs kalendārs, lai savas pozīcijas uzlabotu.

Aizraujoša galotne. Kārtējā spēle, kur uzvaras liktenis tika atlikts uz pēdējo spēles mirkli tikai aizvadīta Juglā, kur „manaslecas.lv” ar divu punktu starpību pieveica „Lokomotīvi”. „Lēcām” uzvaras grozu pēdējā uzbrukumā guva Gustavs Balams.

Negrib būt pēdējie. Pēdējo divu vietu ieņēmušo komandu spēlē „VCG ekspertu grupa” savā laukumā uzveica „Kursa MRU/Mārupe +35”, tādejādi pēc ilgiem laikiem pametot pēdējo pozīciju. Jāatzīmē „ekspertu” trāpīgums no soda metiena līnijas, kur precīzi bija 19 no 20 raidījumiem.

Pilsēta uz viļņa. Savas pilsētas saukli ar uzviju attaisno BK „Jūrmala”. Mājās komanda izcīnījusi tikai uzvaras, kurām šonedēļ tika pievienots panākums pār „Latvenergo”. Simtprocentīgā mājas uzvaru bilance ļāvusi pacelties uz otro vietu. Jau nākošajā nedēļā nāksies spēlēt viesos pret līderi BK „Upesciems”.

Izgāž dusmas. Ļoti pārliecinoši sezonu iesākušie BK „Upesciems” pēc neveiksmes pagājušajā nedēļā pret pastarīti VCG šajā ieradās ļoti koncentrēti uz līderu cīņu pret „exNexum”.  Rezultātā „Upesciemam” 25 punktu uzvara, kas ļauj saglabāt līderpozīcijas. „exNexum” pēc divām neveiksmēm pēc kārtas noslīdējuši uz trešo vietu.

Titula aizstāvēšana. Uz savas ādas seno teicienu, ka titula aizstāvēšana ir grūtāka par izcīnīšanu, izbauda „Rīgas brīvostas pārvalde”. Šonedēļ dramatiskā galotnē nācās atzīt „Lapenieku” pārākumu, kas ar 3 uzvaram 6 spēlēs komandu ierindo sestajā pozīcijā.

2.līga

Bez zaudējumiem. Divu tikai uzvaras izcīnījušu komandu spēlē „RXG/Ķekava” mājās ar 14 punktu starpību uzvarēja „C4”. Ķekavnieki palikusi par vienu no divām visa DAL komandām, kuras šosezon nav izjutusi zaudējuma rūgtumu.

Neveiksmju sērija. Līdz sešām spēlēm ieilgusi „exNexum-20gs” zaudējumu sērija. Viesos nācās atzīt „Pronets.lv” pārākumu. „Nexumiešu” situāciju neuzlabo arī atlikušo spēļu kalendārs pirmajam aplim, kur trīs spēles pēc kārtas jāizvada viesos.

Uzlabo pozīcijas. Četras uzvaras pēdējās piecās spēlēs un divi panākumi šajā nedēļā ļāvuši „Rīga/Jugla” komandai strauji pietuvoties labāko četriniekam. Atlikušajās četrās pirmā apļa spēlēs pretiniekos nāks tieši konkurenti tabulā.

Antirekords. Šīs sezonas 2.līgas punktu gūšanas antirekordu sasnieguši „Ūpis”, kuri prognozētā līdzīgā cīņā atzina „Ķekava/ThermoKid 2” pārākumu, gūstot vien 37 punktus. Ķekavnieki pieteikušies uz favorītu statusu, jo izcīnījuši uzvaras pēdējās četrās spēlēs.

Pieredzes uzvara. „Stopiņi” sešu vīru sastāvā atveduši uzvaru pret „Pārdaugavas” komandu, kura pirms nedēļas tika pie pirmās uzvaras. „Stopiņiem” izdevās pārtraukt triju zaudējumu sēriju un atkal atgriez tabulā līdzsvaru starp uzvarām un zaudējumiem.