Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2593, Did:0, useCase: 3

DAL: 10. spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Aizvadītas 14 spēles.

Nedēļas izcilnieki

b.a.L.L. elite: Uģis Kasparāns (BK Salaspils) – 28

1.līga: Rolands Brenčs (RBP) – 43

2.līga, +35: Normunds Feierbergs (Krown +35) – 33

Prognožu spēle: A.Smirnovs, K.Šmits, E.Pazāns – 12

b.a.L.L. elite

Sērija. Pagājušās sezonas finālisti Mārupe/b.a.L.L. pēc neveiksmīgā sezonas sākuma turpinājumā spēlē krietni veiksmīgāk, par ko liecina piecu uzvaru sērija. Pēdējā Salaspilī tika izcīnīta dramatiskā galotnē ar viena punkta pārsvaru. Mārupiešiem jau izdevies pakāpties uz ceturto vietu.

Pieticīgais uzbrukums. Mazrezultatīvāko spēli kopš spēlēšanas elitē aizvadījusi Leifheit/LU komanda, kura bez vairākiem pamatsastāva spēlētajiem, pret vicelīderi Kursa MRU/Mārupe guva vien 48 punktus. Mārupiešiem pirmajā aplī vēl palikusi spēle pret turpat Tīraines zālē spēlējošo Mārupe/b.a.L.L.

1.līga

Vareni. exNexum, nespēlējot pārliecinoši komandas rezultatīvākajam spēlētājam Reinim Fabianam, parādīja varenu sniegumu uzbrukumā un aizsardzība, sagraujot Lidojošā cirka komandu – 82:46. No ceturtās vietas exNexum šobrīd šķir vienas uzvaras tiesa.

Izturība. 1.līgā līderpozīcijās nostiprinājusies RBP komanda. Divas uzvaras divās dienās, spēlējot gandrīz bez maiņām.

Precizitāte. RBP uzvarētajā spēlē pret Lidojošo cirku, bija nevainojami no soda metienu līnijas, realizējot visus 19 mēģinājumus. Lielāko artavu deva Raimonds Elbakjans, realizējot 9 no 9 metieniem.

Izšķērdība. BK Upesciems visticamāk būtu izcīnījuši uzvaru pār Lapaniekiem, ja vien nedaudz precīzāk būtu izpildījuši soda metienus. Ceturtajā ceturtdaļā Upesciems netrāpīja 5 sodiņus, kuriem papildlaikā pieplusoja vēl tikpat. Lapenieki nebija tika dāsni, savas iespējas izmantoja krietni labāk, izcīnot uzvaru ar divu punktu pārsvaru.

Galotne. Wiseadvice.lv mājās pieveica Jūrmalas komandu pateicoties ļoti labi aizvadītajai spēles galotnei.  Jūrmalnieki pēc 14:2 izrāviena ceturtajā ceturtdaļā bija pārņēmuši vadību, bet ar to viņu veiksmes brīži šajā vakarā bija galā. Mājnieki atbildēja ar 12:4 spēles posmu, kas viņiem ļāva tikt pie vērtīgas uzvaras - 69:64.

Neļauj atgūties. Latvenergo cīņu pret manaslecas.lv komandu iesāka pārliecinoši, jau pirmajā ceturtdaļā iegūstot divciparu pārsvaru. Turpinājumā nekādas vieglprātības no Latvenergo puses nesekoja un viņi izcīnīja rezultatīvi pārliecinošu uzvaru – 95:78.

2.līga, +35

Ceļas spārnos. Ūpis komanda vēl novembra beigās atradās tabulas pašā lejasgalā ar bilanci 1-5, bet nu jau triju uzvaru sērija ļāvusi uzlabot skatu uz krietni pievilcīgāko 4-5 bilanci. 2.līgas konkurencē tas dod dalītu 4.-5.vietu vai atrašanos uz play-off sliekšņa.

Pārliecinoši. +35 līderi Krown+35 izbraukumā neatstāja nekādas cerības 2.līgas līderiem C4 – 102:69. Tiesa, C4 spēlēja bez līgas rezultatīvākā spēlētāja, kas noteikti cīņu būtu padarījis līdzīgāku.

Uzvaras formula. Kursa MRU/Mārupe +35 uzvarā pār Stopiņiem guva 88 punktus. Visās spēlēs, kur mārupieši guvuši vairāk par 70 punktiem izcīnītas uzvaras.

Veiksmīgais puslaiks. LVM+35 pirmajā puslaikā ieguva lielu pārsvaru pār 20.gadsmits +35 komandu, mierīgi aizvadot otro spēles daļu līdz uzvarai. LVM joprojām ieņem otro pozīciju, taču pārsvarā tikušies ar tabulas vidus un lejasgala komandām.

Nogalinošie trejači. Emerald/Zalaris izbraukuma spēlē Ķekavā pret RXG pirms ceturtās ceturtdaļas atradās divu punktu deficītā, bet periodu iesāka ar trim realizētie tālmetieniem, kuriem līdz spēles beigām tika pievienoti vēl divi. Tas nosvēra svara kausus krietni par labu viesiem. Interesanti, ka ādažnieki šajā spēlē realizēja 7 tālmetienus, no kuriem 5 bija ceturtajā ceturtdaļā.

Paši mīnus pretiniekiem.  Spēlē starp Ultru un Pronetu tikās komandas, kurām no soda metienu līnijas veicās pagalam bēdīgi. Neskatoties, ka Ultra šajā spēlē nopelnīja par 10 piezīmēm vairāk un izpildīja par 10 soda metieniem mazāk, viņi izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Ultra klupšanas akmens soda metieni šoreiz kļuva par vienu no zaudējuma iemesliem Pronetam, jo izmetot par 12 sodiņiem vairāk, viņi iemeta tikai par vienu vairāk – attiecīgi 22/6 pret 10/5.