Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2593, Did:0, useCase: 3

DAL: 24. spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Aizvadītas 6 spēles.

Nedēļas izcilnieki

ProBasketball elite: Ģirts Spēlmanis (Mārupe/ProBasketball) – 28

1.līga: Jānis Zicāns (Lidojošais cirks) – 39

2.līga: Māris Labsvīrs (RXG/Ķekava) – 44

Prognožu spēle: Didzis Sakārnis (Leifheit/LU) – 6

ProBasketball elite

Nepieļauj revanšu. Domājams, ka Mārupes/ProBasketball atbildes ceturtdaļfināla cīņā gribēja revanšēties Latvijas Gāzei par pirmajā spēlē piedzīvoto sagrāvi, gūstot vismaz morālu gandarījumu. Lai arī mārupieši cīņas gaitā bija vadībā ar astoņiem punktiem, tomēr arī šo spēli uzvarēja Latvijas Gāze, pārliecinoši sesto gadu pēc kārtas iekļūstot DAL labāko četriniekā. Interesanti, ka regulārā turnīra abās spēlēs mārupieši bija uzvarējuši „gāzeniekus”.  Mārupe pēc pagājušā gada sudraba, šogad smagi piezemējās sestajā pozīcijā.

Trilleris. Divu augstskolu LU un BAT  komandu allaž principiālā tikšanās arī amatieru līmenī nelika vilties. Turībnieki pirmajā spēlē bija iekrājuši 23 punktu pārsvaru, taču Leifheit/LU to samazināja līdz 9 „acīm”. Atbildes spēles pirmajā spēles daļā BAT veiksmīgi nosargāja iekrāto pārsvaru no pirmās spēles un pat atradās 6 punktu atrāvienā arī otrajā, taču pēdējās 13 spēles minūtes pārliecinoši dominēja Leifheit/LU,  uzvarot šo spēles nogriezni ar 28:13. Šis panākums viņiem ļāva otro gadu pēc kārtas iekļūt TOP4. Turībai savukārt joprojām neizdodas pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, jo jau ceturto reizi komanda apstājās šajā turnīra stadijā.

Pusfināla pāri. Pusfinālā divu spēļu summā labāko noskaidros: Rumba/LSPA – Leifheit/Latvijas Universitāte (reg. turnīrā 81:69 un 64:72) un Kursa MRU/Mārupe – Latvijas Gāze (66:57, 71:67).

1.līga

Pēdējā vakance. Pēdējo brīvo vietu play-off turnīrā nodrošināja exNexum, kuriem bija pa spēkam apspēlēt Latvenergo. exNexum gan pusfinālā negaida vieglas dienas, jo pretī būs regulārā turnīra spēcīgākā komanda Rīgas brīvostas pārvalde, kas pēdējā savstarpējā spēlē krietni izskoloja „nexumiešus”.

Gatavojas play-ofam? Savdabīgā veidā izslēgšanas spēlēm gatavojas Lapenieku komanda. Kopš otrās vietas nodrošināšanas, tā zaudējusi pēdējās četras spēles, turklāt uz pēdējām trim ieradās 5 vai 6 vīru sastāvā. Regulārā turnīra pēdējā spēlē tika atzīts Latvenergo komandas pārākums, turklāt spēli Lapenieki pabeidza četratā. Latvenergo komanda pirmo reizi pēdējo piecu sezonu laikā nespēja 1.līgas turnīrā iekļūt labāko četriniekā.

Tālmetienu birums. BK Jūrmala uzvarētā spēlē pret Lidojošo cirku pusi no saviem 16 tālmetieniem realizēja trešajā ceturtdaļā. Jūrmalniekiem izdevās tikt pie uzvaras, kas kopvērtējumā ļāva apsteigt Manaslēcas.lv un finišēt astotajā pozīcijā. Lidojošajam cirkam pabāls otrais aplis tikai ar vienu uzvaru un likumsakarīga priekšpēdējā pozīcija.

Nesagaida. Nekas cits kā cerēt uz sev veiksmīgu notikumu scenāriju pirms pēdējās spēļu nedēļas neatlika wiseadvice.lv. Vajadzēja divu rezultātu sakritību, bet jau pēc pirmās spēles cerības izgaisa un arī otra spēle noslēdzās „advokātiem” nelabvēlīgi. Sezonu nācās noslēgt vienas uzvaras attālumā aiz play-off zonas.

Pusfināla pāri. Pusfinālos divu spēļu summā labākos noskaidros: Rīgas brīvostas pārvalde – exNexum (reg.turnīrā 65:55 un 108:76) un Lapenieki – DzSK Lokomotīve (76:69 un 70:67).

2.līga

Puse no bronzas. Bronzas sērijas līdz divām uzvarām RXG/Ķekava mājās ļoti pārliecinoši tika galā ar Ūpi. Ķekavnieku rindās Māris Labsvīrs viens pats spēja gūt 44 punktus, kamēr viesi no Iļģuciema kopā iespēja sakrāt vien 50 punktus. Otrā spēle pēc nedēļas Iļģuciemā.

Sāk fināls. Jaunnedēļ pirmo finālsērijas spēli aizvadīs C4 un Emerald/Zalaris. Regulārā turnīra abos mačos uzvaras izcīnīja C4 – 68:54 un 73:68.