Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2595, Did:0, useCase: 3

Dubultamatieru līga: 19.spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Dubultamatieru līga: 19.spēļu nedēļa
1.līgā "VCG ekspertu grupa" viesos pieveica "Kursa MRU/Mārupe +35".

Aizvadītas 17 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Elites grupa: Oskars Kalniņš (Latvijas Gāze) – 35

1.līga: Kaspars Magurs (DzSK Lokomotīve) – 28

2.līga: Jānis Iškāns (RXG/Ķekava) – 45

Elites grupa

Pretī play-off. Platu soli pretim play-off turnīram spērusi “Ķekava/ThermoKid”, mājās pieveicot BK “Salaspils”. Ķekavnieku rindās Nauris Miezis atzīmējās ar triple-double. Salaspils pēc šī zaudējuma no sestās vietas atpaliek jau par trim uzvarām. Cerības aizsniegties līdz play-off zonai salaspilieši var atjaunot nākošnedēļ, kad mājās būs jāuzņem Turības studenti.

Uz pusēm. Divas spēles četru dienu laikā savā starpā aizvadīja “Sonora”un “Leifheit/LU”. Turnīra līderi uzvarēja pirmo spēli, bet abu spēļu laukuma saimnieki “Sonora” pārliecinoši revanšējās. “Sonorai” ārkārtīgi svarīga būs nākamā spēle pret “Latvijas Gāzi”, kuru uzvarot izdosies pacelties uz trešo pozīciju.

Uzlabo statistiku. Rezultatīvu uzvaru pret turnīra pastarīti “Pļavnieki B3” izcīnīja “Latvijas Gāze”. “Gāzenieku” 110 gūtie punkti bija otrs rezultatīvākais sniegums līgā šosezon. Šāda rezultativitāte ļāva krietni uzlabot arī spēlētāju individuālo statistiku.

Uzvar no ārienes. Iztiekot bez vairākiem garā gala spēlētājiem, BA “Turība”-2 diezgan negaidīti savā laukumā pieveica vicelīderi “Kursa MRU/Mārupe”. Studenti šajā spēlē realizēja 14 tālmetienus.

1.līga

Nebūt pēdējiem. Divu pēdējā vietā esošu komandu spēlē “VCG ekspertu grupa” izbraukumā pieveica “Kursa MRU/Mārupe”+35, tādejādi par divām uzvarām atraujoties no pēdējās pozīcijas. “Ekspertiem” palikušas četras izbraukuma spēles un apsteigt vienu vietu augstāk esošo “manaslecas.lv” var vairs tikai teorētiski.

Rezultatīvie līderi. Augstu rezultativitāti turpina demonstrēt “Rīgas brīvostas pārvalde”, kuriem ar divām pārliecinošām ceturtdaļām pietika uzvaras izcīnīšanai pār “Lapeniekiem”. Pēdējie pēc trešā zaudējuma pēc kārtas noslīdējuši uz septīto pozīciju un nākamās nedēļas spēlei pret “Latvenergo” būs ārkārtīgi liela nozīme.

Katastrofa. Tā paši savu spēli pret BK “Upesciems” raksturoja “exNexum” pārstāvji. Nesenie līderi piedzīvoja jau trešo zaudējumu pēc kārtas, mājās gūstot vien 41 punktu un zaudējot ar “-40”. Joprojām esot play-off zonā “exNexum” nākamajās divās kārtās tiksies ar turnīra autsaideriem, kas dod pamatotas cerības atgriezties uz uzvaras takas.

Finišē trijatā. Daudziem līderiem nervus pabojājušie “manaslecas.lv” neizmantoja teicamu iespēju viesos pieveikt trešajā vietā esošo “Lokomotīvi”. Pievīla pieticīgās rindas, kā rezultātā “lēcas” pēdējo minūti piezīmju normas dēļ aizvadīja trijatā, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu ar divu punktu starpību. “Dzelzceļniekiem” pirms pēdējām četrām kārtām ir divu uzvaru handikaps pret pirmo aiz play-off zonas esošo komandu.

Uzvaras izspēle. “Latvenergo” izrāva ļoti svarīgu panākumu mājās pār Jūrmalas vienību. Vēl 20 sekundes pirms beigām mājniekiem bija triju punktu deficīts, bet viss izvērtās tik sekmīgi, ka Jānis Saliņš ar tālmetienu atnesa komandai ļoti vērtīgu uzvaru. Jūrmalniekiem izredzes iekļūt play-off ir faktiski zudušas, bet “Latvenergo” priekšā spēles pret galvenajiem konkurentiem.

Saglabā cerības. Sandrim Balodim 12 sekundes pirms spēles beigām iemetot uzvaras grozu “wiseadvice.lv” izbraukuma spēlē pret “Krown”, saglabājot labas cerības iekļūt top4. “wiseadvice.lv” no četrinieka atpaliek tikai par vienu uzvaru, tomēr ar sarežģītu kalendāru pēdējās kārtās. Un pirmais pārbaudījums jau nākamajā nedēļā mājās pret “Brīvostu”.

2.līga

Alus. Draugi. Raksturs. Ar šādu devīzi turpina cīnīties “Ultra”, kurai šinī nedēļā izdevās pieveikt tabulā augstāk esošo “Rīga/Jugla”. Lai arī “Ultrai” play-off izredzes ir zudušas, pacelties divas pozīcijas tabulā vēl ir pa spēkam.

Viens pret mežiem. Jāņa Iškāna 45 gūtie punkti palīdzēja trešajā vietā esošajam “RXG/Ķekava” viesos pieveikt LVM un pārtraukt divu zaudējumu sēriju. Ķekavas komanda kopā guva 100 punktus, izcīnot pārliecinošu panākumu. Nākamnedēļ viņus gaida intresanta spēkošanās ar tabulas kaimiņiem no Zaķumuižas.

Neizmanto iespēju. Teicu iespēju uzvarēt turnīra līderus un pietuvoties play-off zonai neizmantoja piektajā vietā esošie “Pronets.lv”. Savā laukumā tikai ar divu punktu starpību tika zaudēts “C4”. Pēc šīs nedēļas “Pronets.lv” izredzes aizsniegties līdz top4 vairs ir tikai teorētiskas.

Sakopo spēkus. “Stopiņu” komandai pirmajā sezonas pusē bija samērā mazskaitlīgi apmeklētas spēles, bet pēdējās nedēļās spēlētāju uz mačiem ir vairāk un arī uzvaras nāk regulārāk. Šīs nedēļas izbraukuma uzvara pār “exNexum-20gs” jau bija trešā pēc kārtas.

Sestā. Ceturtajā vietā esošā BK “Zaķumuiža”, lai gan tikai ceturtajā ceturtdaļā salauza “Ūpis” pretestību, turpina uzvarēt, palielinot uzvaru sēriju līdz sešām pēc kārtas. “Zaķumuižai” priekšā gan ļoti svarīgas spēles ar turnīra tabulas labāko trijnieku.

Pabiedē vicelīderi. Priekšpēdējā vietā esošā “Pārdaugavas” komanda krietni lika panervozēt otrajā vietā esošajai “Ķekava/Thermo Kids 2”. Ķekavnieki tikai otrajā puslaikā spēja spēli ievirzīt sev vēlamā gultnē un izcīnīt uzvaru.