Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2595, Did:0, useCase: 3

Dubultamatieru līga: 16.spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Dubultamatieru līga: 16.spēļu nedēļa
LEIFHEIT uzvaras groza autors decembrī Aivars Svirido no "Latvijas Gāze".

Aizvadītas 16 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Elite: Aivars Svirido (Latvijas Gāze) – 32

1.līga: Raimonds Elbakjans (RBP) – 34

2.līga: Atis Slišāns (Stopiņš) – 46

Elites grupa

Uzvaras garša. Pēc iepriekšējā kārtā piedzīvotā zaudējuma „Turībai” atkal pie uzvaras tika vieni no līderiem „Kursa MRU/Mārupe”, kura viesos pieveica Ķekavu. Uzvarētāju sastāvā visi laukumā izgājušie spēlētāji guva vismaz sešus punktus.

Pie simta. Kārtējo spēli tuvu simts gūtajiem punktiem bijuši „Latvijas Gāze”. Mājas spēlē pret pastarīti „Pļavnieki B3” izdevās gūt 97 punktus. Piecās otrā apļa uzvarētajās spēlēs „gāzenieki” vidēji guvuši 94 punktus, bet abās zaudētajās vidēji vien 59 „acis”.

Izgāž dusmas. Par iepriekšējā nedēļā piedzīvoto pamatīgo sakāvi „Latvijas Gāzei” , šajā nedēļā „Sonora” viesos tikpat pārliecinoši apspēlēja „Turību”. „Studentiem” šī bija neveiksmīgākā sezonas spēle.

Mājas uzvara. „Leifheit/LU” savā laukumā zaudēja tikai vienu no ceturtdaļām BK „Salaspils”, bet visās pārējās bija krietni pārāki, izcīnot uzvaru ar 20 punktu pārsvaru. Jau nākamajā nedēļā abas komandas tiksies atkārtoti.

1.līga

Izsprūk. Play-off pretendenti „wiseadvice.lv” dabūja krietni pasvīst pret pastarīti „Kursa MRU/Mārupe +35”. Mazrezultatīvā spēlē mājniekiem no Lietuviešu vidusskolas  tomēr izdevās izcīnīt vērtīgu uzvaru.  Nākamajā kārtā šīs spēles uzvarētāji nedrīkst paklupt pret „manaslecas.lv”, kuri savā laukumā allaž ir bīstami.

Uzņem apgriezienus. Jau ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnījuši „Rīgas brīvostas pārvalde”, viesos pieveicot „VCG ekspertu grupu”. „Brīvostnieki” ar četrām uzvarām pēc kārtas šobrīd ir „karstākā” 1.līgas komanda.

Atgriežas precizitāte. Pēc gaužām švakās iepriekšējās spēles uzbrukumā, precizitāte atgriezās turnīra līderiem „exNexum”. 94 gūtie punkti pret tabulas vidusdaļas komandu „Krown” nodrošināja pārliecinošu uzvaru.

Pieviļ kļūdas. Lai arī pārliecinoši uzvarēja cīņu par atlecošajām bumbām un ar līdzīgu procentu uzbrukuma grozam, tik un tā DzSK „Lokomotīve” piekāpās viesos Jūrmalai. Visu izšķīra „dzelzceļnieku” 30 pieļautās kļūdas. Interesanti, ka abu komandu pirmajā spēlē „Lokomotīve” pieļāva identisku kļūdu skaitu.

Uzvara pārliecinātībai. Pēdējo nedēļu neveiksmes ar pārliecinošu uzvaru izdevies pārvarēt BK „Upesciems”. Uzvarētā spēlē pret „Latvenergo” „upesciemieši”  pretinieku grozā sabēra 94 punktus. Priekšā ir garāka izbraukuma sērija, taču ar nākamajās divās spēlēs ir pretinieki no lejasgala.

Par play-off. Uz play-off sliekšņa turpina balansēt „Lapenieku” komanda, kurai šajā nedēļā mazrezultatīvā cīņā izcīnīta uzvara pret „manaslecas.lv”. „Lapeniekiem” gan ārkārtīgi svarīga būs nākamā spēle, kad būs jācīnās ar tabulas kaimiņiem „Lokomotīvi”.

2.līga

Apmaldās mežos. Bez savu punktu gūšanas līdera spēlējošā „C4” komanda pamatīgi dabūja pamocīties ar tikai piecatā uz spēli atnākušo „Latvijas Valsts mežu” komandu. Tikai ceturtajā ceturtdaļā izdevās no mežiem pārvest mājās svarīgu uzvaru.

Atgriešanās. Pēc vairāk sezonu pārtraukuma DAL laukumā atkal atgriezies viens no nesenās vēstures rezultatīvākajiem Elites grupas spēlētājiem Atis Slišāns. Līgas līderu „RXG/Ķekava” grozā viņš sabēra 46 punktus, bet „Stopiņu” komandai ar to bija par maz uzvaras izcīnīšanai.

Pārliecinošas uzvaras. Nedēļas laikā divas pārliecinošas uzvaras savā kontā ierakstīja „Rīga/Jugla” jaunieši. Šie panākumi ļauj atgriezties piektajā pozīcijā. Play-off zona gan ir divu uzvaru attālumā un nākamā spēle pret vicelīderi „C4”.

Likumsakarīgi. Trīs pārliecinoši uzvarētas ceturtdaļas ļāva „Ūpis” atvest gruntīgu uzvaru no Babītes pret „Čiekuru”.  „Ūpis” kopvērtējumā pēc 15 nospēlētām spēlēm ieņem septīto pozīciju.

Līderim uzvaras. Kopvērtējuma līderi „RXG/Ķekava” tikuši pie diviem panākumiem triju dienu laikā. Vispirms tika uzvarēta „Stopiņu” vienība, kam sekoja izbraukuma panākums pār „Pārdaugavu”.