Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2258, Did:0, useCase: 3

Jaunas sacensības 3x3 basketbolā - “Orange team” kauss

20.februārī Rūjienas novada sporta hallē  notiks “Orange team” kausa izcīņas pirmā posma turnīrs 3x3 basketbolā U13 vecuma grupas puišiem (2003.dzimšanas gads un jaunāki). Dalībnieku pieteikšanās – līdz 12.februārim (e-pasts: orangeteam@orangeteam.lv ). Līdz maijam paredzēti četri spēļu posmi telpās.

Sacensību rīkotājs basketbola kluba “Orange team” prezidents Guntars Pūle:

“3x3 basketbolam ir labas perspektīvas kā atsevišķam sporta veidam, turklāt tas attīsta īpašības, kas nepieciešamas arī “lielajā” basketbolā – nešaubos, ka šo abu iemeslu dēļ šādas sacensības būs interesantas un noderīgas visiem dalībniekiem.

Saskaņojot kalendārus ar VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgu, šosezon sarīkosim četrus posmus U13 grupas komandām, no kuriem pirmais notiks 20.februārī Rūjienā. Gaidām gan sporta skolu pārstāvjus, gan vecāku izveidotas komandas. Spēlētājiem nepieciešama vecāku atļauja piedalīties turnīrā (veidlapa – pielikumā). Katrai komandai nodrošināsim vismaz trīs spēles, kalendāru veidosim tā, lai spēles notiktu pēc iespējas kompaktāk, neaizņemot visu dienu. Ir plāns nākotnē paplašināt darbību un rudenī rīkot sacensības jau divās vecuma grupās – U13 un U15.

Viens no mūsu turnīra pamatprincipiem: 3x3 basketbols nav strītbols. Proti, spēles notiek saskaņā ar FIBA noteikumiem, tās vadīs licencēti tiesneši. Turnīrs un visi dalībnieki tiks reģistrēti FIBA 3x3 platformā, līdz ar to krājot reitinga punktus gan sev, gan Latvijai.”

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps:

“Basketbola savienība kopš 2012.gada rīko vērienīgu Latvijas čempionātu 3x3 basketbolā Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, kā arī deleģē Latvijas izlases startam Eiropas un pasaules pieaugušo un junioru čempionātos. Lai stimulētu 3x3 basketbola attīstību, turpmāk Latvijas jaunatnes olimpiādēs medaļas tiks izcīnītas tieši šajā disciplīnā. Tomēr, lai veicinātu mūsu spēlētāju meistarības izaugsmi un nostiprinātu, Latvijas pozīcijas starptautiskajā 3x3 basketbolā ir svarīgi, lai līdzās lielajiem pasākumiem tiktu rīkoti pēc iespējas vairāk turnīri gan jauniešiem, gan pieaugušajiem. Tāpēc LBS atbalsta gan “Orange team” kausa izcīņas rīkotājus, gan citas iniciatīvas, kas vērstas uz 3x3 basketbola attīstību saskaņā ar FIBA principiem un noteikumiem.

 Pielikumā – “Orange team” kausa izcīņas 1.posma Nolikums.