Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2258, Did:0, useCase: 3

3x3 FIBA World Tour: jelgavniekiem Prāgā pieredze, Justovičs - labākais tālmetējs

3x3 FIBA World Tour: jelgavniekiem Prāgā pieredze, Justovičs - labākais tālmetējs
Gatis Justovičs: tālmetienu konkursa uzvarētājs 3x3 FIBA World Tour trešajā posmā Prāgā.
Foto: 3x3worldtour.com

Latvijas čempioni 3x3 basketbolā BK Jelgava basketbolisti Gatis Justovičs, Kristaps Kanbergs, Artūrs Dušelis un Artūrs Bricis 3x3 FIBA WorldTour posma sacensībās Prāgā grupas turnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus un nekvalificējās izslēgšanas turnīram, kurā piedalīās astoņas veiksmīgākās komandas no 12 startējušajām. Tālmetēju konkursā Gatis Justovičs uzvarēja, bet slam dunk konkursā Kristaps Dārgais izcīnīja otro vietu. 

Latvijas pārstāvji grupas turnīrā zaudēja Ļubļanas (8:18), Viļņas (14:21) un Gdaņskas (14:20) komandām, 12 komandu kopējā rangu tabulā ierindojoties desmitajā vietā.

Gatis Justovičs:

„Tik spēcīgā turnīrā vēl nebijām spēlējuši. Nenormāli augsts līmenis, nenormāls kapiņš par katru bumbu... Arī ļoti augsts organizatoriskais līmenis. Ļoti stipri bija serbi, kā jau pasaules čempioni, mūsu grupā slovēņi un lietuvieši. Rumāņiem, kuri ceturtdaļfinālā uzvarēja mūsu grupas labāko komandu no Viļņas, vienam vīram ir Spānijas ACB līgas pieredze.

Par rezultātiem paši uz sevi esam nikni. Cīnījāmies, protams, bet totāli nevarējām trāpīt tālmetienus. Visus punktus salasījām no tuvās distances, bet arī šai ziņā varējām būt daudz precīzāki. Protams, pēc vidējiem rādītājiem bijām paši īsākie un, iespējams, arī visjaunākie. Kā saka – ir kur augt.

Klusībā rēķinājām, ka poļus uzvarēsim un kā grupas trešā labākā komanda varēsim spēlēt ceturtdaļfinālā. Pusi mača spēle ritēja punkts punktā, bet tad netrāpījām brīvus metienus, iekritām aizsardzībā... Nesanāca, nevienu maču nenospēlējām tā, lai pašiem būtu prieks.

 

Vērtīga pieredzes, kas, ceru, noderēs pēc mēneša EuroTour finālposmā Budapeštā. Skaidrs, ka vēl nopietnāk jāpievērš uzmanība noteikumu niansēm, jo Prāgā katrā mačā divus trīs punktus zaudējām tāpēc, ka negaidījām tik zibenīgus pretinieku uzbrukumus tūlīt pēc tam, kad  bijām zaudējuši bumbu. Un jāspēlē ar lielāku pārliecību. Ja trāpīsim metienus, kādus parasti metam iešā, varam cīnīties ar visiem – pat visstiprākajiem.”

Slam dunk konkursā Artūrs Bricis izcīnīja piekto vietu. Svētdien tālmetienu konkursā Latviju pārstāvēs Gatis Justovičs

Septembra beigās BK Jelgava pārstāvji piedalīsies 3x3 EuroTour finālposmā Budapeštā.