Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2258, Did:0, useCase: 3

McDonalds ''slam-dunk'' konkursā uzvaru izcīna U18 izlases uzbrucējs Žvīgurs

McDonalds ''slam-dunk'' konkursā uzvaru izcīna U18 izlases uzbrucējs Žvīgurs
McDonald's slam dunk konkursa uzvarētājs Ivars Rihards Žvīgurs.
Foto: Romualds Vambuts

Aizvadītajā nedēļā notikušā McDonald’s ''slam-dunk'' konkursā 3 pret 3 Latvijas čempionāta ietvaros uzvaru izcīnīja Latvijas U18 junioru izlases uzbrucējs un ''VEF Rīga'' pārstāvis Ivars Rihards Žvīgurs, kurš finālā pārspēja saldenieku Rolandu Nārķi.

''Slam-dunk'' konkursi 3 pret 3 basketbola turnīros allaž pulcējuši pilnas tribīnes, un arī Rīga nebija izņēmums. Neskatoties uz to, ka neilgi pirms sacensību sākuma dalību atteica pērnā gada čempions Kārlis Apsītis un cits pašmāju ''dankeris'' Roberts Jaunozols, skatītājus ar efektīgiem bumbas triecieniem grozā no augšas priecēja septiņi dalībnieki – Ričards Pinne, Raiens Šaubergs, Jēkabs Blodons, Jānis Leimanis, Rolands Nārķis, kā arī divi Latvijas jauniešu izlašu dalībnieki – U20 Eiropas sudraba medaļnieks Roberts Stumbris un U18 junioru valstsvienības uzbrucējs Ivars Rihards Žvīgurs.

Konkursam aizritot trīs kārtās, finālam kvalificējās 1995. gadā dzimušais Žvīgurs un 22 gadus vecais Rolands Nārķis, kurš ikdienā basketbolu spēlē ASV. Vefietis Žvīgurs izcēlās ar plastiskiem bumbas triecieniem grozā no augšas ar kreiso roku, kamēr Nārķis demonstrēja efektīgus ''slam-dunk'', lielu uzsvaru liekot uz spēku, eksplozivitāti un savus mēģinājumus realizējot jau ar pirmo mēģinājumu.

Finālā uzvaru ar viena žūrijas punkta starpību Žvīguram nodrošināja ''danks'' ar kreiso roku, atsperoties no soda laukuma sānu līnijas jeb ''ūsiņas''.

Konkursa uzvarētājs savā īpašumā ieguva 100 maltītes McDonalds restorānā.

Video no McDonalds ''slam-dunk'' konkursa Video: Žvīgurs izcīna uzvaru "McDonald's" danku...