Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2258, Did:0, useCase: 3

Edgars Krūmiņš: Par izredzēm pasaules čempionātā 3x3 basketbolā priekšstata vēl nav

Edgars Krūmiņš: Par izredzēm pasaules čempionātā 3x3 basketbolā priekšstata vēl nav
Pirmie Latvijas čempioni 3x3 basketbolā BK Jelgava spēlētāji (no kreisās): Edgars Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Sandis Silavs.
Foto: Romualds Vambuts

 Pirmajā Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā PRO grupā uzvarēja BK Jelgava komanda: Kristaps Kanbergs, Edgars Krūmiņš, Lauris Mizis un Sandis Silavs, izcīnot ne tikai zelta medaļas, bet arī tiesības pārstāvēt Latviju pirmajā FIBA 3x3 pasaules čempionātā. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Edgars Krūmiņš, kurš atbildēja uz basket.lv jautājumiem.

 

Cik nopietni gatavojāties Latvijas čempionātam?

Par 3x3 īpaši nedomājām, bet Jelgavas komandai treniņi atsākās jau jūlijā, kad darbojāmies trīs reizes nedēļā. Augustā režīms kļuvis vēl nopietnāks un forma pamazām iet uz augšu. Protams, noderēja arī Ghetto basket uzkrātā pieredze. Tiesa, tur man ir citi partneri. Šādā sastāvā spēlējām pirmo reizi.

Bija mērķis uzvarēt un aizbraukt uz pasaules čempionātu Atēnās?

Zinājām, ka uzvarētāji brauks uz pasaules čempionātu, bet turnīra laikā par to īpaši nedomāju. Esmu Jelgavas komandas spēlētājs, klubam bija svarīgi, lai piedalāmies Latvijas čempionātā un mēs darījām, ko varējām.

Vai pie 3x3 basketbola īpašajām niansēm bija grūti pielāgoties?

Viss jau tas pats, kas ielu basketbolā. Galvenās atšķirības – 3x3 spēles vada tiesneši un 12 sekundes uzbrukumam. Taktiku tas īpaši neietekmē – metām  tik...

Priekšsacīkstēs Jūrmalas komandu uzveicāt diezgan pārliecinoši, izdarot daudz precīzu tālmetienu. Finālā bija daudz spraigāka cīņa. Stress mazināja precizitāti?

Neteikšu, ka būtu bijis īpašs stress, bet nevarējām trāpīt. Skatītājiem droši vien bija interesanti, ka rezultāts visu laiku svārstījās. Tikai pašā galotnē izdevās pretiniekus nolauzt ar 15:12.

Ir kaut kāds priekšstats par to, kas sagaida pasaules čempionātā Atēnās?

Ne mazākais! Iepriekš ar saviem Ghetto basket partneriem esmu spēlējis turnīros ārzemēs. Pagājušajā gadā uzvarējām Prāgas Open turnīrā, izcīnījām 4.vietu Maskavas Open, spēlējām ceturtdaļfinālā Tallinā. Bet nav ne jausmas, kāda publika piedalīsies pasaules čempionātā.

Uz Atēnām brauksiet tādā pašā sastāvā?

Būs viena izmaiņa, jo Sandis Silavs netiek. Pēc noteikumiem, aizstājēju varējām meklēt tikai starp Latvijas čempionāta dalībniekiem. Aprunājāmies ar čaļiem, paskatījāmies, kurš varētu palīdzēt zem groziem un izraudzījāmies ventspilnieku Ervīnu Jonātu, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Jūrmalas komandā. Klubs viņu laiža, tā ka Atēnās mūsu komanda būs garāka. Skatīsimies, ko varēsim izdarīt.