Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2258, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti startēs Eiropas U18 čempionātā Ungārijā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas 3x3 basketbolisti startēs Eiropas U18 čempionātā Ungārijā
Latvijas 3x3 U18 izlase (no kreisās) - Kristaps Brēmers, Edgars Lācis, treneris Normunds Feierbergs, Arvīds Dambenieks, Kristaps Salmiņš
Foto: Renārs Buivids (LBS)

Latvijas 3x3 U18 izlases basketbolisti sestdien, 10. septembrī Ungārijas pilsētā Debrecenā uzsāks dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā. Konkurencē ar 11 citu izlašu basketbolistiem Latviju pārstāvēs Edgars Lācis, Arvīds Dambenieks, Kristaps Brēmers un Kristaps Salmiņš.

Dienu pirms komandas izlidošanas uz Ungāriju nācās veikt piespiedu izmaiņu sastāvā, jo izlases centra spēlētājs Roberts Dembskis slimības dēļ nevarēja doties uz čempionātu. Dembska vietu ieņēma Kristaps Salmiņš, kurš šogad ne tikai vienības “Ābols” sastāvā izcīnīja otro vietu Latvijas 3x3 čempionāta U18 grupā, bet arī guva pieredzi Igaunijas 3x3 čempionāta Rakveres posmā un finālā Tallinā.

Latvijas U18 izlase ceļazīmi uz finālu izcīnīja jūlija vidū Rīgā notikušajā kvalifikācijas turnīrā. Latvijas kvartets apakšgrupu spēlēs ar 14:9 pārspēja Spāniju, bet ar 12:15 zaudēja Slovēnijai, iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā Latvija ar 14:10 pārspēja Baltkrieviju, nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru. Rīgas turnīra turpinājumā latvieši pusfinālā ar 9:7 uzveica Serbijas vienaudžus, bet finālā ar 14:15 zaudēja Slovēnijai.

Eiropas U18 čempionāta finālturnīrā 12 izlases atbilstoši valstu rangam sadalītas četrās apakšgrupās pa trijām komandām. Trenera Normunda Feierberga vadītā Latvijas komanda izlikta ar 11. numuru, un tā mērosies spēkiem ar Ungāriju (nr. 3) un Turciju (nr. 6). Lai arī čempionāta spēles sāksies jau piektdienas pēcpusdienā, C apakšgrupas visi mači tiks aizvadīti sestdienas vakarā. Vispirms savstarpējā spēlē tiksies Ungārija un Turcija, bet pēc tam cīņā iesaistīties arī latvieši. Plkst. 20:10 pēc Latvijas laika sāksies spēle Turcija – Latvija, bet plkst. 22:15 sestdienas spēļu programmas kulminācija – mājiniece Ungārija pret Latviju.

Izslēgšanas turnīrā iekļūs visu apakšgrupu labākās divas komandas. Ceturtdaļfināli, pusfināli un fināli notiks svētdien, 11. septembrī.

Kvalifikācijas turnīrā startēja arī Latvijas 3x3 U18 sieviešu izlase – Marta Lovisa Jančevska, Anda Kuzmina, Kristiāna Sprudzāne, Estere Zeltiņa. Rīgā notikušajā turnīrā latvietes sāka ar trijām uzvarām četrās apakšgrupas spēlēs. Ceturtdaļfinālā Latvija ar 5:16 zaudēja Šveicei, bet pusfinālā cīņā par 5. vietu nācās ar 8:16 piekāpties Turcijai, netiekot pie ceļazīmes uz finālu.

2015. gada Eiropas 3x3 U18 čempionāta finālturnīrā Latvija bija pārstāvēta tikai vīriešu konkurencē. Latvijas kvartets – Roberts Dembskis, Toms Upe, Reinis Morics un Miks Antoms – ieņēma devīto vietu. Tas bija atkārtots Latvijas 3x3 basketbolistu labākais sasniegums Eiropas U18 čempionātos.

Debrecenas turnīra visu spēļu tiešraides būs redzamas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola “Youtube” kanālā – “3x3planet”.

Eiropas 3x3 U18 čempionāta komandas

Vīrieši

A grupa. Rumānija, Francija, Gruzija.
B grupa. Slovēnija, Čehija, Andora.
C grupa. Ungārija, Turcija, Latvija.
D grupa. Vācija, Beļģija, Serbija.

Sievietes

A grupa. Ungārija, Izraēla, Baltkrievija.
B grupa. Nīderlande, Krievija, Beļģija.
C grupa. Spānija, Čehija, Lietuva.
D grupa. Francija, Šveice, Austrija.

Informāciju sagatavoja Renārs Buivids

Eiropas 3x3 U18 čempionāta rezultāti:
2016 FIBA 3x3 U18 European Championships |...