Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Jauna grāmata par basketbolu

Jauna grāmata par basketbolu
Kaspars Bērziņš - viens no Latvijas basketbola pēdējo gadu notikumu un tātad arī grāmatas varoņiem.
Foto: vefriga.com

16.martā Rīgas brīvostas pārvaldē svinīgi tika atvērta žurnālista Gunta Keisela grāmata par jaunāko laiku notikumiem Latvijas basketbolā Trīspunktnieks pa stīpu. Grāmata izdota izdevniecībā Jumava ar basketbola kluba VEF Rīga un Rīgas brīvostas pārvaldes atbalstu.

 

Grāmatas tapšanā piedalījušies fotogrāfs Romans Kokšarovs un mākslinieks – Edgars Švanks. Grāmatas noformējumā izmantotas arī Aivara Liepiņa, Ilmāra Znotiņa un Renāra Buivida fotogrāfijas.

Guntis Keisels: „Šī grāmata ir mana subjektīvā versija par pēdējiem pieciem gadiem Latvijas basketbola vēsturē, kas bija bagāti gan skaistām uzvarām un sāpīgiem zaudējumiem, gan daudzām pilnībā neizmantotām izdevībām. Darba procesā pamanīju daudz jauna un interesanta, kam ikdienas steigā skats slīdēja pāri. Ceru, ka šī pastaiga nesenajā vēsturē būs interesanta lasītājiem. Un vēl vairāk ceru, ka tā būs noderīga basketbola cilvēkiem, no kuru ikdienas darba visvairāk atkarīgas nākamās grāmatas tēmas un noskaņas.”

Edgars Jaunups, VEF Rīga padomes priekšsēdētājs: „Mūsuprāt, svarīgi ir ne tikai nodrošināt Latvijā augstas kvalitātes basketbola esamību, bet arī tā notikumu regulāru dokumentēšanu atbilstošā līmenī. Esam gandarīti par iespēju atbalstīt šīs grāmatas tapšanu, tādējādi vēl jo vairāk pastiprinot saikni starp notikumiem basketbola laukumā un skatītājiem tribīnēs, vairojot sabiedrības interesi par šo sporta veidu un atstājot vērīgas liecības nākotnei.”

Trīspunktnieks pa stīpu ir turpinājums grāmatai Basketbols latviešu gaumē, kas iznāca pirms pieciem gadiem. Tajā lasāmas nodaļas par sieviešu (Neatvairāmas un gandrīz neuzvaramas) un vīriešu (Skaistas lauskas sasistai vāzei) valstsvienību startiem, kā arī, protams, par klubiem (Mīlestība katrai gaumei). Apkopots arī skaitļu un faktu materiāls par laika posmu no 2006. līdz 2010.gadam.