Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Ar Valsts prezidenta pārstāvētā Daugavas krasta komandas uzvaru noslēdzas diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs”

Ar Valsts prezidenta pārstāvētā Daugavas krasta komandas uzvaru noslēdzas diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs”
Foto: www.krastspretkrastu.lv

Laukumā pie Latvijas Nacionālās operas ar Daugavas labā krasta uzvaru un rezultātu 1155 – 1048 noslēdzās sestais diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs”, izlīdzinot rezultātu kopvērtējumā 3:3.

“Krastu maču” 15.augustā plkst.13 atklāja būvkompānijas SIA “Latvija Energoceltnieks” bumbas triekšana grozā no augša konkurss, kurā uzvaru izcīnīja Džastins Dārlingtons (Kanāda), balvā saņemot 1400 eiro. AAS “BALTA” trīs punktu metienu konkursā, finālā sacenšoties ar Kristapu Valteru, par vienu punktu pārāks bija šā konkursa 2012.gada uzvarētājs Edgars Indāns, kurš arī balvā saņēma 1400 eiro.

SIA “LDZ Cargo” tālmetienu konkurss skatītājiem noslēdzās bez uzvarētāja, jo neviens no nejauši izvēlētajiem vairāk nekā 70 dalībniekiem nebija precīzs, metot bumbu grozā no laukuma centra.

Kopumā diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs”, kā ierasts, piedalījās 48 komandas, aizvadot 24 spēles, lai, rezultātu skaitot kopā no starta līdz finiša svilpei, noskaidrotu, kurā Daugavas krastā dzīvo labākie basketbolisti.

Diennakts basketbola maratonu atklāja Latvijas čempionvienības basketbolā “VEF Rīga” spēle pret “Ghetto Games”, pusnaktī laukumā devās mūziķi un uzveica aktierus, savukārt pēdējā mačā, savā starpā sacenšoties politiķiem, uzvaru izcīnīja Valsts prezidneta Raimonda Vējoņa pārstāvētā labā krasta komanda, ar 31:22 pārspējot Rīgas vicemēra Andra Amerika kreisā krasta komandu. Rezultatīvākos “Krastu mača” spēlētājus publiskosim nākamās nedēļas laikā.

Līdz ar baskebtola spēli turnīra apmeklētājus šogad izklaidēja Lindas Leen un Quest Pistols Show koncerti, kas notika uz BALTA mūzikas skatuves, kur visu diennakti uzstājās arī tādi Latvijā populāri dīdžeji kā dj Monsta, dj Rudd, dj Aspirīns u.c., kā arī viesi no Lielbritānijas - dj A.Skillz un dj Krafty Kats.

"Krastu mačā" šogad tika svinēta arī izcilās gleznotājas Džemmas Skulmes 90.dzimšanas diena un par godu māksliniecei turnīra dalībnieku kreklu dizainā bija izmantots viņas gleznas fragments.

Piecu gadu laikā "Krastu mačs" ir kļuvis par vienu no populārākajiem Rīgas svētku pasākumiem. 

Diennakts basketbola turnīrs  notiek sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, AAS BALTA, būvkomplāniju "Latvijas Energoceltnieks", SIA "LDZ Cargo", SIA PATA AB, Rīgas domi, “Index Café” un restorānu “Kolonāde. Mūsu stāsti…”. “Krastu mačs” bija viens no Rīgas brīvostas 815.jubilejas pasākumiem.