Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Latvijas trio laba pieredze FIBA starptautiskajā meiteņu basketbola nometnē

Latvijas trio laba pieredze FIBA starptautiskajā meiteņu basketbola nometnē
Latvijas delegācija Postojnā: no kreisās - Kristīne Simanoviča, Laura Meldere un Linda Kuzina.
Foto: basket.sl

FIBA 9.starptautiskajā U15 meiteņu basketbola nometnē Slovēnijas pilsētā Postojnā Latviju pārstāvēja BJBS “Rīga/TTP” audzēkne Laura Meldere, BJBS “Rīga/Jugla” audzēkne Linda Kuzina, kā arī tiesnese Kristīne Simanoviča. Sešu dienu laikā nometnes dalībnieces piedalījās meistarības pilnveidošanas treniņos un miniturnīros, satikās ar starptautiskā basketbola slavenībām, kā arī ekskursijās iepazina Slovēnijas skaistākās vietas.

“Ļoti patika!” priecājas Laura Meldere. “Bija gan interesanti treniņi, gan foršas ekskursijas uz pludmali un alām.  Mūs sadalīja komandās un spēlējām 3 pret 3. Spēlēju kopā ar meiteni no Serbijas un vēl divām, kuru valstis neatceros. Bija jautri. Dažas spēles uzvarējām, dažas zaudējām. Kas paliks atmiņā? Kāds jauns tehnikas paņēmiens un sajūta, ka jāpamācās angļu valda, lai varētu labāk saprasties ar meitenēm no citām zemēm.”

Kristīne Simanoviča: “Tiesnesēm paredzētās lekcijas pieredzējušo FIBA instruktoru vadībā bija interesantas un noderīgas. Par gatavošanos spēlēm, par jaunumiem, kas gaida nākamsezon. Praksē pašas tiesājām 3x3 turnīra spēles un katru dienu pa ceturtdaļai lielā basketbola. Pēc tam skatījāmies savas darbības video un analizējām pieņemtos lēmumus.  Lielisks veids, kā pilnveidot svešvalodu prasmi, iegūt jaunus draugus un pozitīvas emocijas jaunajai sezonai. Ja būtu iespēja, labprāt tādā nometnē piedalītos vēlreiz”

Pirmo reizi starptautisko U15 meiteņu basketbola nometni FIBA sarīkoja 2007.gadā, sieviešu basketbola gada ietvaros. Aizvadītajos gados nometnē darbojušās 370 spēlētājas, 190 treneres un 130 tiesneses no 31 valsts.