Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

DAL: 5.spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Aizvadītas 15 spēles.

Nedēļas izcilnieki

b.a.L.L. elite: Oskars Kalniņš (Latvijas Gāze) – 29

1.līga: Reinis Fabians (exNexum) – 30

2.līga, +35: Egils Ezis (Stopiņi) – 38

Prognožu spēle: D.Sakārnis (Leifheit/LU), U.Kleinbergs (Lokomotīve) – 12

b.a.L.L. elite

Saniknotie studenti – pēc  ne sevišķi veiksmīga sākuma, BA Turības studenti izskatījās ārkārtīgi mobilizēti cīņā pret Salaspili. Rezultātā BAT uzvarēja katru no ceturtdaļām, tiekot pie 29 punktu uzvaras.

Tālmetējs – Latvijas Gāzes spēlējošais treneris Oskars Kalniņš atgādināja par savu snaipera statusu. Spēlē pret Pļavniekiem viņš realizēja 7 no 10 tālmetieniem, palīdzot savai komandai tikt pie pārliecinošas uzvaras. Pļavnieki pa visiem kopā spēja atbildēt vien ar diviem trejačiem.

15 punktu handikaps – Leifheit/LU mājas spēle pret Mārupes b.a.L.L. iesāka ļoti viesmīlīgi ar 0:15. Pēc tam cīņas gaita gan izlīdzinājās un ceturtajā ceturtdaļa mājnieki pat pabija vadībā. Galotnē gan Mārupe izrādījās pārāka, izcīnot otro panākumu pēc kārtas.

Pirmā – Meža skolā tikās Bottomline un Ķekavas ThermoKid. Abas komandas līdz šai spēlei bija piedzīvojušas zaudējumus. Apspēlējuši septiņu punktu deficītu ceturtajā ceturksnī Bottomline izcīnīja laimīgu uzvaru. Ķekavai sava pirmā vēl jāgaida.

Atkal līderi – līdz piektdienas spēlei Tīrainē tikai Kursa MRU komanda cīnījās bez zaudējumiem. Tomēr čempioni Rumba/LSPA pieveica mārupiešus, atgūstot sev tik ierasto pirmo pozīciju.

1.līga

Par maz – VCG ekspertu grupa izbraukumā Jūrmalā aizvadīja ļoti labu trešo ceturtdaļu (26:15), bet ar to uzvarai bija par maz. Visās pārējās desmitminūtes labāki bija jūrmalnieki. „Ekspertiem” šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Četri pa četrām – Lapenieki uz spēli pret manaslēcas.lv ieradās sešu vīru sastāvā. Četri no viņiem spēli noslēdza ar četrām piezīmēm protokolā. Iespējams, ka tas bija par iemeslu zaudējumam galotnē, kur no 75:75 rezultāts kļuva 75:81.

Pietrūkst atbalsta – oktobra mēneša labākais spēlētājs Reinis Fabians no exNexum turpina būt rezultatīvs arī novembrī. Cīņā pret RBP pietrūka punktu pienesuma no pārējās komandas. R.Fabians guva vairāk nekā pusi no komandas iespētā – 30 no 55.

2.līga, +35

Piecu vīru spēks  – LVM vīriem ierašanās piecu vīru sastāvā pret pastarīti Čiekuru nebija šķērslis pārliecinošas uzvaras izcīnīšanai.

Viens nav karotājs – Stopiņi cīņā pret Pronetu devās, bez diviem no līderiem O.Silava un A.Stivriņa, kuri vidēji spēlē guva pa 19 punktiem. Lai arī E.Ezis savāca 38 punktus, Stopiņu vīri bija spiesti atzīts pārliecinošu Proneta pārākumu.

Draudīgais uzbrukums – neskatoties uz neveiksmīgo spēles sākumu (-10), Krown +35 no Ādažiem atveda pārliecinošu uzvaru pret līdz tam nezaudējušo Emerald/Zalaris. Krown pēdējās trijās spēlēs ir pārsnieguši 90 punktu robežu, bet līdz simtam nav izdevies tikt.

Atnāca, ieraudzīja, uzvarēja – Kursa MRU/Mārupe +35 bez sevišķām problēmām tika galā ar Juglas/b.a.L.L. jauniešiem. Uzvarētas tika visas ceturtdaļas. Juglas komanda joprojām pirmās uzvaras gaidās.

Atgriešanās – Ultras sastāvā šosezon pirmo reizi izgāja viens no iepriekšējo sezonu līderiem Edijs Eglītis. Atzīmējoties ar četriem precīziem tālmetieniem, 2/2 soda metieniem un 16 punktiem, viņš sekmēja Ultras pirmo panākumu šosezon pret 20.gadsimta vienību.

Uzņem apgriezienus – RXG/Ķekava sezonu sāka ar pamatīgu sakāvi pret Kursa MRU +35, bet pēc tam sekojušas četras ļoti pārliecinošas uzvaras pret 2.līgas komandām.