Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Dubultamatieru līga: 20.spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Dubultamatieru līga: 20.spēļu nedēļa
Februāra elites ProBasketball mēneša spēlētājs: Juris Patmalnieks (Sonora)

Aizvadītas 16 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Elite: Nauris Miezis (ThermoKid/Ķekava) – 32

1.līga: Edgars Indāns (DzSK Lokomotīve) – 29

2.līga: Edvards Jašuks (Rīge/Jugla) – 42

Elites grupa

Notur pozīcijas. Ķekavā vietējais “ThermoKid” Ķekava pēc trim zaudētajām pirmajām ceturtdaļām ceturtajā sāka vērienu atspēlēšanas operāciju pret turnīra līderi “Leifheit/LU”. Lai arī strauji izdevās samazināt pārsvaru, pēdējais vārds piederēja rīdziniekiem, kuri galotni nospēlēja krietni veiksmīgām, izcīnīt svarīgu uzvaru. Ķekavai nākamajā nedēļā pret “Turību” var izšķirties piektās vietas liktenis.

Zaudē cerības. Pēdējās cerības aizsniegties līdz play-off sešiniekam zaudējuši BK “Salaspils”. Lai arī pēc trešās ceturtdaļas viņi atradās vadībā pret BA “Turība”-2, tomēr uzvarēt nespēja. Jau tagad skaidrs, ka Turība ceturtdaļfinālu sāks ar spēli savā laukumā.

Nākas pasvīst. Otrajā vietā esošajai “Kursa MRU/Mārupe” nācās krietni pasvīst mājas cīņā pret pastarīti “Pļavnieki B3”. Vēl četras minūtes pirms beigām mājnieku pārsvars bija tikai trīs punkti. Mārupieši iekrājuši divu uzvaru pārsvaru pār trešo vietu, kas ļauj automātiski kvalificēties pusfināla cīņām.

Par trešo vietu. Ceturto ceturtdaļu uzvarot ar 11 punktu pārsvaru, bet visu spēli ar 10, “Sonora”cīņā par trešo vietu guva virsroku pār “Latvijas Gāzi”. Tagad abas komandas ar vienādu uzvaru un zaudējumu bilanci neklātienes cīņā noskaidros, kura komanda finišēs trešā un kura ceturtajā vietā. Savstarpējo spēļu bilance labāka ir “Sonorai” un atlikušo spēļu grafiks parocīgāks.

1.līga

Neaptur līderi. Uz play-off pretendējošā “wiseadvice.lv” savā laukumā tomēr nespēja pieveikt bez diviem vadošiem spēlētājiem spēlējošo “Rīgas brīvostas pārvaldes” komandu. “Brīvostnieki” turpina saglabāt līderpozīcijas. “wisedavice.lv” cerības noķert ceturto pozīciju nav lielas, jo atlikušajās trijās spēlēs pašiem ir jāizcīna tikai uzvaras un jācer, ka “exNexum” visos mačos zaudēs.

Atkal uzvar. Divu Pļavniekos bāzējošos komandu spēlē “exNexum” pārtrauca neveiksmju sēriju pieveicot “VCG ekspertu grupu”. “Neksumieši” šobrīd ir ceturtie ar ļoti labu atlikušo spēļu grafiku. Uzvaras visās trijās spēlēs viņiem ļaus otro gadu pēc kārtas piedalīties izslēgšanas mačos.

Par medaļām. Uzvarot astoņas no pēdējām desmit spēlēm, ļoti tuvu play-off izspēlei ir arī DzSK “Lokomotīve”, kuri savā laukumā pieveica “Kursa MRU/Mārupe” +35. Lai gan “dzelzceļniekiem” ir divu uzvaru atrāviens no piektās vietas, atlikušajās trijās spēlēs ir ļoti neērti pretinieki.

No Jūrmalas ar uzvaru. Ar sešu spēlētāju spēkiem bija pietiekami BK “Upesciems” komandai, lai viesos pieveiktu Jūrmalas komandu. Viesi no Rīgas pārliecinoši dominēja cīņā zem groziem, uzvarot cīņu par atlecošajām bumbām ar 18 bumbu pārsvaru. Ar šo uzvaru “Upesciems” nodrošinājuši vietu play-off un neklātienes cīņā ar “Brīvostu” sadalīs regulāra turnīra pirmo un otro pozīciju.

Pretējām sekmēm. Atbilstoši pēdējo nedēļu sekmēm noslēdzās “Lapenieku” un “Latvenergo” duelis. “Lapenieki” piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, atkrītot jau uz astoto pozīciju, bet “Latvenergo” svinēji jau ceturto panākumu pēc kārtas, turpinot izmisīgu cīņu par ceturto vietu. Atlikušajās trijās spēlēs ir jāizcīna uzvaras, turklāt ar to var arī nepietikt.

Pārliecinošais puslaiks. Uzvarot pirmo puslaiku ar 44:21 “Krown” otrajā spēles daļā varēja atļauties arī samazināt savu pārsvaru pret “VCG ekspertu grupu”, turklāt izcīnīt uzvaru. “Krown” uzvarēja arī abu vienību pirmajā spēlē.

2.līga

Sākt buksēt. Pirms izšķirošajām play-off cīņām ne to pārliecinošāko sniegumu demonstrē nesenie līderi “RXG/Ķekava”, kuriem smagus brīžus sagādāja “Ultra”. Lai arī RXG uzvarēja, tomēr tas prasīja daudz pūļu. RXG, lai paceltos tabulā, jācer uz otras Ķekavas komandas vai “C4” neveiksmēm.

Pirmā šogad. Pirmo uzvaru šajā kalendārajā gadā izcīnījusi “Pārdaugavas” komanda. Viesos viņiem izdevās pieveikt “exNexum-20gs”. Pārdaugavieši gan joprojām tabulā ieņem priekšpēdējo pozīciju.

Uzvaras grozs. Raimonds Šulcs kļuva par galveno spēles varoni Ropažos notikušajā spēlē, kur “ThermoKid/Ķekava 2” ar viena punkta starpību uzvarēja BK “Zaķumuiža”. Ķekava turpina cīņu par pirmo vietu regulārajā turnīrā, savukārt “Zaķumuižai” vēl jāuzmanās no “Pronets” uzbrukumiem viņu ceturtajai pozīcijai.

Uzvar visas ceturtdaļas. Turnīra līderi “C4” savā laukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār tabulas vidusdaļā esošajiem “Stopiņiem”. “C4” atlikušas trīs spēles, no kurām tikai viena pret tabulā netālu esošu komandu.

Puse no punktiem. Eduarda Jašuka 42 gūtie punkti sekmēja “Rīga/Jugla” uzvaru pār “Ūpis”. “Jugla” var pacelties no sestās uz piekto vietu, bet play-off cīņas ies secen.

Cerība gail. “Pronets.lv” pēc “Zaķumuižas” šīs nedēļas zaudējuma vēl cer aizsniegties līdz ceturtajai vietai. Pašiem ir iespējas uzvarēt visas četras atlikušās spēles, bet ar to var nepietikt.

Februāra Leifheit uzvaras grozs: Jānis Saliņš (Latvenergo)