Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Basketbola nedēļa: Trenera Džordža izvēle, Saulkrastu rēbuss, (ne)iespējamā misija Kauņā

Basketbola nedēļa: Trenera Džordža izvēle, Saulkrastu rēbuss, (ne)iespējamā misija Kauņā
VEF Rīga pret Žalgiri - vai Kauņā redzēsim nākamo sēriju?
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Aprīļa pirmajā nedēļā uzzināsim sieviešu valstsvienības kandidātes, LSBL pusfinālistes un MasterCard Baltijas Basketbola līgas septītos čempionus.

 

Par meitenēm

Sieviešu basketbolam uzmanību šonedēļ pievērsīs treneru cieši solītais Latvijas valstsvienības kandidātu saraksts. Eiropas čempionātā nespēlēs Anete Jēkabsone-Žogota, Aija Brumermane un Dita Krūmberga, tātad komandas divpadsmitniekā vismaz dažas vietas ir vakantas. Interesanti, kā mūsu resursus būs novērtējusi internacionālā treneru brigāde – grieķis Georgioss (Džordžs) Dikeoulakoss, spānis Hulians Martiness un Aigars Nerips.

Un nenovērtēsim par zemu LSBL intrigu! Kopš deviņdesmito gadu sākuma mūsu dāmas valsts čempionātā izspēlējušas 44 ceturtdaļfināla sērijas un tikai vienā virsroku guvusi komanda, kura pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā. Viņnedēļ Daugavpils Universitāte (6.vieta) pieteica sensāciju, Rīgā ar 68:66 uzvarot RTU/Merks (3.vieta). Tiesa, Daugavpilī rīdzinieces guva virsroku (70:54). Izšķirošā trešā spēle – ceturtdien plkst.18 Hanzas vidusskolā.

Par vīriem

Jelgavas Zemgales uzvarai LBL čempionāta spēlē pār Liepājas lauvām (92:84) bija dubults efekts. Pirmkārt, treneris Varis Krūmiņš un viņa brigāde aizmāršīgajiem atgādināja, ka basketbolu laukumā joprojām spēlē dzīvi cilvēki, nevis kluba budžeta cipari. Otrkārt, liepājnieku palikšana bez „plānotās” uzvaras piebēra jaunus piparus LBL karstajam virumam, kas mutuļo starp tabulas 2. un 5.vietu.

Šonedēļ vienīgā aina šajā seriālā paredzēta otrdien, kad VEF Rīga uzņems Zemgali, bet Barons/O!Karte – BK Ventspili. Vefiešiem lielākās problēmas sola tuvais BBL finālturnīrs – ja prāti būs pārlieki nodarbināti ar nākotni, ķermeņiem var iznākt negaidītas problēmas.

Tomēr dienas nagla, visticamāk, tiks dzīta Saulkrastos. Lai Barons/O!Karte pamatturnīra noslēguma tabulā pakāpos augstāk par ceturto vietu, čempioniem ne tikai 13.aprīlī jāuzveic liepājniekus, bet arī nepieciešama vismaz viena uzvara divās atlikušajās pār BK Ventspili. Savā laukumā pie tādas tikt būs nesalīdzināmi vieglāk, nekā izbraukumā.

Par kompleksiem

Septiņos Baltijas Basketbola līgas pastāvēšanas gados par Latvijas komandas izredzēm izjaukt Lietuvas lielklubu hegemoniju runāts dažādās toņkārtās. Vispirms ar entuziasmu un apņēmību, tad – cieņu un nolemtību. Līdz šosezon ieskanējušies pašnoniecinoši ironiski toņi...

Negrasos tēlot kroņa optimismu, tomēr varbūt tieši šī ir piemērotākā intonācija, lai sestdien un svētdien Kauņā viss notiktu savādāk, nekā iepriekšējos sešos finālturnīros. Aizskartā patmīlība – bet VEF Rīga pieredzējušajiem un arī gados jaunākajiem spēlētājiem pa pašcieņu šosezon bradāts uz nebēdu! – mēdz būt ļoti ass ierocis. Plus trenera maiņas pozitīvais efekts, plus nesaskaņas Lietuvos rytas nometnē, plus Kauņas publikas simpātijas pret visiem, kuri cīnās ar Viļņu...

Savukārt BK Ventspils izredzes duelī ar Žalgiri vairo mājinieku pienākums izcīnīt pirmo vietu. Neskaitāmas reizes jau apstiprinājies, ka šādā situācijā tieši pusfinālā slēpjas slazds favorītu cerībām. Ja tikai pašiem ventspilniekiem pietiks spēka un gudrības nospēlēt par 110% no savām iespējām.

Bet, lai kā Kauņā veiksies mūsu flagmaņiem, neaizmirsīsim paturēt īkšķus arī par Valmieru, kas svētdien Utenā aizvadīs pirmo pārspēki ar BBL Izaicinājuma kausa ieguvējiem Juventus. Uzvarētājus sērijā noskaidros divu spēļu summā (otrais mačs 15.aprīlī Valmierā), tāpēc izbraukumā svarīgs būs katrs punkts. Raudzīsim, vai sezonas laikā sasniegtais Valmieras progress būs ieguvis arī starptautiski konvertējamu vērtību, vai tomēr būs tikai vietēja mēroga panākums.

Guntis Keisels

     [+] [-]

, 2011-04-04 10:24, pirms 13 gadiem
Parspeki Valmierai? Kas tie par brinumiem???? Un nja vakardienas Lielapajas Kaku brinums - zaudejums tikai sakura intrigu un ceru, ka regularaja beigas viss bus kartiba, lai pusfinali un finali ir max interesanti, ne jau kautkadi ceturdalfinali jau!

     [+] [-]

, 2011-04-04 10:29, pirms 13 gadiem
Un vel saistiba ar FINAL4 pedejas 3 speles RYTAS diezgan vaji vaji spele tadel ir ceriba, kautko izdarit, ta lai ir parsteigums! Zaudejums ZALGIRIM pagajusho nedel, zaudejums RUDUPIS un beigas cik sapratu knapa knapa uzvara par shauliem.... Svaki tiem Rytas, bet ceru, ka tas dos vajadzigo rezultatu BEIDZOT, kad kada LV komanda bus ari Finala!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-04 11:27, pirms 13 gadiem
Karlis.B rakstīja: Un vel saistiba ar FINAL4 pedejas 3 speles RYTAS diezgan vaji vaji spele tadel ir ceriba, kautko izdarit, ta lai ir parsteigums! Zaudejums ZALGIRIM pagajusho nedel, zaudejums RUDUPIS un beigas cik sapratu knapa knapa uzvara par shauliem.... Svaki tiem Rytas, bet ceru, ka tas dos vajadzigo rezultatu BEIDZOT, kad kada LV komanda bus ari Finala!
Pēdējā uzvara Rytas pār Šauļiem tiešam knapa - 86:65

  +1 [+] [-]

, 2011-04-04 11:43, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pēdējā uzvara Rytas pār Šauļiem tiešam knapa - 86:65
Es nezinaju, ka beidzas, bet, kad lasiju atsauksmes speles laika, tad vietejie teica, ka nu Sieaulie izskatas, ka vairak grib uzvaret! Cik izskatas pedeja ceturdala Rytas sakapajushi shos! Bet tik un ta tas tikai parada, ka Rytas shobrid ir nemami! VEF tomer pedejas speles speleeee loti skatami un parliecinoshi! Jacer, ka rit vini paries pari ka liela mashina un bus gatavi Kaunai uz 120% lai beidzot beidzot, ko mainitu ierastaja 6 gadu stagnacija!

     [+] [-]

, 2011-04-04 11:57, pirms 13 gadiem
Karlis.B rakstīja: Es nezinaju, ka beidzas, bet, kad lasiju atsauksmes speles laika, tad vietejie teica, ka nu Sieaulie izskatas, ka vairak grib uzvaret! Cik izskatas pedeja ceturdala Rytas sakapajushi shos! Bet tik un ta tas tikai parada, ka Rytas shobrid ir nemami! VEF tomer pedejas speles speleeee loti skatami un parliecinoshi! Jacer, ka rit vini paries pari ka liela mashina un bus gatavi Kaunai uz 120% lai beidzot beidzot, ko mainitu ierastaja 6 gadu stagnacija!
Es ar ticu, ka VEF var vinnēt, bet tāpat izteikti favorīti ir Rytas, tas jāatzīst. Pēdējās uzvaras, protams, ir ļoti priecē , taču jāatzīst. ka visi uzvarētie pretinieki nav salīdzināmi ar Rytas spēku Ļoti labi, ka LT treneris ir VEFam, jo viņš par LT basketu visu zina