Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Startē 21. Dubultamatierulīgas sezona

dubultamatieri
dubultamatieri

Startē 21. Dubultamatierulīgas sezona
Foto: Māris Greidāns

Ar spēlēm 3.oktobrī Salaspilī, Tīrainē un Juglā sāksies 21. Dubultamatierulīgas sezona, kuru tieši tāpat kā pirms gada uzsāks 32 komandas.

Elites grupā, kura šosezon startēs zem mūsu jaunā atbalstītāja Ballzy nosaukuma, startēs deviņas komandas, aizvadot triju apļu turnīru, kuram sekos sešu labāko komandu cīņas play-off turnīrā. Sastāvu praktiski nemainīgu saglabājušas pērnās sezonas medaļnieces “Sonora” un “Kursa MRU/Mārupe”, par augstām vietām noteikti cīnīsies pērn ceturtajā vietā palikusī “Latvijas Gāzes” komanda. Pēdējo divu gadu čempionus “Leifheit/Latvijas Universitāte” starpsezonā skārušas vērienīgas pārmaiņas un par viņu konkurētspēju varēs spriest pēc pirmajām spēlēm. Pēc vairāku gadu izlaišanas DAL ar spēcīgu sastāvu atgriežas “Cavendish”. Ar savu komandu startēs arī galvenie atbalstītāji “Ballzy”. Interesanti būs pavērot, ko Elites grupā spēs 1.līgas čempioni BK “Upesciems”.

1.līgā divpadsmit komandas divu riņķu izspēlē sacentīsies par četrām vietām play-off turnīrā. Pēdējo divu gadu čempioniem un pagājušās sezonas finālistiem nomainot “svara kategoriju”, galvenā favorīta statuss ir vakants. Pēdējās sezonā par vadošajām vietām cīnījās “exNexum”, DzSK “Lokomotīve”, “wiseadvice.lv”, “Lapenieki”, “Latvenergo”. Pastiprinājušies ir “VCG ekspertu grupa”. Atgriešanos līgā piedzīvo “Karavīrs” un “Marels Būve”. Prognozējams daudz līdzvērtīgu cīņu un sīva spēkošanās par četrinieku.

2.līgā šogad uz starta iziet vienpadsmit komandas, kuras aizvadīs divu apļu cīņas, arī cīnoties par play-off četrinieku. Lēmumu startēt vienu līgu zemāk pieņēmusi viena no 1.līgas pēdējo sezonu vadošajām komandām “Rīgas brīvostas pārvalde”. No pērnās sezonas dominējošā top4 ierindā palikusi tikai “C4”. Pēc gada prombūtnes atgriezušies “Emerald/Zalaris”, bet vairākas komandas nomainījušas nosaukumus. Arī šīs līgas komandām šajā sezonā būs pieejams tehniskais protokols ar on-line translāciju, ja mājnieku komanda spēs nodrošināt interneta pieslēgumu.

Šosezon apbalvosim mēneša labākos spēlētājus, kuri saņems balvas no mūsu atbalstītājiem “Ballzy”, “OLYBET” un “Krown”.

Veiksmīgu sezonu!