Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvieši nesavāc vajadzīgo punktu skaitu un netiek "Masters" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvieši nesavāc vajadzīgo punktu skaitu un netiek "Masters" ceturtdaļfinālā
Kristaps Čavars. Foto: FIBA

Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā noslēdzies Latvijas komandai "Ādaži". Pēc uzvaras pirmajā spēlē latvieši graujoši zaudēja Serbijas komandai "Liman", kas liedza iekļūt ceturtdaļfinālā.

• "Ādaži", ko pārstāv Artūrs Strēlnieks, Roberts Smildzējs, Mārcis Osis un Kristaps Čavars, savu pirmo "Masters" turnīru sāka kā izsētā komanda, kurai nevajadzēja startēt kvalifikācijā. Pirmā spēle latviešiem bija pret ASV spēcīgāko komandu "Miami", ko, pateicoties Oša lieliskajam sniegumam uzbrukumā, izdevās pārsteidzoši pieveikt ar 21:20.

• Tomēr īstā cīņa par vietu ceturtdaļfinālā vēl bija tikai priekšā, jo "Miami" otrajā spēlē ar 21:13 pārspēja spēcīgo Serbijas komandu "Liman". Līdz ar to uzvara pār serbiem "Ādažiem" dotu pirmo vietu grupā, bet zaudējums, pašiem gūstot vismaz 14 punktus, pie scenārija, ka "Liman" gūst 21, dotu otro vietu.

• Spēles ievadā komandas apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem, bet latviešiem aizsardzībā klājās smagi jau no pirmās minūtes. Strēlnieks guva savas komandas pirmos trīs punktus, ļaujot "Ādažiem" turēties līdzās. Latvieši nepilnās trijās minūtēs savāca piezīmju normu, kas nenāca par labu. "Liman" piederēja iniciatīva, kas ļāva pēc četrām spēlētām minūtēm būt vadībā ar 9:4. Spēles vidū "Ādažu" basketbolisti bija pilnībā nospiesti kā uzbrukumā, tā aizsardzībā, serbiem tuvojoties graujošai uzvarai.

• Spēles otrajā pusē latviešiem vajadzēja strauji sākt gūt punktus, lai pat ar zaudējumu izkļūtu no grupas. Čavars realizēja trīs no trim soda metieniem, palīdzot sadeldēt deficītu līdz astoņiem punktiem (8:16). Tas gan bija arī viss, "Liman" ātri nokārtojot spēles formalitāti līdz galam. "Ādaži" netika līdz vajadzīgajiem 14 punktiem, zaudējot spēli ar 9:21 un paliekot bez kārotā ceturtdaļfināla, kurā spēlēs "Miami" un "Liman". Strēlnieks spēlē guva piecus, bet Čavars četrus punktus, kamēr Osis un Smildzējs palika tukšā.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-31 23:54, pirms 3 nedēļām
Kā youtube kanālā komentos bij teikts --tik lēna komanda vēl nav redzēta . Kā viņi USA uzveica ? Kā Strēlnieks trīņus meta pa tukšo bez sagatavošanās --es arī tā varu .

     [+] [-]

, 2024-06-01 14:33, pirms 3 nedēļām
Tiesneši bija ļoti tizli un neprofesionāli. Ļoti nemākulīgi tiesāts šis mačs bija. Šitie tizleņi tikai mūsu komandai saskatīja piezīmes. Viņi Serbiem tās piezīmes tā nesvilpa kā mūsu komandai. Šo tiesnešu stulbumu atcelt un ieskaitīt mūsu komandai uzvaru šajā mačā plus atlaist šitos tizleņus ne tiesnešus.