Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Mārupe" un "Kandava/Turība" nepārvar Puatjē "Challenger" ceturtdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Mārupe" un "Kandava/Turība" nepārvar Puatjē "Challenger" ceturtdaļfinālu
"Mārupes" 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Dalību Pasaules tūres Puatjē "Challenger" turnīrā noslēgušas abas Latvijas 3x3 basketbola komandas, "Mārupe" un "Kandava/Turība". "Mārupe" zaudēja beļģu pārstāvētajai "Riffa", bet "Kandava/Turība" piekāpās serbu pārstāvētajai "Hangzhou".

• Vakar "Kandava/Turība" spēja uzvarēt izšķirošo spēli pret Francijas komandu "Ermont" un iekļūt ceturtdaļfinālā, kamēr "Mārupe" vispirms pārvarēja kvalifikāciju un pēc tam izšķirošajā spēlē pieveica Izraēlas komandu "Tel-Aviv". Ja kāda no Latvijas komandām būtu uzvarējusi savā grupā, tad tās savā starpā tiktos ceturtdaļfinālā. Uzvara ceturtdaļfinālā dotu labas izredzes kvalificēties Debrecenas "Masters".

• Tā vietā "Kandava/Turība" mērojās spēkiem ar serbu pārstāvēto Ķīnas komandu "Hangzhou". Kristaps Gludītis izvirzīja komandu vadībā ar 3:1, uz ko pretinieki atbildēja ar trīs punktu izrāvienu. Francis Lācis un Kārlis Apsītis atjaunoja nelielu pārsvaru latviešiem, ko atkal neizdevās noturēt. Spēles laika vidū Apsītis bija precīzs no distances, ļaujot "Kandavai/Turībai" būt vadībā ar 12:10.

• Gludītim izdevās palielināt rezultāta starpību līdz trim punktiem, bet "Hangzhou" drīz vien panāca neizšķirtu. Divu tālmetienus un kopā piecus punktus guva Lācis, panākot 20:17, bet lielisks spēles beigās bija Gorans Vidovičs, realizējot trīs tālmetienus un kopā gūstot savas komandas pēdējos astoņus punktus. Gala rezultātā "Kandavai/Turībai" sāpīgs zaudējums ar 20:21 un turnīrs galā piektajā vietā. Gludītis bija rezultatīvākais ar astoņiem punktiem, bet septiņus pievienoja Lācis. Apsītim un Raimo attiecīgi trīs un divi punkti.

• Nākamie laukumā devās "Mārupes" basketbolisti, kuriem pretī stājās vieni no favorītiem, beļģu pārstāvētā Bahreinas komanda "Riffa". Spēli pārliecinoši sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 3:0. "Riffa" atspēlējās, bet cīņa ritēja līdzīgi līdz pat spēles otrajai pusei, kad no rezultāta 12:10 beļģi panāca 15:10. Jonas Foerts turpināja gūt regulāri punktus, kamēr latvieši palika tukšā. "Mārupe" zaudēja spēlē ar 13:21, noslēdzot turnīru septītajā vietā. Kristers Pauls Maura un Jānis Censonis katrs guva pa sešiem punktiem, Markuss Mamajs pievienoja punktu, bet Mārtiņš Evarts Zviedris palika tukšā.

• Nākamais "Challenger" turnīrs ar "Kandava/Turība" pārstāvniecību būs nākamnedēļ Šveices pilsētā Frīburgā, kur komandas cīnīsies par vietu Vuksi "Masters".

     [+] [-]

, 2024-06-29 17:21, pirms 3 dienām
Šos mačus tiesāja kaut kādi nekvalitatīvi un nekvalificēti tiesneši. Viņi darīja visu lai mūsu komandas zaudētu savus ceturtdaļfinālus. Viņi par visu mūsejiem atņēma bumbas un piesvilpa autus, nenotīrītas bumbas un tā tālāk. Ļoti aplami tiesāti šie mači bija. Tos tiesnešus vajag cietumā mest par noteikumu pārkāpumu.