Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Mārupe" parāda raksturu un sasniedz "Challenger" ceturtdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Mārupe" parāda raksturu un sasniedz "Challenger" ceturtdaļfinālu
Jānis Censonis. Foto: FIBA

Trešo uzvaru četrās spēlēs Pasaules tūres Puatjē "Challenger" turnīrā izcīnījuši "Mārupes" 3x3 basketbolisti. Latvieši pamatturnīru iesāka ar zaudējumu serbu pārstāvētajai komandai no Ķīnas, bet cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 21:18 pieveica Izraēlas komandu "Tel-Aviv".

• "Mārupes" 3x3 basketbolisti Jānis Censonis, Markuss Mamajs, Kristers Pauls Maura un Mārtiņš Evarts Zviedris sekmīgi aizvadīja kvalifikāciju, pārspējot Bosnijas un Hercogovinas komandu "Derventa" (22:10) un Francijas komandu "Pau" (21:16), kas ļāva iekļūt pamatturnīrā. To vajadzēja sākt ar spēli pret serbu pārstāvēto Ķīnas komandu "Hangzhou".

• Pirmajā pusotrā minūtē serbi daudz pārkāpa noteikumus, bet Censonis daļēji izmantoja savu iespēju no soda metiena līnijas (3:3). Serbi fiziski spēlēja arī uzbrukumā, bet tālu nespēja atrauties. Maura bija divreiz bija precīzs no distances, divreiz atjaunojot līdzsvaru uz tablo (7:7). Zviedrris izvirzīja savu komandu vadībā, bet tad komandas apmainījās ar sekmīgiem tālmetieniem, spēles vidū rezultātam esot 10:10.

• Serbi sajuta tālmetiena realizēšanas garšu, bet Maura turpināja mest pretī. Trāpīja arī Mamajs, dodot "Mārupei" vadību ar 14:12. "Hangzhou" atguva zaudēto, kā arī izvirzījās vadībā, bet latvieši turpināja izrādīt sīvu pretestību spēles favorītiem. Komandas vēlreiz apmainījās sekmīgiem tālmetieniem, bet tad pārkāpums deva divus soda metienus serbiem, kuri ar to noslēdza spēli sev par labu ar 21:17. Maura spēli noslēdza ar sešiem punktiem, pa četriem Mamajam un Zviedrim, bet Censonim trīs punkti.

Tādējādi "Mārupe" par vietu ceturtdaļfinālā cīnījās pret Izraēlas komandu "Tel-Aviv", kas arī zaudēja "Hangzhou" ar 12:21. Spēles sākums bija dinamisks, kurā latvieši pieļāva pāris kļūdas, kas maksāja nonākšanu iedzinējos ar 2:6. Censonis sāka pakaļdzīšanos, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (6:8). Spēles vidū tālmetienu realīzēja Zviedris, panākot neizšķirtu - 9:9.

• Brīdi vēlāk arī Censonis bija precīzs no distances, bet Mamajs deva savai komandai trīs punktu pārsvaru (12:9). "Tel-Aviv" spēja atspēlēties un atjaunot līdzsvaru uz tablo, kā arī ar tālmetienu panākt divu punktu pārsvaru. Zviedris atbildēja ar diviem precīziem soda metieniem. Cīņa turpināja ritēt punkts punktā, pēdējai minūtei sākoties ar rezultātu 18:18. Pus minūti līdz spēles laika beigām Mamajs realizēja tālmetienu, bet Censonis lieliski nospēlēja aizsardzībā. Viņam bija iespēja ar diviem soda metieniem likt punktu spēlei, ko viņš paveica ar pirmo piegājienu - 21:18. Mamajs un Censonis guva pa sešiem punktiem, bet Zviedris un Maura attiecīgi piecus un četrus punktus.

• Līdz ar to "Mārupe" pievienojās "Kandava/Turība" basketbolistiem ceturtdaļfinālā, svētdien, plkst. 19:20 tiekoties ar tautiešus pieveikušajiem beļģiem no komandas "Riffa".

     [+] [-]

, 2024-06-29 09:27, aizvakar
Lieliski! Cienīga maiņa mūsu veterāniem.