Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" izlien caur adatas aci un iekļūst "Challenger" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" izlien caur adatas aci un iekļūst "Challenger" ceturtdaļfinālā
Kristaps Gludītis. Foto: FIBA

Pasaules tūres "Challenger" turnīru 3x3 basketbolā Francijas pilsētā Puatjē ar mainīgām sekmēm sākusi "Kandava/Turība". Latvieši vispirms piekāpās beļģu basketbolistiem, bet cīņā par vietu ceturtdaļfinālā sīvā cīņā pieveica francūžus.

• "Kandava/Turība" savā ierastajā sastāvā, Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, uzsāka cīņu Puatjē "Challenger" turnīrā, kurā sadalīs trīs ceļazīmes uz Debrecenas "Masters", ar spēli pret Bahreinas komandu "Riffa", ko agrāk zinājām kā beļģu "Antwerp". "Riffa" pirmajā spēlē ar 21:18 pārspēja Francijas komandu "Ermont".

• Spēli labāk sāka "Riffa", pirmajā minūtē realizējot divus tālmetienus (4:0). "Kandavai/Turībai" pirmo punktu ar triecienu grozā no augšas guva Apsītis. Gludītis un Raimo samazināja deficītu līdz minimumam, bet beļģi turpināja realizēt metienus no distances (7:4). Lācis arī bija precīzs no distances, bet latvieši ātri izlaida divus uzbrukumus uz groza apakšu. Lācis piecu punktu deficītu sadeldēja līdz diviem, spēles laika vidū rezultātam vēl joprojām esot nelabvēlīgam 9:13.

• Ar kopīgām pūlēm "Kandava/Turība" atspēlēja deficītu un panāca izlīdzinājumu pēc Gludīša precīzā tālmetiena (14:14). "Riffa" atbildēja ar savu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 20:16, bet brīdi vēlāk arī liekot punktu spēlei ar 22:17. Lācis bija rezultatīvākais ar septiņiem punktiem, piecus guva Gludītis, bet Raimo un Apsītis attiecīgi trīs un divus punktus.

Par izkļūšanu no grupas latvieši cīnījās pret Francijas komandu "Ermont". Spēli labāk sāka francūži, pusotrā minūtē panākot 4:1. "Kandava/Turība" ilgu laiku dzinās pakaļ pretiniekiem, tā arī nespējot panākt izlīdzinājumu. Pēc trim spēlētām minūtēm tablo vēstīja 5:8. Pus minūti vēlāk Apsītis trāpīja no distances, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (8:8). Spēles laika vidū rezultāts atkal bija neizšķirts - 11:11.

• Spēles otrajā pusē komandas turpināja cīnīties punkts punktā. Gludītis pēc gūta groza nerealizēja vienu no diviem soda metieniem, bet divu punktu pārsvaru izdevās iegūt (16:14). Tikmēr pretinieki atbildēja ar triecienu grozā no augšas. Divas minūtes līdz spēles laika beigām rezultāts atkal kļuva neizšķirts, bet pus minūti vēlāk "Ermont" ar precīzu tālmetienu ieguva minimālu vadību. Gludītis arī spēja trāpīt no distances, panākot 20:19. "Ermont" tikai nedaudz pietrūka, lai ar tālmetienu izcīnītu uzvaru, bet bumba izgriezās no groza stīpas. Punktu spēlei izdevās likt Gludītim, kurš aizgāja līdz groza apakšai un noturēja uzvaru ar 21:19. Gludītis spēlē guva 11 punktus, pieci punkti Lācim, bet attiecīgi trīs un divi Raimo un Apsītim.

• Līdz ar to "Kandava/Turība" iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā sestdien, plkst. 18:55 mērosies spēkiem ar Serbijas basketbolistu pārstāvēto Ķīnas komandu "Hangzhou", kas šodien ar 21:17 pārspēja "Mārupi.