Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Ādažiem" neveiksmīga diena Kvebekas "Challenger"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ādažiem" neveiksmīga diena Kvebekas "Challenger"
Edmunds Elksnis. Foto: FIBA

Dalību Pasaules tūres "Challenger" turnīrā 3x3 basketbolā, kas risinās Kanādas pilsētā Kvebekā, noslēguši "Ādažu" basketbolisti. Latvieši piedzīvoja divus zaudējumus pret ASV komandu "Miami" un Melnkalnes komandu "Podgorica".

• Pirms nedēļas "Ādaži" izcīnīja 10. vietu Čendu "Masters" turnīrā, bet šosezon Edmunds Elksnis, Mārcis Osis, Artūrs Strēlnieks un Kristaps Čavars uzsāka cīņu Kvebekas "Challenger" turnīrā, kurā tiks sadalītas trīs ceļazīmes uz Debrecenas "Masters" turnīru.

• Pirmā spēle latviešiem bija pret šosezon jau reizi pieveikto ASV komandu "Miami". Spēli labi sāka "Ādaži", pirmajā minūtē izvirzoties vadībā ar 2:0. Nākamo minūti labāk aizvadīja "Miami", bet pēc trim spēlētām minūtēm amerikāņi bija vadībā ar 7:3. Spēles laika vidū sarežģītu tālmetienu trāpīja Osis, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (6:8).

• Latviešu atspēlēšanos kavēja piezīmju norma, ko izmantoja pretinieki, tiekot pie viegliem punktiem. Elksnis un Osis atguva zaudēto, paliekot cīņā. Strēlnieks no soda līnijas sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet vājā precizitāte no tālās distances neļāva pārņemt vadību šajā nerezultatīvajā spēlē. Turpinājumā Čavars divreiz panāca izlīdzinājumu, bet Džimers Fredets un Strēlnieks apmainījās ar sekmīgiem tālmetieniem. Spēles liktenis izšķīrās pēdējā minūtē, kurā Fredets realizēja vēl vienu tālmetienu. "Miami" ieguva četru punktu pārsvaru, beigās izcīnot uzvaru ar rezultātu 21:18. Osis spēlē guva sešus, Strēlnieks piecus, bet Elksnis un Čavars attiecīgi četrus un trīs punktus.

Līdz ar to "Ādažiem" cīņā par izkļūšanu no grupas pretī stājās Melnkalnes komanda "Podgorica", kas graujoši zaudēja "Miami" ar rezultātu 9:21. Izšķirošo spēli labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 4:1. "Ādaži" labi veica sadarbības, regulāri tiekot pie brīviem metieniem tiešā groza tuvumā. "Podgorica" veica savu izrāvienu, pēc divām nospēlētām minūtēm pārņemot vadību (6:5). Strēlnieks un Elksnis spēja "Ādažus" uz brīdi izvirzīt vadībā, bet Čavars pārkāpa noteikumus tālmetiena brīdī, kas bija precīzs. Pēc pārtraukuma soda metiens tika realizēts un "Podgorica" atkal bija vadībā ar 9:8.

• Melnkalnieši realizēja vēl divus tālmetienus, iegūstot četru punktu pārsvaru. Latvieši pazaudēja spēles pavedienu, bet, kad sāka atgūties, sekoja vēl viens precīzs pretinieku tālmetiens (12:18). "Ādaži" cīnījās līdz galam, bet nespēja atspēlēties, zaudējot spēli ar 15:22 un noslēdzot dalību turnīrā. Osis bija rezultatīvākais ar pieciem punktiem, četrus guva strēlnieks, bet Čavars un Elksnis pa trim.