Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvietes noslēdz dalību Nācīju līgā ar trešo vietu posmā un kopvērtējumā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvietes noslēdz dalību Nācīju līgā ar trešo vietu posmā un kopvērtējumā
Liza Čumika. Foto: FIBA

Lietuvas pilsētā Kauņā turpinās trīs turnīru nogrieznis FIBA 3x3 Nāciju līgas Austrumeiropas zonas ietvaros. Latvijas basketbolistes sestajā posmā izcīnīja trešo vietu, ar ko pietika arī trešajai vietai zonas kopvērtējumā.

• Latvijas sieviešu komanda pirmajos trijos turnīros divreiz ierindojās otrajā, bet vienreiz trešajā vietā. Ceturtajā turnīrā Latvijas komanda piekāpās Polijas un Ukrainas komandām, ierindojoties ceturtajā vietā. Piektajā turnīrā latvietes iekļuva finālā, kur piekāpās Polijas basketbolistēm. Sesto un noslēdzošo turnīru Latvijas komanda aizvadīja sekojošā sastāvā - Paula Mauriņa, Liza Čumika, Anita Megija Miķelsone, Paula Pētersone.

• Šajā posmā latvietēm grupu turnīrā bija jāaizvada divas spēles. Pirmā no tām bija pret Ukrainas komandu. Pēc trim spēlētām minūtēm Latvijas komanda bija vadībā ar 3:2, bet spēles laika vidū pēc precīzā Miķelsones tālmetiena rezultāts uz tablo bija 8:6. Latvietēm izdevās dubultot savu pārsvaru, bet Ukrainas komanda atbildēja ar sekmīgu metienu no distances. Pēc pārtraukuma latvietes veica izšķirošo izrāvienu, pēdējās divās minūtēs noformējot panākumu ar rezultātu 18:11.

Cīņā par vietu finālā latvietes pat varēja atļauties zaudēt lietuvietēm, kuras atzina Ukrainas komandas pārākumu ar 16:17. Lietuvas basketbolistes, kuras pēc pirmajiem trim posmiem bija līderes, nākamajos divos nespēja plūkt uzvaras laurus. Šodien bija svarīgi iekļūt finālā, ko parādīja spēles pirmās trīs minūtes. Lietuvas komanda izvirzījās vadībā ar 10:1. Izrāvienu ar precīzu tālmetienu pārtrauca Miķelsone, bet līdz spēles laika vidum situācija sevišķi neuzlabojās (5:12).

• Ukrainietes cerēja, ka latvietes negūs vairāk par 10 punktiem, jo tādā gadījumā tieši Latvijas komanda ierindotos trešajā vietā grupā un noslēgtu turnīru piektajā vietā. Spēles gaita rādīja, ka uzvarēt latvietēm būs grūti, bet atlika minimālais uzdevums - gūt divus punktus atlikušajās divās ar pusi minūtēs. Ar šo uzdevumu izdevās tikt galā, bet pusotrā minūtē atspēlēt septiņu punktu deficītu gan ne. Latvijas basketbolistes zaudēja spēli ar 11:21, kas nozīmēja tālāku cīņu par trešo vietu ar Igaunijas komandu.

• Spēles pirmā puse ritēja ļoti līdzīgi, ilgāku laiku minimālā vadībā atrodoties Igaunijas basketbolistēm. Pēc pus spēles igaunietes bija vadībā ar 5:4. Latvietes spēja atspēlēt divu punktu deficītu, bet pēc Mauriņas sekmīgā tālmetiena izvirzījās vadībā ar 9:7. Latvijas basketbolistēm neizdevās noturēt trīs punktu pārsvaru, pēdējai pusotrai minūtei sākoties ar neizšķirtu rezultātu 10:10. Atlikušajā laikā svarīgu tālmetienu realizēja Čumika, palīdzot savai komandai izcīnīt uzvaru un trešo vietu noslēdzošajā posmā ar 13:10.

• Līdz ar to Latvijas sieviešu komanda sešos turnīros kopā sapelnīja 440 punktus, kopvērtējumā ierindojoties trešajā vietā aiz Lietuvas un Polijas komandām. Vēl pirms fināla šajā posmā ir skaidrs, ka kopvērtējumā uzvaru nosargās lietuvietes.