Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Mārupei" divas uzvaras un vieta Puatjē "Challenger" pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Mārupei" divas uzvaras un vieta Puatjē "Challenger" pamatturnīrā
Jānis Censonis. Foto: FIBA

Ļoti labi Pasaules tūres "Challenger" turnīru 3x3 basketbolā sākusi "Mārupes" komanda. Latvieši cīņā par vietu pamatturnīrā pārspēja Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Francijas komandu.

• Uz Puatjē "Challenger" pēdējos gados neierasti devušās divas Latvijas komandas. Bez pamatturnīra dalībnieces "Kandavas/Turības" turnīra kvalifikāciju mēģināja pārvarēt "Mārupe", kuras sastāvā spēlēja Jānis Censonis, Markuss Mamajs, Kristers Pauls Maura un Mārtiņš Evarts Zviedris. Lai iekļūtu pamatturnīrā vajadzēja uzvarēt savā trīs komandu grupā.

• Pirmā spēle Latvijas kvartetam bija pret Bosnijas un Hercegovinas komandu "Derventa", kas savā pirmajā spēlē ar 17:22 piekāpās Francijas komandai "Pau". Pirmajā minūtē "Mārupe" izvirzījās vadībā ar 3:1, kamēr pretinieki sāka izdarīt spiedienu uz groza apakšu, kur tiem bija auguma pārsvars. Tajā pašā laikā latvieši izmantoja savas ātruma priekšrocības, tiekot pie brīviem tālmetieniem. Pēc Mauras precīzā tālmetiena rezultāts kļuva 9:5, bet vēl minūti vēlāk - 12:7.

• Latvijas basketbolistiem viss gāja no rokas, kas ļāva palielināt pārsvaru līdz deviņiem punktiem, kad spēle vēl nebija pat vidū (17:8). Bosnieši ar grūtībām tika līdz 10 punktiem, kamēr "Mārupes" rindās punktu mačam pielika Censonis, realizējot vēl vienu tālmetienu - 22:10. Uzvarētāju labā astoņus punktus guva Maura, sešus Mamajs, bet pa čeriem Censonis un Zviedris.

Līdz ar to cīņā par vietu pamatturnīrā latvieši spēkojās ar Francijas komandu "Pau". "Mārupes" basketbolisti turpināja uzticēties tālmetienam, kā galvenajam ierocim, jo šajā spēlē vairs nebija ātruma priekšrocības. Tiesa pirmie četeri tālmetieni lidoja mērķim secen. Pirmais precīzs no distances bija Mamajs, panākot 3:1. Latvieši spēlēja dinamiski, kamēr francūžiem uzbrukumā tik labi nesekmējās. Pēc trim spēlētām minūtēm rezulāts bija 6:3.

• Francijas komanda spēja atspēlēties un arī izvirzījās vadībā ar 9:7, latviešus turpinot pievilt tālmetienu precizitāte. Ar lielām pūlēm latvieši atguva zaudēto, pēc Mauras tālmetiena panākot izlīdzinājumu (13:13). Ļoti labi turpināja spēlēt Maura, palīdzot savai komandai izvirzīties vadībā ar 17:14, bet pēdējo minūti ar sekmīgu tālmetienu sāka Censonis. Francūži pamazām sāka atspēlēties, bet tad Zviedris pielika punktu spēlei ar sekmīgu tālmetienu, "Mārupei" tiekot pamatturnīrā - 21:16. Zviedris atzīmējās ar deviņiem punktiem, Mauram septiņi, bet Mamajam un Censonim attiecīgi trīs un divi.

• Līdz ar to pamatturnīrā "Mārupe" plkst. 20:55 spēlēs pret serbu pārstāvēto Ķīnas komandu "Hangzhou", bet plkst. 00:25 spēlēs pret Izraēlas komandu "Tel-Aviv". Tikmēr attiecīgi plkst. 21:50 un 23:35 "Kandava/Turība" spēlēs pret beļģu pārstāvēto Bahreinas komandu "Riffa" un Francijas komandu "Ermont".