Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Par Čendu "Masters" uzvarētājiem kļūst Serbijas 3x3 basketbola komanda "Ub"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Par Čendu "Masters" uzvarētājiem kļūst Serbijas 3x3 basketbola komanda "Ub"
"Ub" 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Četri "Masters" turnīri, četri dažādi uzvarētāji, tā ar Serbijas komandas "Ub" triumfu noslēdzies Pasaules tūres Čendu "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Serbi finālā ar 20:19 pārspēja Šveices komandu "Lausanne". Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Stefanu Stojačiču.

Vakar dalību turnīrā noslēdza Latvijas komanda "Ādaži", kam ar vienu uzvaru nepietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā, paliekot 10. vietā. Šodien astoņas labākās komandas aizvadīja ceturtdaļfināla cīņas, nelielu pārsteigumu sagādājot ASV komandai "Princeton", kas ar 21:16 pārspēja Serbijas otro labāko komandu "Liman". Pusfinālā izdevās iekļūt Serbijas vadošajai komandai "Ub", kas ar 21:17 pārspēja "San Juan" no Puertoriko. Pusfinālā iekļuva arī "Ādažu" pieveiktā "Beijing", kā arī "Lausanne".

• Pirmajā pusfinālā sacentās "Ub" un "Princeton". Spēli ļoti labi sāka serbi, izvirzoties vadībā ar 6:1. Amerikāņi nepadevās un, sākoties spēles laika otrajai pusei, rezultāts jau bija neizšķirts (9:9). "Ub" spēja izvirzīties vadībā ar 19:15, bet nespēja noturēt pārsvaru, pamatlaikam noslēdzoties ar 19:19. Par spēles varoni kļuva Dejans Majstorovičs, kura precīzais tālmetiens ieveda serbus finālā.

• Otrā pusfinālā trijatā spēlējošie "Lausanne" basketbolisti neatstāja variantus "Beijing". Pēc trim spēlētām minūtēm ķīnieši bija vadībā ar 5:3, bet spēles laika vidū rezultāts bija neizšķirts 9:9. Spēles otrajā pusē pilnībā dominēja Šveices komanda, sagraujot pretiniekus ar 22:12.

Finālu nedaudz labāk iesāka "Lausanne", izvirzoties vadībā ar 4:2. Abas komandas punktus vāca tiešā groza tuvumā, tālāk cīnoties punkts punktā. Spēles laika vidū Šveices komandai izdevās noturēt divu punktu pārsvaru (10:8). Serbiem izdevās veikt nelielu izrāvienu un pārņemt minimālu vadību, bet "Lausanne" laicīgi atspēlējās (12:12). Cīņa turpināja ritēt punkts punktā, spēles liktenim izšķiroties pēdējā minūtē. Serbi tika pie četriem soda metieniem, iegūstot izšķirošo pārsvaru un svinot uzvaru ar 20:19.

• Tādējādi četros aizvadītajos "Masters" turnīros bijuši četri dažādi uzvarētāji. Nākamais "Masters" turnīrs risināsies Edmontonā 6. un 7. jūlijā, kurā gan nestartēs neviena no Latvijas komandām.