Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Ādažu" 3x3 basketbolisti Čendu "Masters" sāk ar pārliecinošu zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ādažu" 3x3 basketbolisti Čendu "Masters" sāk ar pārliecinošu zaudējumu
"Ādažu" 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Dalību Pasaules tūres Čendu "Masters" turnīrā sākuši "Ādažu" 3x3 basketbolisti. Latvieši pirmajā spēlē nespēja līdzvērtīgi spēkoties ar Serbijas grandu "Ub", ciešot sakāvi ar 10:22.

• "Ādaži", šajā turnīrā komandu pārstāvot Edmundam Elksnim, Mārcim Osim, Robertam Smildzējam un Kristapam Čavaram, Marseļas "Masters" turnīrā izdevās izcīnīt devīto vietu, paliekot bez kārotā ceturtdaļfināla. To turnīru izdevās sākt ar pārsteidzošu uzvaru pār ASV labāko komandu "Miami". Šo "Masters" turnīru Čendu vajadzēja sākt pret citu favorīti, Serbijas komandu "Ub".

• Spēli labāk sāka "Ub", pirmajā minūtē izvirzoties vadībā ar 3:0. Latviešiem bija problēmas ar fiziski spēcīgo serbu apturēšanu, ātri sapelnot piezīmes. Čavaram izdevās sadeldēte deficītu līdz minimumam ar divu punktu gājienu, bet sekmīgs turpinājums nesekoja. Latvieši lauzās pēc soda metieniem, bet vien Elksnis pie tā izpildīšanas tika. Serbi izmantoja Elkšņa mazos auguma parametrus, lai viegli gūtu punktus groza apakšā. Spēles vidū "Ub" bija vadībā ar 11:4.

• Elksnis un Smildzējs realizēja akrobatiskus metienus pēc caurgājiena, bet "Ub" atbildēja ar sekmīgiem soda metieniem. Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, serbiem tuvojoties panākumam, kamēr latviešiem cīnoties par vismaz 10 gūtiem punktiem. Šo robežu ar sekmīgu tālmetienu palīdzēja sasniegt Elksnis, bet tas arī bija viss. Serbi spēli noslēdza ar četriem punktiem un svinēja uzvaru ar 22:10. Latvijas komandā ar četriem punktiem izcēlās Elksnis, trīs guva Čavars, bet attiecīgi divus un vienu Smildzējs un Osis.

• Par izkļūšanu no grupas un vietu ceturtdaļfinālā "Ādaži" cīnīsies pret Ķīnas komandu "Beijing", kuru pērn pārstāvēja arī Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis. Spēles sākums plkst. 16:15 un tā būs vērojama FIBA 3x3 YouTube kanālā.