Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Feldmanis: "Lai tiktu uz OS, mums būs jāizsit vismaz viena nominālā favorīte"

Rolands Eliņš

Feldmanis: "Lai tiktu uz OS, mums būs jāizsit vismaz viena nominālā favorīte"
Foto: Basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka ir apmierināts ar izlases kandidātu paveikto darbu un komandas nometnē izveidojušos ķīmiju. Viņš optimistiski raugās uz olimpisko spēļu sasniegšanu, savukārt tēma par to, ka divi izlases līderi publiski izteikuši gatavību boikotēt OS agresorvalstu sportistu dalības dēļ, izlases nometnē pagaidām īsti netiekot cilāta, jo OS ceļazīme vēl nemaz nav iegūta.

"Ar gatavošanos OS atlases turnīriem esmu apmierināts, viss rit savu gaitu, ejam uz priekšu," sacīja Raimonds Feldmanis. "Bija vairāki pārbaudes turnīri, būs vēl divi turnīri Francijā, tagad svētdien un pirmdien esam Lietuvā, kur aizvadām sparingmačus pret Lietuvu un Poliju. Jā, ir mikrotraumas, bet nekas nopietns, visi ir spēles gatavībā."

"Jā, bija situācija, ka pirms laiciņa par spēlēšanu svārstījās Nauris Miezis, viņš apsvēra domu paņemt pauzi," par vienu no izlases līderiem izteicās Feldmanis, nenoliedzot Sportacentrs.com ziņoto, ka Miezis uz laiciņu bija atstājis izlases treniņus. "Taču viņš ir atgriezies un piedalās izlases darbā, viss notiek. Kopumā esmu par situāciju priecīgs, mums ir astoņi izlases kandidāti, divas pilnas spēlētāju rotācijas. Pārbaudes turnīru rezultātiem lielu uzmanību nepievēršu, tas šobrīd nav galvenais. Protams, katrā spēlē vēlamies uzvarēt, taču, piemēram, februārī tika spēlēts zem lielām slodzēm, uzkrājot fizisko bāzi, kamēr pretinieki tikmēr lidoja laukumā. Mēs jau nezinām, ar kādu plānu viņi gatavojas."

Uz nākamajiem pārbaudes turnīriem Francijā Latvijas izlase šīs nedēļas otrajā pusē dosies ar šādu četrinieku - Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Zigmārs Raimo un Francis Lācis. Savukārt pēc tam uz Honkongu, kur norisināsies pirmais OS kvalifikācijas turnīrs, Latvijas izlase dosies 4. aprīlī sešu spēlētāju sastāvā - šim četriniekam pievienosies arī Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

"Nevēlos teikt, ka par pirmā OS kvalifikācijas turnīra sastāvu viss jau 100% skaidrs," uz jautājumu par to, vai Honkongā tiks spēlēts ar to pašu sastāvu, ar ko pēdējā pārbaudes turnīrā, atbildēja Feldmanis. "Vēl ir laiks, un vēlos saglabāt piesardzību, tādēļ sastāvs vēl var tikt koriģēts. Vienmēr jāpatur prātā traumu iespēja, svarīgs faktors ir arī fiziskā sagatavotība un sportiskā forma. Mums ir izkristalizējies sešinieks, un man ir vīzija par sastāva četrinieku, bet treniņi vēl turpinās."

Šeit svarīgs apstāklis ir arī tas, ka FIBA noteikumi nepieprasa viena konkrēta četrinieka pieteikšanu OS kvalifikācijas ciklam kopumā, bet gan katram turnīram atsevišķi, līdz ar to ir iespējams pēc Honkongas, ja tur neizdosies iegūt OS ceļazīmi, nākamajā turnīrā Utsonomijā jau veikt izmaiņas sastāvā, nomainot kaut vai visu četrinieku. Tāpat arī pēc tam olimpiskajām spēlēm jau varēs izvēlēties jaunu sastāvu, ne obligāti to pašu, kas piedalījās kvalifikācijā.

"Vasarā izlases kandidātu loks būs vēl plašāks, esam uzrunājuši Kristapu Gludīti un Kārlis Apsīti," paskaidroja Feldmanis. "Nenoliegšu, ka šos variantus sākām izskatīt, kad bija neskaidrība par Mieža spēlēšanu, gluži vienkārši meklējām tad aizvietotājus izlases treniņu darbā. Turklāt tad arī sākām nedaudz mainīt spēles ideju, jo Nauris ir spēlētājs ar ļoti ietekmīgu spēles stilu, viņš ir radošs spēlētājs, kurš veido spēli arī citiem. Ar viņu vai bez viņa - tās ir divas dažādas spēles, kurām mums bija jābūt gataviem."

Par iespējamo spēlēšanu bez Mieža jārunā arī tādēļ, ka aktuāla ir tēma par viņa iespējamo atteikšanos spēlēt olimpiskajās spēlēs. Kad SOK pieņēma strīdīgo un dīvainiem argumentiem pamatoto lēmumu ļaut agresorvalstu sportistiem piedalīties Parīzes OS, protestu un sašutuma netrūka arī Latvijas sportā, un 3x3 izlases līderi bija pirmie, kuri publiski pauda gatavību atteikties no dalības OS, ja tur piedalās agresorvalstu pārstāvji. "Sporta Studijas" ēterā to apliecināja Miezis, un pavisam drīz viņam publiski pievienojās arī Lasmanis. Viņu piemēram Latvijas sportā gan sekoja retais...

3x3 izlases treneris izteicās, ka, protams, visi izlasē labi zina par Mieža un Lasmaņa publiski pausto viedokli, taču izlases nometnē tas šobrīd netiek daudz pieminēts: "Pirmkārt, lai varētu par to runāt, vispirms jākvalificējas, jo pagaidām mēs vēl nemaz neesam uzaicināti uz olimpiskajām spēlēm. Otrkārt, Nauris un Kārlis ir emocionāli cilvēki, kuri pateica to, ko domāja, un es viņu viedokli cienu un cienīšu arī viņu rīcību, kad taps skaidri visi apstākļi. Taču pagaidām mums priekšā ir dalība FIBA rīkotos kvalifikācijas turnīros, un tiem arī koncentrējamies."

Tikt uz olimpiskajām spēlēm 3x3 basketbolā nav viegla lieta, un tā nebūt nav pašsaprotama arī valstij, kas 2021. gadā kļuva par olimpisko čempioni šajā sporta veidā. Vīriešu 3x3 basketbola turnīrā piedalīsies tikai astoņas komandas (jau kvalificējušās Serbija, ASV un Ķīna), un atlikušās piecas ceļazīmes tiks sadalītas trīs kvalifikācijas turnīros. Latvijai būs jāuzvar vai nu astoņu komandu turnīrā Honkongā, vai pēc tam astoņu komandu turnīrā Utsonomijā, vai arī jāiegūst vieta labāko trijniekā 16 komandu turnīrā Ungārijā maija izskaņā.

Vai izsisties cauri šim kvalifikācijas sietam nav pat grūtāk nekā pēc OS turnīrā tikt pie medaļām? "To gan neesmu rēķinājis," sacīja Feldmanis. "Esmu drošs, ka OS turnīra un kvalifikācijas formāts ir rūpīgi pārdomāts un ka ir loģiski iemesli, kādēļ tas ir tieši šāds."

3x3 basketbola izlases treneris toties norādīja, ka kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm ir reāli sasniedzams mērķis: "Soli pa solim ejam uz to un noskaņojamies. Izlases kandidātu vidū jūtu mērķtiecību un labu mikroklimatu šī mērķa sasniegšanai."

"Es pats FIBA rangā daudz neskatos, tas vairāk tomēr domāts citiem, piemēram, jums, žurnālistiem, un šis rangs ne vienmēr līdz galam objektīvi izsaka komandas spēku. Taču piekrītu, ka fakts ir šāds - Latvija FIBA rangā ieņem 9. vietu. Tas nozīmē, ka, lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm, kur piedalīsies astoņas izlases, būs jāizsit vismaz viena komanda, kas rangā ir augstāk par mums un attiecīgi teorētiski favorītes statusā," sacīja Feldmanis.

Pēc mēneša Honkongā Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā pret Mongoliju (FIBA rangā 7. vietā), Ēģipti (21. vieta) un Jaunzēlandi (31. vieta), un, ja izdosies tikt pusfinālā, tur pretim varētu stāties Nīderlande (5. vieta), Austrija (11. vieta), Šveice (10. vieta) vai Honkonga (60. vieta). OS ceļazīmi šajā turnīrā iegūs tikai viena komanda.

  -3 [+] [-]

, 2024-03-19 08:13, pirms mēneša
Miezim putni būrī netraucē spēlēšanai?

  -3 [+] [-]

, 2024-03-19 10:28, pirms mēneša
Labak uzreiz netikt OS, lai tikai pret neitrāliem nespelēt

  +3 [+] [-]

, 2024-03-19 11:03, pirms mēneša
Gera123 rakstīja: Labak uzreiz netikt OS, lai tikai pret neitrāliem nespelēt
"Neitrālie" nepiedalīsies komandu sporta veidos

  -2 [+] [-]

, 2024-03-19 12:58, pirms mēneša
Naturban rakstīja: "Neitrālie" nepiedalīsies komandu sporta veidos
Komentārs nav par komandu sporta veidu

  +1 [+] [-]

, 2024-03-19 13:18, pirms mēneša
Gera123 rakstīja: Komentārs nav par komandu sporta veidu
Komentārs bija pret ko spēlēt vai nespēlet. Šajā sportā veidā "neitrālo" nav, nebūs iespējams spēlēt pret tiem. Komandas pārstāvji bija izteikušies par nepiedalīšanos, ja kādos citos sporta veidos tie tiks pielaisti.

     [+] [-]

, 2024-03-19 13:56, pirms mēneša
Cerams Miezis un Lasmanis naaks pie prāta, vienu 10krievu peec likt boikotu. Turklāt Lasmanis un Miezis nav taada kalibra zvaigznes, lai atstātu baigo iespaidu uz pasauli. Un viņu boikotu starptautiskaa sporta sabiedriiba neviens nebūs piefiksējis...

     [+] [-]

, 2024-03-19 14:04, pirms mēneša
Viena no retajam intervijam spirtacentra,kur plasi un skaidri pateikts par so temu...

     [+] [-]

, 2024-03-20 01:39, pirms mēneša
Vai izsisties cauri šim kvalifikācijas sietam nav pat grūtāk nekā pēc OS turnīrā tikt pie medaļām? "To gan neesmu rēķinājis," sacīja Feldmanis. "Esmu drošs, ka OS turnīra un kvalifikācijas formāts ir rūpīgi pārdomāts un ka ir loģiski iemesli, kādēļ tas ir tieši šāds."

Feldžam ar humoru viss kārtībā

  -2 [+] [-]

, 2024-03-20 10:05, pirms mēneša
JonijsBravo rakstīja: Cerams Miezis un Lasmanis naaks pie prāta, vienu 10krievu peec likt boikotu. Turklāt Lasmanis un Miezis nav taada kalibra zvaigznes, lai atstātu baigo iespaidu uz pasauli. Un viņu boikotu starptautiskaa sporta sabiedriiba neviens nebūs piefiksējis...
Domāju, ka pie prāta vajadzētu nākt Tev un starptautiskajai olimpiskajai kustībai! Impērijas pārstāvjiem, kas cenšas iekarot citas valstis nav vietas olimpiskajā kustībā! Kādam par to jārunā un kāpēc lai tie nebūtu aktuālie olimpiskie čempioni?

  +1 [+] [-]

, 2024-03-20 12:04, pirms mēneša
kokkāpējs rakstīja: Domāju, ka pie prāta vajadzētu nākt Tev un starptautiskajai olimpiskajai kustībai! Impērijas pārstāvjiem, kas cenšas iekarot citas valstis nav vietas olimpiskajā kustībā! Kādam par to jārunā un kāpēc lai tie nebūtu aktuālie olimpiskie čempioni?
Mums vsp ir jādziivo tā, kādi ir spēles noteikumi. Ja tagad mēs uztaisam valstisku boikotu, tad buus sancijas oi oi. Sprēgāt ir iespējams tad, kad ja mums ir aizmugure, resursi utt. Uz doto brīdi nav nekā. Saprastu, ja no muusu valsts būtu kāds ietekmīgs sponsors- kurš tagad pasaka ''čau'' bet tagad, sporta sabiedrība pieveersiis uzmanību sportistam kura m seko līdz 10t IG lietotāju? Nav Messi, kas piem pasakot ja Argentīna raus olimpiādē, kur krievi. nu tad buči uz naglas. Izsauktu rezonansi.

     [+] [-]

, 2024-03-20 12:14, pirms mēneša
JonijsBravo rakstīja: Mums vsp ir jādziivo tā, kādi ir spēles noteikumi. Ja tagad mēs uztaisam valstisku boikotu, tad buus sancijas oi oi. Sprēgāt ir iespējams tad, kad ja mums ir aizmugure, resursi utt. Uz doto brīdi nav nekā. Saprastu, ja no muusu valsts būtu kāds ietekmīgs sponsors- kurš tagad pasaka ''čau'' bet tagad, sporta sabiedrība pieveersiis uzmanību sportistam kura m seko līdz 10t IG lietotāju? Nav Messi, kas piem pasakot ja Argentīna raus olimpiādē, kur krievi. nu tad buči uz naglas. Izsauktu rezonansi.
kādas tev sankcijas?
Ja valsts grib viņa var nesūtit uz OS sportistus, par tu nu nav vispār nekādu sankciju no OS, wtf ko tu pīpē!
OS nav nekāds vergu kantoris kur obligāti japiedalas!

     [+] [-]

, 2024-03-20 14:25, pirms mēneša
Madaskāras Pingvīns rakstīja: kādas tev sankcijas?
Ja valsts grib viņa var nesūtit uz OS sportistus, par tu nu nav vispār nekādu sankciju no OS, wtf ko tu pīpē!
OS nav nekāds vergu kantoris kur obligāti japiedalas!
Ja valsts uzliek vispārēju boikotu(nebrauc neviens), tad dabuu sankcijas diskvalifikāciju no visiem sporta veidiem vismaz vasaras, uz diezgan lielu termiņu. Tas ir gan EČ PČ, kvalifikaacijas turniiri utt utt

Boikots ir Olimpiskās hartas pārkāpums un par to var saņemt ilgstošu nacionālās olimpiskās komitejas diskvalifikāciju," nianses paver Lejnieks

https://lasi.lv/latvija-pasaule/not...

     [+] [-]

, 2024-03-20 14:27, pirms mēneša
Tā kā sprēgāt, nebuutu pamats. Zinot faktu ka Igaunija Lietuva ietur piesardziiigu poziiciju. Iespeejams ka mees buusim vieniigie kas šauj ar to kājā...

     [+] [-]

, 2024-03-20 19:09, pirms mēneša
JonijsBravo rakstīja: Tā kā sprēgāt, nebuutu pamats. Zinot faktu ka Igaunija Lietuva ietur piesardziiigu poziiciju. Iespeejams ka mees buusim vieniigie kas šauj ar to kājā...
Kāds sakars ar šaušanu kāja? Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā saka, ka nestartēs olimpiādē, tā ir viņu pilsoniskā nostāja! Tas pirmkārt. Otrkārt, varbūt tomēr vajag kādu valsti ar mugurkaulu? Kāpēc tai nebūt Latvijai?

     [+] [-]

, 2024-03-20 19:11, pirms mēneša
JonijsBravo rakstīja: Tā kā sprēgāt, nebuutu pamats. Zinot faktu ka Igaunija Lietuva ietur piesardziiigu poziiciju. Iespeejams ka mees buusim vieniigie kas šauj ar to kājā...
Un nevajag te biedēt ar sankcijām! Redzi tāda impērija uzbrūk kaimiņu valstīm un nekas, laipni aicināti olimpiādē!

     [+] [-]

, 2024-03-20 23:16, pirms mēneša
Vispār jau SOK noteikumi ir ļoti pretrunīgi! Man šķiet, ka komandu sporta veidos Olimpiskajiem čempioniem vietu vajadzēja outomātiksi garantēt, jo čempioniem būtu pastiprināta uzmanība! Un tas ka Olimpiskajās Spēlēs var piedalīties tikai 8 izlases arī ir absurds, nu vismaz jau 12 kā lielajā basketbolā vajadzēja, bet ņemot vērā, ka mači ir aizraujoši, dinamiski, un izmaksas ( dēļ mazās komandas) ir nelielas, tad normāli būtu ja varētu piedalīties 16 komandas. BET NU IR KĀ IR! Ļoti jau ceru, ka mūsējiem izdosies! Bet runājot par boikota pieminēšanu, -ok džeki labi un ātri pateica savu nostāju, bet boikotēt ir absurds, jo runa iet tikai par 12 individuālajiem sportistiem no RUS un 7 no BLR, nesaprotu kapēc vispār par to jādomā. turklāt viņi startēs individuāli! un vēl jau tas ka viņus jau tā skatītāji ēdis nost bez sāls.... nevajag jaukt politiku ar Sportu, kā tas diemžēl notiek

     [+] [-]

, 2024-03-21 05:43, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Miezim putni būrī netraucē spēlēšanai?
Īsti nav saprotams, kāpēc vispār auklējas ar šo freileni. Spēlētāju arī bez viņa pietiek

     [+] [-]

, 2024-03-21 08:40, pirms mēneša
sandza rakstīja: Vispār jau SOK noteikumi ir ļoti pretrunīgi! Man šķiet, ka komandu sporta veidos Olimpiskajiem čempioniem vietu vajadzēja outomātiksi garantēt, jo čempioniem būtu pastiprināta uzmanība! Un tas ka Olimpiskajās Spēlēs var piedalīties tikai 8 izlases arī ir absurds, nu vismaz jau 12 kā lielajā basketbolā vajadzēja, bet ņemot vērā, ka mači ir aizraujoši, dinamiski, un izmaksas ( dēļ mazās komandas) ir nelielas, tad normāli būtu ja varētu piedalīties 16 komandas. BET NU IR KĀ IR! Ļoti jau ceru, ka mūsējiem izdosies! Bet runājot par boikota pieminēšanu, -ok džeki labi un ātri pateica savu nostāju, bet boikotēt ir absurds, jo runa iet tikai par 12 individuālajiem sportistiem no RUS un 7 no BLR, nesaprotu kapēc vispār par to jādomā. turklāt viņi startēs individuāli! un vēl jau tas ka viņus jau tā skatītāji ēdis nost bez sāls.... nevajag jaukt politiku ar Sportu, kā tas diemžēl notiek
Protams tas viss ir apsurdi, un nepareizi. Bet mees likumus nepienemam. Un buutu žēl ja labākie spēlētāji savu kaprīžu peec tagad atteiktu....

     [+] [-]

, 2024-03-21 08:50, pirms mēneša
sandza rakstīja: Vispār jau SOK noteikumi ir ļoti pretrunīgi! Man šķiet, ka komandu sporta veidos Olimpiskajiem čempioniem vietu vajadzēja outomātiksi garantēt, jo čempioniem būtu pastiprināta uzmanība! Un tas ka Olimpiskajās Spēlēs var piedalīties tikai 8 izlases arī ir absurds, nu vismaz jau 12 kā lielajā basketbolā vajadzēja, bet ņemot vērā, ka mači ir aizraujoši, dinamiski, un izmaksas ( dēļ mazās komandas) ir nelielas, tad normāli būtu ja varētu piedalīties 16 komandas. BET NU IR KĀ IR! Ļoti jau ceru, ka mūsējiem izdosies! Bet runājot par boikota pieminēšanu, -ok džeki labi un ātri pateica savu nostāju, bet boikotēt ir absurds, jo runa iet tikai par 12 individuālajiem sportistiem no RUS un 7 no BLR, nesaprotu kapēc vispār par to jādomā. turklāt viņi startēs individuāli! un vēl jau tas ka viņus jau tā skatītāji ēdis nost bez sāls.... nevajag jaukt politiku ar Sportu, kā tas diemžēl notiek
Tieši vajag jaukt politiku ar sportu! Es atvainojos, sports ir izklaide, bet tepat kaimiņos iznīcina veselu valsti!