Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Lasmane un Lasmanis otro reizi pēc kārtas nopelna gada atzinības Ventspilī

Lasmane un Lasmanis otro reizi pēc kārtas nopelna gada atzinības Ventspilī
Kārlis Lasmanis ar vecākiem. Foto: ventspils.lv

Ventspils koncertzāle "Latvija" ceturtdien notika ikgadējais pasākums "Gada atzinība sportā". Par pilsētas gada sportisti atzīta vieglatlēte Rūta Lasmane, savukārt ceturto gadu pēc kārtas labākais sportists ir Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Kārlis Lasmanis. Otro gadu pēc kārtas Ventspilī triumfēja māsa un brālis.

Labākais sportists – 3x3 basketbolists Kārlis Lasmanis. Tokijas olimpiskās spēlēs kopā ar Latvijas izlases komandas biedriem Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu un Agni Čavaru kļuva par vēsturē pirmo čempionu 3x3 basketbolā vīriešiem. Šī zelta medaļa Latvijas valstij ir tikai ceturtā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Tokijas olimpisko spēļu zelta metiena autors.

Labākā sportiste – vieglatlēte Rūta Lasmane. U23 Eiropas čempionāta trīssoļlēkšanā bronzas medaļa. Latvijas čempione trīssoļlēkšanā. Laboja valsts U23 rekordu un Latvijas telpu rekordu trīssoļlēkšanā. Sezonas labākais rezultāts 14.20 metri tika sasniegts sacensībās ASV.

Labākie treneri – Eduards Andruškēvičs un Viktors Ščerbatihs. Svarcelšanas nodaļas treneri, kuru audzēknis Artūrs Plēsnieks Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 109 kilogramiem, bet Ritvars Suharevs ar Latvijas rekordu (raušanā 163 kilogrami un summā 358 kilogrami) izcīnīja sesto vietu svara kategorijā līdz 81 kilogramam. Artūrs Mežinskis ierindojās 11. vietā Eiropas čempionātā, bet Daniela Ivanova izcīnīja sudraba medaļu Eiropas U20 čempionātā svara kategorijā līdz 71 kilogramam.

Paraugs sportā – svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Savās trešajās olimpiskajās spēlēs Tokijā ar Latvijas rekordu (grūšanā 230 kilogrami un summā 410 kilogrami) izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 109 kilogramiem. 2012. gada Londonas spēlēs izcīnīja septīto vietu, bet 2016. gada Riodežaneiro spēlēs ieguva astoto vietu. Vairākkārtējs medaļu ieguvējs pasaules un Eiropas čempionātos pieaugušajiem un junioriem. Šobrīd uzsācis darbu kā sporta skolas “Spars” svarcelšanas nodaļas treneris.

Labākā komanda – basketbola klubs "Ventspils". Izcīnīja sudraba medaļu Latvijas Basketbola līgas čempionātā un otro vietu Latvijas-Igaunijas apvienotās basketbola līgas regulārajā čempionātā.

Cerība sportā – sambiste Marija Seļezņova. Sporta skolas “Spars” džudo nodaļas audzēkne uzvarēja U18 Eiropas čempionātā sambo svara kategorijā līdz 65kg. Latvijas U18 čempionāta uzvarētāja džudo un Latvijas pieaugušo čempionāta bronzas medaļniece.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers pasniedza pateicības Ritvaram Suharevam par izciliem sasniegumiem svarcelšanā Tokijas olimpiskajās spēlēs un Eiropas čempionātā, kā arī Uldim Boitmanim par ieguldījumu darbā ar augstas klases sportistiem un sporta attīstības sekmēšanā Ventspils valstspilsētā.

Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents Einars Fogelis pasniedza pateicības Janai Kuģeniecei par iejūtību un profesionālu attieksmi Ventspils valstspilsētas sportistu veselības stiprināšanā, kura ir medicīnas māsa olimpiskajā centrā “Ventspils” kopš 1998.gada, kā arī Nadeždai Seilei par augstu profesionalitāti sporta vingrošanas tiesneša darbā.

Ventspils "Gada atzinība sportā", uzvarētāju arhīvs

GadsSportisteSportists
2008Sinta OzoliņaViktors Ščerbatihs
2009Madara PalameikaHaralds Silovs
2010Lauma GrīvaHaralds Silovs
2011Lauma GrīvaArtūrs Plēsnieks
2012Madara PalameikaArtūrs Plēsnieks
2013Rebeka KohaArtūrs Plēsnieks
2014Rebeka KohaMārtiņš Rubenis
2015Sinta OzoliņaArtūrs Plēsnieks
2016Rebeka KohaArtūrs Plēsnieks
2017Rebeka KohaRitvars Suharevs
2018Rebeka KohaKārlis Lasmanis
2019Rebeka KohaKārlis Lasmanis
2020Rūta LasmaneKārlis Lasmanis
2021Rūta LasmaneKārlis Lasmanis

Izmantotie resursi:
ventspils.lv


Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.