Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes kvalificējas Eiropas kausa izcīņai

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistes kvalificējas Eiropas kausa izcīņai
Ketija Vihmane. Foto: FIBA

Cīņu par vietu Eiropas kausa izcīņā 3x3 basketbolā sekmīgi noslēgušas Latvijas basketbolistes. Latvijas izlase ceturtdaļfinālā ar 16:14 pārspēja slovēnietes, bet cīņā par vietu finālturnīrā ar 21:12 sakāva Izraēlas vienību.

• Latvijas 3x3 basketbolistes, Marta Daniela Leimane, Paula Mauriņa, Marta Miščenko un Ketija Vihmane, vakar uzsāka Eiropas kausa kvalifikāciju ar uzvarām pār Lielbritāniju (21:13) un Gruziju (21:3), bet cīņā par automātisku vietu pusfinālā piekāpās rumānietēm (13:16). Līdz ar to vajadzēja aizvadīt ceturtdaļfināla cīņu ar otras grupas vājāko komandu Slovēniju.

• Spēles ievadā pirmo punktu ar otro iespēju groza apakšā guva Miščenko, bet otrās minūtes ievadā viņa pēc Vihmanes piespēles panāca 2:0. Slovēnietes daudz paļāvās uz tālmetieniem, bet latvietes labi darbojās aizsardzībā, neļaujot izpildīt vieglus un brīvus metienus. Miščenko turpināja saimniekot zem groza, palīdzot savai komandai panākt 5:1. Slovēnietes spēja divus punktus atspēlēt, bet spēles laika vidū komandas apmainījās sekmīgiem tālmetieniem - 8:5.

• Nākamajā minūtē Mauriņa nerealizēja soda metienu, bet slovēnietes atbildēja sar sekmīgu tālmetienu. Svarīgā brīdī precīza no distances bija arī Vihmane, bet Miščenko nerealizēja vieglu metienu groza apakšā bez pretestības. Slovēnietes veica vēl vienu izrāvienu, spējot panākt izlīdzinājumu (13:13). Spēles liktenis izšķīrās pēdējā minūtē, kurā Slovēnijas izlase izvirzījās vadībā. Latvietes izmantoja pretinieču sakrāto piezīmju normu, Vihmanei realizējot abus metienus (15:14). Pēdējā pus minūtē Miščenko pēc Vihmanes kļūdas metienā realizēja metienu groza apakšā, palīdzot noturēt uzvaru ar 16:14.

FIBA Eiropas kausa kvalifikācija, ceturtdaļfināls

Latvija - Slovēnija 16:14

Latvija: Vihmane 7, Miščenko 5, Mauriņa 3, Leimane 1
Slovēnija: Friskoveca 7, Vrečera 3, Debeļaka 3, Šariča 1

• Līdz ar to latvietes iekļuva kārotajā pusfinālā, kurā spēlēs pret Izraēlas basketbolistēm par ceļazīmi uz Eiropas kausa izcīņu. Spēles ievadā spēle ritēja punkts punktā, bet pēc teju trim spēlētām minūtēm latvietes veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 6:4. Izraēlas basketbolisti spēja panākt izlīdzinājumu, bet Vihmane spēles laika vidū trāpīja tālmetienu (8:6).

• Spēles otro pusi latvietes sāka gana labi, spējoto palielināt rezultāta starpību līdz trim punktiem (11:8). Miščenko un Vihmane guva vēl pa punktam, bet arī izraēlietēm izdevās realizēt pāris metienus, divas minūtes līdz spēles laika beigām rezultātam esot 13:10. Latvietes izmantoja pretinieču sapelnīto piezīmju normu, kopumā ar labu spēli aizsardzībā nodrošināja savu vadību. Atlikušajā laikā Izraēlas basketbolistēm neizdevās pietuvoties, bet punktu spēlei lika Vihmane ar precīziem soda metieniem, Latvijas izlasei izcīnot panākumu ar 21:12. Līdz ar to Latvijas sieviešu izlase kvalificējās Eiropas kausa izcīņai.

FIBA Eiropas kausa kvalifikācija, pusfināls

Latvija - Izraēla 21:12

Latvija: Vihmane 9, Miščenko 5, Leimane 5, Mauriņa 2
Izraēla: Sāra 6, Revahe 3, Raza 2, Šaloma 1