Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvieši vēlreiz sakauj slovēņus un kvalificējas Eiropas kausa izcīņai

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvieši vēlreiz sakauj slovēņus un kvalificējas Eiropas kausa izcīņai
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Dalību FIBA 3x3 Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijā noslēguši Latvijas basketbolisti. Latvijas izlase izšķirošajā cīņā par vietu Eiropas kausā ar 21:9 sagrāva Slovēnijas izlasi, kuru pārliecinoši pārspēja arī grupu turnīrā.

• Latvijas 3x3 basketbolisti, Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Lācis, Kristaps Gludītis un Zigmārs Raimo, vakar aizvadīja divas spēles, izcīnot uzvaru pār Lielbritānijas izlasi ar 21:15, kā arī sakaujot slovēņus ar 20:11. Šodien latvieši mērojās spēkiem ar Rumānijas basketbolistiem, kruus, pateicoties Franča Lāča deviņiem gūtajiem punktiem sakāva ar rezultātu 21:10, iekļūstot pusfinālā. Līdz ar to Latvijas basketbolistus no kvalificēšanās Eiropas kausa izcīņai šķīra viena uzvara. Ceturtdaļfinālā Slovēnijais izdevās ar 21:19 pieveikt Melnkalnes komandu, vēlreiz garantējot tikšanos ar latviešiem.

• Spēle sākās nerezultatīvi, divās ar pusi minūtēs komandām negūstot punktus, bet kopā sapelnot piecas piezīmes. Pirmais punktu guva Lasmanis, bet slovēņi uzreiz atbildēja ar to pašu. Lācis ar precīzu tālmetienu ievadīja Latvijas izlases izrāvienu, pārtraukumā komandām dodoties pie rezultāta 5:1. Latvijas baskebolistiem neveicās ar tālmetienu realizāciju, kas varēja ļaut līdz spēles laika vidum teju izšķirt spēles likteni. Tā vietā pēc piecām spēlētām minūtēm rezultāts bija 7:3.

• Spēles otrā puse sākās ar Lasmaņa diviem soda metieniem, latvietim realizējot abus. Pēc Gludīša precīzā tālmetiena rezultāts kļuva 11:4, bet Lācis un Raimo izniekoja divas iespējas ar neveiksmīgiem triecieniem grozā no augšas. Tuvojoties spēles beigām, Lasmanis sāka demonstrēt savas spējas uzbrukumā, izdzēšot jautājumus par uzvarētāju spēlē (15:7). Pēdējās divās minūtēs Lācis parūpējās par skaistu triecienu grozā no augšas, kā arī guva nākamos divus punktus, liekot punktu spēlei ar rezultātu 21:9 un palīdzot Latvijas izlasei kvalificēties Eiropas kausa izcīņai.

Eiropas kausa izcīņas kvalifikācija, pusfināls

Latvija - Slovēnija 21:9

Latvija: Lasmanis 9, Lācis 5, Gludītis 5, Raimo 2
Slovēnija: Kurešs 4, Ličens 3, Strels 2, Hiršmans