Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 izlasēm pa divām uzvarām Eiropas kausa kvalifikācijas pirmajā dienā

Agris Suveizda

Latvijas 3x3 izlasēm pa divām uzvarām Eiropas kausa kvalifikācijas pirmajā dienā
Foto: FIBA

LETA. Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase sestdien ar divām uzvarām sāka Bukarestē notiekošo Eiropas kausa kvalifikācijas turnīru, savukārt Latvijas sieviešu kvartets uzvarēja divās no trīs spēlēm.

Vīriešu izlase, kuru šoreiz pārstāv Kārlis Lasmanis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, vispirms ar 21:15 pārspēja Lielbritāniju. Lācis guva deviņus punktus, Lasmanis - setiņus, Gludītis - trīs, bet Raimo - divus.

Otrajā mačā latvieši ar rezultātu 20:11 bija pārāki pār slovēņiem. Gludītim šajā spēlē astoņi punkti, Lasmanim - septiņi, Raimo - četri un Lācim - viens.

Svētdien Latvijas kvartets plkst.13.40 tiksies ar Rumānijas vienību.

Otrajā grupā spēlēs Grieķijas, Gruzijas, Izraēlas un Melnkalnes izlases. Grupu uzvarētāji iekļūs pusfinālā, otrās un trešās vietas ieguvēji svētdien savā starpā cīnīsies ceturtdaļfinālā. Pusfinālu uzvarētāji iegūs ceļazīmes uz finālturnīru, līdz ar to finālspēles nav paredzēta.

Sieviešu izlase - Ketija Vihmane, Marta Leimane, Paula Mauriņa un Marta Miščenko - pirmajā spēlē ar 21:13 guva virsroku pār Lielbritāniju. Leimane guva desmit punktus, Mauriņa - astoņus, Miščenko - divus, bet Vihmane - vienu.

Otrajā mačā latvietes ar 13:16 piekāpās rumānietēm. Miščenko un Leimane guva pa pieciem punktiem, bet Vihmane iemeta trīs.

Grupas noslēdzošajā spēlē Latvija ar rezultātu 21:3 sagrāva Gruziju. Rezultatīvākā bija Leimane ar astoņiem punktiem, Vihmane guva piecus, bet Mauriņa un Miščenko - pa četriem.

Otrajā grupā spēlēs Grieķija, Izraēla un Slovēnija. Izspēles sistēma ir tāda pati, kā vīriešiem.

Eiropas vīriešu kausa izcīņas finālturnīros Latvija kopš 2017.gada bijusi pārstāvēta regulāri, izlaižot tikai 2021.gadu. Četras reizes izcīnītas medaļas - zelts (2017.), sudrabs (2018., 2022.) un bronza (2023.). Latvijas sieviešu izlase Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā pēdējo reizi spēlēja 2019.gadā, kad izcīnīja bronzas medaļas.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-06-15 23:09, pirms 5 dienām
Pusfinālu uzvarētāji iegūs ceļazīmes uz finālturnīru, līdz ar to finālspēles nav paredzēta.

Pretigi, jo vajag cinju par titulu vienmer!
kautkads pseido klaunu sports!