Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Eiropas kausa atlasē Latviju pārstāvēs Lasmanis, Gludītis, Lācis un Raimo, spēlēs arī dāmas

Agris Suveizda

Eiropas kausa atlasē Latviju pārstāvēs Lasmanis, Gludītis, Lācis un Raimo, spēlēs arī dāmas
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

15. un 16. jūnijā Bukarestē notiks Eiropas kausa izcīņas (čempionāta) kvalifikācijas turnīrs sieviešu un vīriešu izlasēm, kurā piedalīsies arī Latvijas komandas, ziņo Latvijas Basketbola savienība.

Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēs Kārlis Lasmanis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo. Par divām ceļazīmēm cīnīsies astoņas komandas. Pirmajā posmā tās sadalītas divās grupās, kurās izspēlēs apļa turnīrus. Latvijas komanda sestdien plkst.12:50 tiksies ar Lielbritānijas komandu, plkst.16:55 ar Slovēnijas izlasi, bet svētdien plkst.13:40 ar Rumānijas vienību.

Otrajā grupā spēlēs Grieķijas, Gruzijas, Izraēlas un Melnkalnes izlases. Grupu uzvarētāji iekļūs pusfinālā, 2. un 3. vietas ieguvēji svētdien savā starpā cīnīsies ceturtdaļfinālā (A2-B3, B2-A3). Pusfinālu uzvarētāji iegūs ceļazīmes uz finālturnīru (finālspēle nav paredzēta).

Latvijas 3×3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis: “Eiropas kausa izcīņa ir ļoti svarīgs turnīrs, tāpēc mērķis, protams, ir kvalificēties finālturnīram, vienlaikus sperot soli uz priekšu, gatavojoties olimpiskajām spēlēm. Komandā ir trīs pērnā Eiropas čempionāta bronzas ieguvēji – Francis Lācis, Zigmārs Raimo un Kārlis Lasmanis, kurš jau atgriezies ierindā un piedalījies turnīrā Polijā. Vēl nav simtprocentīgi labākajā formā, bet ir svarīgi atgūt spēļu ritmu un slīpēt saprašanos ar partneriem. Kristaps Gludītis labi nospēlēja tikko notikušajā Pasaules tūres posmā Mongolijā.”

Latvijas sieviešu izlasi Bukarestē pārstāvēs Ketija Vihmane, Marta Leimane, Paula Mauriņa un Marta Miščenko. Septiņas komandas cīnīsies par divām ceļazīmēm. Latvijas vienības pretinieces grupā sestdien būs Lielbritānijas (plkst.12:25), Rumānijas (plkst.15:40) un Gruzijas (plkst.18:20) izlases. Otrajā grupā: Grieķija, Izraēla un Slovēnija.

Izspēles sistēma tāda pati, kā vīriešiem. Grupu uzvarētājas iekļūs pusfinālā, 2. un 3. vietas ieguvējas savā starpā svētdien cīnīsies ceturtdaļfinālā (A2-B3, B2-A3). Pusfinālu uzvarētājas iegūs ceļazīmes uz finālturnīru (finālspēle nav paredzēta). Latvijas sieviešu izlases trenere Anda Eibele: “Būsim viena no jaunākajām komandām visā Eiropas čempionātā – trīs meitenes varēs turpināt spēlēt U23 Nāciju līgā, lielāka pieredze ir tikai Martai Miščenko. Pagājušās nedēļas nogalē aizvadījām pārbaudes spēles ar Lietuvas un Igaunijas komandām. Braucam cīnīties.”

Eiropas vīriešu kausa izcīņas finālturnīros Latvija kopš 2017. gada bijusi pārstāvēta regulāri, izlaižot tikai 2021. gadu. Četras reizes izcīnītas medaļas – zelts (2017), sudrabs (2018, 2022) un bronza (2023). Latvijas sieviešu izlase Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā pēdējo reizi spēlēja 2019. gadā, kad izcīnīja bronzas medaļas.

Izmantotie resursi:
https://3x3.basket.lv/3x3-nedelas-n...

     [+] [-]

, 2024-06-14 15:33, pirms 6 dienām
Nu puišiem sastāvs ok-gaidām ceļazīmi! Dāmām izturību un vismaz pieredzes uzkrājumu...kur Šepte,Gulbe,Strautmane,Koreņika?