Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

11. augustā Saulkrastos tiks noteikta Latvijas amatieru klubu labākā 3x3 komanda

Renārs Buivids
Renārs Buivids

11. augustā Saulkrastos tiks noteikta Latvijas amatieru klubu labākā 3x3 komanda
"Saulkrasti" un "Snoopijs" sacenšas EBL 5. līgas spēlē. Foto: Renārs Buivids

Tieši pēc mēneša, 11. augustā Saulkrastu 3x3 basketbola laukumā “Rīgas Zeļļi Summer Fest Saulkrasti” ietvaros notiks Turbo grupas spēles, kurās tiks kronēta Latvijas amatieru līgu klubu labākā 3x3 komanda. Pašreiz ir īstais brīdis pieteikt vienību, jo dalībnieku skaits ir ierobežots.

Turbo grupā aicinātas piedalīties Rīgā bāzēto amatieru turnīru – “OlyBet” Entuziastu Basketbola līgas (EBL) un “Klondaikas” Amatieru basketbola līgas (ABL) – 2023./2024. gada sezonas klubi, veidojot vienu, divas vai pat vairākus 3x3 basketbola virknējumus dalībai Saulkrastu formātā. Nolikumā noteikts, ka katras komandas sastāvā nepieciešams iekļaut vismaz trīs attiecīgās sezonas pieteikumā esošos basketbolistus, bet ceturto vietu var ieņemt spēlētājs no jebkuras citas attiecīgās līgas kluba.

Turnīra organizatori izskatīs arī pieteikumus no valsts citu amatieru līgu, novadu vai pilsētu čempionātu vadības pārstāvjiem, pretendējot uz attiecīgo klubu iekļaušanos Turbo grupas izspēlē.

“Olimpiskā 3x3 basketbola turnīra formāts ir ļoti pateicīgs, lai amatieru basketbolistiem būtu iespēja samērot spēkus citos sastāvos, sacensties ar citiem pretiniekiem, ar kuriem 5:5 basketbola sezonas laikā bijusi iespēja tikties tikai ceļā uz sporta zāli, tribīnēs vai ģērbtuvēs,” uzsver sacensību organizators Renārs Buivids. “Uz šāda turnīra izveidi pamudināja divi notikumi 2023. gada rudenī. Pirmkārt, Saulkrastos pie pludmales tika atklāts profesionālais 3x3 basketbola laukums. Otrkārt, Saulkrastu amatieru komandu pēc 11 sezonu pārtraukuma pilnvērtīgi atgriezās pieaugušo sacensību apritē.”

Pagājušā sezonā “Saulkrasti” iesaistījās EBL piektās līgas čempionātā. Debijas sezonā kopumā Saulkrastu basketbolisti izcīnīja 11 uzvaras 20 spēlēs, izslēgšanas turnīrā paliekot pāris punktu attālumā no pusfināla. 11. augustā “Rīgas Zeļļi Summer Fest Saulkrasti” komanda būs pārstāvēta ar diviem kvartetiem, metot simbolisku izaicinājuma cimdu ne tikai EBL piektās līgas klubiem, ar kuriem pagājušajā sezonā tikās laukumā, bet arī šīs līgas citu līgu komandām un ABL spēlējošajiem basketbolistiem.

2. jūlijā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 sacensību vietnē “play.fiba3x3.com” tika atvērta komandu pieteikšanās. Pašreiz zināms, ka konkurenci Saulkrastu diviem virknējumiem veidos “Rektopuss” (EBL Izaicinājuma kauss) un “Snoopijs” (EBL 5. līgas čempioni). Pieteikšanās ilgs līdz 7. augusta plkst. 17 vai līdz brīdim, kad tiks sasniegts dalībnieku limits (16 komandas).

Komandas pieteikšana

“Rīgas Zeļļi Summer Fest Saulkrasti” ietvaros no 9. līdz 11. augustam Saulkrastu 3x3 basketbola laukumā un Saulkrastu Sporta centra zālē notiks pieci 3x3 basketbola turnīri. Tos organizē Saulkrastu basketbola klubs “Varenie runči” kopā ar Latvijas vicečempionu klubu “Rīgas Zeļļi”, ar Saulkrastu novada pašvaldības atbalstu un sadarbībā ar Saulkrastu Sporta un ģimeņu centru.

Piektdien, 9. augustā notiks Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Biznesa grupas spēles, kurās aicināti pieteikt komandas LTRK biedri, sastāvu komplektēšanā saņemot iespēju piesaistīt arī leģionārus, šādi padarot turnīru sportiski interesantāku.

Sestdien, 10. augustā plānots “Rīgas Zeļļi” izaicinājuma turnīrs – Pro grupa. Sudraba klubs aicinās ciemos Latvijas-Igaunijas basketbola līgas klubus, bet Nacionālās Basketbola līgas un Reģionālās Basketbola līgas klubiem ir iespēja pretendēt uz īpašajiem uzaicinājumiem (“Wild Card”). Šajā pašā dienā paralēli notiks arī U12 grupas (2012. g. dz. un jaunāki) turnīrs zēniem.

Svētdien, 11. augustā cīņā dosies Turbo grupas komandas, lai noteiktu labāko amatieru virknējumu. Paralēli notiks arī U14 grupas (2010. g. dz.) spēles meitenēm.

Aktuālā informācija par “Rīgas Zeļļi Summer Fest Saulkrasti”.

Jautājumi par turnīriem, reģistrāciju. Organizators – Renārs Buivids (renars32@gmail.com, WhatsApp ziņas - +37129466646).