Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Lasmanis un "Lausanne" netiek finālā turnīrā Taizemē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lasmanis un "Lausanne" netiek finālā turnīrā Taizemē
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: https://worldtour.fiba3x3.com/

Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis šajā nedēļas nogalē pievienojies Šveices komandai "Lausanne", piedaloties starptautiskā turnīrā Taizemē. Komanda aizkļuva līdz turnīra pusfinālam, kurā spraigā cīņā piekāpās Kanādas komandai "Toronto Patriots".

• "3x3.EXE Super Premier" ir starptautisks turnīrs, kas izveidots Japānas, Taizemes un Austrālijas komandām ar galveno balvu fināla posmā 100 tūkstošu ASV dolāru apmērā. Turnīra paredzēti trīs posmi un finālposms. Katrā no posmiem pieaicinātas arī viesu komandas. Uz otro posmu Bangkokā, Taizemē devās Šveices internacionālā komanda "Lausanne", kuras sastāvā ir arī Kārlis Pauls Lasmanis.

• Vakar Šveices komanda viegli iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā pretī stājās Japānas komanda "Minakami Town". "Lausanne" pus minūtē izvirzījās vadībā ar 3:1, bet pretinieki turējās līdzās. Lasmanis guva trīs punktus pēc kārtas, bet īpaši atrauties tas nepalīdzēja. Pēc trim ar pusi nospēlētām minūtēm latvietis panāca trīs punktu pārsvaru, bet Japānas komanda atkal to sadeldēja līdz minimumam. Spēles otrajā pusē "Lausanne" sakārtoja spēli aizsardzībā, ļāva pretiniekiem gūt tikai trīs punktus un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 21:12, Lasmanim noslēdzot spēli ar sekmīgu caurgājienu.

• Pusfinālā "Lausanne" tikās ar otru pieaicināto komandu, "Toronto Patriots" no Kanādas. Spēles pirmās četras minūtes ritēja līdzvērtīgā, nerezultatīvā cīņā. Minimālā 5:4 vadībā izvirzījās "Toronto Patriots". Īsā brīdī Kanādas komanda palielināja savu pārsvaru līdz četriem punktiem (8:4). Spēles vidū rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem, bet Šveices komanda prata vairākkārt pietuvoties. Divas ar pusi minūtes līdz spēles laika beigām Lasmanis īsā laikā guva trīs punktus un izvirzīja savu komandu vadībā (15:14). Labajam spēles nogrieznim sekoja ne tik labs latvieša izpildījumā, kas palīdzēja pretiniekiem pārņemt vadību. "Lausanne" atguva minimālu vadību, kurā atradās līdz pat pēdējai sekundei, kad "Toronto Patriots" basketbolists ar precīzu tālmetienu pāri Lasmaņa rokām izrāva uzvaru ar 18:17.

• Līdz ar to Lasmanim un viņa pārstāvētajai komandai neizdevās iekļūt kārotajā finālā. Tajā Kanādas komanda pārliecinoši ar 10:21 piekāpās Japānas komandai "Alphas". Nākamais turnīrs paredzēts 24. - 25. februārī Austrālijā, bet 17. martā finālposms Japānā.

     [+] [-]

, 2024-02-11 23:07, pirms 3 mēnešiem
Nesaprotu kapec Lasmanis piedalās komercmačos kad pārējie gatavojas Olimpiskajai kvalifikācijai?