Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Lasmanis ar "Lausanne" pārliecinoši sāk turnīru Taizemē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lasmanis ar "Lausanne" pārliecinoši sāk turnīru Taizemē
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA 3x3

Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis šajā nedēļas nogalē pievienojies Šveices komandai "Lausanne", piedaloties starptautiskā turnīrā Taizemē. Komanda turnīru sāka ar divām pārliecinošām uzvarām un iekļuva ceturtdaļfinālā.

• "3x3.EXE Super Premier" ir starptautisks turnīrs, kas izveidots Japānas, Taizemes un Austrālijas komandām ar galveno balvu fināla posmā 100 tūkstošu ASV dolāru apmērā. Turnīra paredzēti trīs posmi un finālposms. Katrā no posmiem pieaicinātas arī viesu komandas. Uz otro posmu Bangkokā, Taizemē devās Šveices internacionālā komanda "Lausanne", kuras sastāvā ir arī Kārlis Pauls Lasmanis.

• "Lausanne" B grupas pirmajā spēlē tikās ar "Toa Ballers" vienību no Taizemes. Spēle sākās ar precīzu Lasmaņa pustālo metienu, bet tam sekoja divi precīzi tālmetieni komandas biedru izpildījumā, palīdzot izvirzīties vadībā ar 5:1. Interesanti, ka viens no pretinieku spēlētājiem spēli aizvadīja medicīniskajā sejas maskā. Pirmajās trijās minūtēs Lasmanis tika pie vēl diviem viegliem punktiem groza apakšā, palīdzot noturēt trīs punktus pārsvaru, bet spēles vidū "Lausanne" bija vadībā ar 12:4. Spēles otrā puse izvērtās par formalitāti, Šveices komandai turpinot dominēt līdz likumsakarīgai uzvarai - 21:9.

• Otrajā spēlē "Lausanne" mērojās spēkiem ar Austrālijas komandu "AS Centrals", kas Taizemes komandu pieveica ar 16:15. Jau spēles pirmajās divās minūtēs "Lausanne" ieguva sešu punktu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 8:2. Turpinājumā apgriezieni saruka, bet austrālieši to nespēja pilnvērtīgi izmantot. Lasmanis ar partneriem tomēr nedomāja nospēlēt pilnu spēli. Lasmanis varēja divreiz pielikt punktu spēlei, bet aizmeta garām pilnīgi brīvu metienu no groza apakšas. Nākamajā izspēlē viņš apspēlēja divus pretspēlētājus, izdeva bumbu ārā uz brīvu un precīzu tālmetienu, mačam noslēdzoties ar rezultātu 22:12.

• Rīt "Lausanne" spēlēs ceturtdaļfinālā pret D grupas otro labāko komandu ("Minakami Town" no Japānas vai "Sentinels Blue" no Austrālijas). Tās sākums paredzēts plkst. 9:05 un to varēs vērot "3x3.EXE Oficial" YouTube kontā.