Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latviešu pieveiktā "Amsterdam" triumfē Ulanbatoras "Masters" turnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latviešu pieveiktā "Amsterdam" triumfē Ulanbatoras "Masters" turnīrā
Vortijs de Jongs. Foto: FIBA

Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā noslēdzies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Par tā uzvarētājiem kļuva Nīderlandes komanda "Amsterdam", kas finālā ar 20:18 pārspēja Latvijas komandas "Kandava/Turība" pāridarītājus pusfinālā, Šveices komandu "Lausanne". Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Vortiju de Jongu.

• Par pirmo finālisti kļuva teju grupu turnīru nepārvarējusī, tostarp "Kandavai/Turībai" zaudējusī Nīderlandes komanda "Amsterdam", kas vispirms ceturtdaļfinālā izslēdza Serbijas komandu "Ub", bet pēc tam pusfinālā tika galā ar Marseļā triumfējušo Lietuvas komandu "Raudondvaris". Tikmēr otru vietu finālā, kā jau vēstījām, izrāva Šveices komanda "Lausanne", kas ceturtdaļfinālā pieveica ASV vienību "Miami", bet pusfinālā izrāva pagarinājumu un pieveica "Kandava/Turība", basketbolistus, kuri turnīru noslēdza trešajā vietā.

• Spēli nedaudz labāk sāka "Amsterdam", izvirzoties vadībā ar 4:2. "Lausanne" spēja būt produktīva vien tiešā groza tuvumā, kamēr "Amsterdam" nespēja nostiprināt vadību neprecīzo tālmetienu dēļ. Pēc pārtraukuma "Amsterdam" veica četru punktu izrāvienu, iekrājot piecu punktu pārsvaru (10:5). "Lausanne" turpināja rādīt, ka spēj atspēlēties, sadeldējot deficītui līdz minimumam (12:11).

• "Lausanne" turpināja savu izrāvienu ar vēl vienu sekmīgu tālmetienu, pārņemot vadību. Vēl par labu nāca "Amsterdam" sakrātā piezīmju norma, kas tuvojās 10 pārkāpumu atzīmei. Tiesa arī "Lausanne" bija piezīmju norma, ko pretinieki izmantoja, atgūstot vadību (15:13). "Lausanne" turpināja pakaļdzīšanos, "Amsterdam" nespējot likt punktu spēlei ar tālmetienu palīdzību. Šajā spēlē "Lausanne" tomēr nedaudz pietrūka, lai ar tālmetienu izrautu kaut neizšķirtu, par turnīra uzvarētājiem kļūstot "Amsterdam" basketbolistiem, kuri bija pārāki ar rezultātu 20:18.

Pasaules tūres Ulanbatoras "Masters", fināls

"Amsterdam" (NED) - "Lausanne" (SUI) 20:18

"Amsterdam": Jarings 7, De Jongs 6, Slagters 6 (7 ab), Drīsens 1
"Lausanne": Vilsons 8, Molteni 5, Lēmans 3, Hlučkoveckijs 2

     [+] [-]

, 2024-06-09 16:32, pirms 2 nedēļām
Ulānbātara - tas ir kaut kas no Kijivas un Zaporižjas sērijas? Mongoļu izrunā?