Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Miami" 3x3 basketbolisti izcīna otro "Masters" uzvaru sezonā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Miami" 3x3 basketbolisti izcīna otro "Masters" uzvaru sezonā
"Miami" 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Kanādas pilsētā Edmontonā noslēdzies Pasaules tūres piektais "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Par tā uzvarētājiem kļuva ASV komanda "Miami", kas nebija uzvarējusi kopš pirmā turnīra Japānā.

• Turnīra ievads iezīmēja pāris pārsteigumus, no grupas nespējot izkļūt beļģu pārstāvētajai Bahreinas komandai "Riffa" un Ķīnas vadošajai komandai "Beijing". Tiesa gan ķīnieši turnīru sāka ar kvalifikāciju un nonāca spēcīgākā grupā nekā beļģi. Ceturtdaļfināla fāzē, neskatoties uz gala rezultātiem, neviens no dueļiem neizvērtās īpaši sīvs. Lai arī Austrijas komanda "Vienna" uzvarēja Šveices vienību "Lausanne" vien ar 16:14, tomēr jau spēles sākumā austriešiem bija astoņu punktu pārsvars. Tikmēr Spānijas komanda "Barcelona" centās izrādīt pretestību ASV vadošajai komandai "Miami", bet spēka pietika vien pus spēlei.

• Pusfinālos arī intriga izpalika, jo "Miami" sagrāva Serbijas komandu "Partizan" ar 21:10, bet Austrijas komanda "Vienna" ar 22:15 sakāva citu ASV komandu "NY Harlem".

• Fināls sākās ar līdzvērtīgu abu komandu spēkošanos, austriešiem izvirzoties vadībā ar 7:4 un 10:6. Ar kopējām pūlēm amerikāņi veica izrāvienu un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (11:11). Enis Murati spēja atjaunot trīs punktu pārsvaru Austrijas komandai, bet Džimers Fredets un Karīms Medokss pavērsa spēli par labu "Miami". Pēdējās divas minūtēs sākās ar neizšķirtu rezultātu 18:18, bet "Miami" minūtes laikā guva trīs punktus, svinot uzvaru ar 21:18, kas viņiem nebija izdevies kopš tūres atklāšanas turnīra Japānā.

• Līdzīgi kā pirmajā turnīrā vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva Fredets, bet "Miami" atgriezās pirmajā vietā tūres kopvērtējumā, kurā 16. vietu ieņem "Kandava/Turība", bet "Ādaži" ierindojas 22. pozīcijā.