Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" ar uzvaru sāk "Masters" turnīru Mongolijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" ar uzvaru sāk "Masters" turnīru Mongolijā
"Kandava/Turība". Foto: FIBA

Ulanbatorā, Mongolijā sācies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. To ar panākumu sāka "Kandava/Turība" basketbolisti, kuri ar 18:12 pārspēja Nīderlandes vadošo komandu "Amsterdam".

• Pagājušajā nedēļā "Kandava/Turība" tik līdz ceturtdaļfinālam "Challenger" turnīrā Malaizijā, netiekot pie ceļazīmes uz Edmontonas "Masters". Šonedēļ komanda, kuru pārstāv Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, aizvada Ulānbātaras "Masters" turnīru Mongolijā.

• Latviešu pirmie pretinieki C grupā bija Nīderlandes vadošā komanda "Amsterdam". Spēle sākās ar diviem neprecīziem Lāča soda metieniem un Gludīša sekmīgu tālmetienu. "Amsterdam" pārņēma minimālu vadību, bet turpmākajās divās minūtēs rezultāts neatīstījās. Pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts bija 3:3. Gludītim izdevās realizēt tālmetienu, bet Lācis trieca bumbu grozā no augšas, kas uz brīdi ļāva latviešiem izvirzīties vadībā ar 6:5.

• Spēles otrā puse sākās ar precīzu tālmetienu no "Amsterdam" puses, bet savu trešo tālmetienu realizēja arī Gludītis (8:8). Cīņa turpināja ritēt punkts punktā, abām komandām arī pārsniedzot piezīmju normu. Divas minūtes līdz spēles laika beigām tas deva iespēju Lācim ar diviem soda metieniem izvirzīt savu komandu vadībā (12:11). Tikmēr ceturto tālmetienu realizēja Gludītis. Latvieši noturēja pārsvaru un pēdējā minūtē vēl veica izrāvienu, punktu spēlei pēdējā sekundē ar precīzu tālmetienu liekot Apsītim - 18:12. Gludītis savas komandas labā guva astoņus punktus, Raimo četrus, bet Lācis un Apsītis pa trim punktiem.

• Cīņā par uzvaru grupā "Kandava/Turība" plkst. 14:10 mērosies spēkiem ar Mongolijas vadošo komandu, mājinieci "Ulaanbaatar". Spēlēm iespējams sekot līdzi FIBA 3x3 YouTube kontā.