Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Gludītis lielisks galotnē, "Kandava/Turība" iesoļo "Masters" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Gludītis lielisks galotnē, "Kandava/Turība" iesoļo "Masters" ceturtdaļfinālā
Kristaps Gludītis. Foto: FIBA

Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā sācies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. To ar diviem panākumiem sāka "Kandava/Turība" basketbolisti, kuri ar 18:12 pārspēja Nīderlandes vadošo komandu "Amsterdam", bet pēc tam ar 21:20 no tālākas cīņas izslēdza mājiniekus "Ulaanbaatar".

• Pagājušajā nedēļā "Kandava/Turība" tik līdz ceturtdaļfinālam "Challenger" turnīrā Malaizijā, netiekot pie ceļazīmes uz Edmontonas "Masters". Šonedēļ komanda, kuru pārstāv Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, aizvada Ulānbātaras "Masters" turnīru Mongolijā. Pirmajā spēlē latvieši ielika pamatus iekļušanai ceturtdaļfinālā, ar 18:12 pārspējot Nīderlandes spēcīgāko komandu "Amsterdam".

• Vietu ceturtdaļfinālā vēl neizdevās nodrošināt, jo "Amsterdam" sīvā cīņā ar 19:18 pārspēja mājinieci "Ulaanbaatar". Līdz ar to latviešiem vajadzēja izcīnīt uzvaru arī otrajā spēlē, lai izvairītos no punktu skaitīšanas. Spēle sākās ar sekmīgu mājinieku tālmetienu, bet Gludītis uzreiz atbildēja ar to pašu, gūstot savas komandas pirmo trīs punktus. Komandas spēlēja ļoti rezultatīvi, punktus gūstot pārmaiņus. Tā pēc trim spēlētām minūtēm "Kandava/Turība" bija vadībā ar 9:7.

• "Ulaanbaatar" atbildēja ar četru punktu izrāvienu, pārņemot vadības grožus savās rokās. Latvieši sapelnīja piezīmju normu, kas palīdzēja mājiniekiem spēles laika vidū ar soda metienu palīdzību panākt 14:11. Rezultāta starpība sasniedza arī četrus punktus, bet latvieši prata atspēlēties. Pēc Apsīša un Lāča trieciena grozā no augšas rezultāts bija 17:18. Par mača varoni atkal kļuva Gludītis, kurš realizēja vēl divus tālmetienus un izrāva Latvijas komandai uzvaru ar 21:20. Rezultatīvākais šoreiz bija Lācis ar astoņiem punktiem, septiņi punkti Gludītim, pieci Apsītim, bet viens Raimo.

• Līdz ar to "Kandava/Turība" uzvarēja grupā un iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā svētdien, plkst. 12:25 mērosies spēkiem ar Japānas komandu "Utsunomiya". Spēlēm iespējams sekot līdzi FIBA 3x3 YouTube kontā.