Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvietes piekāpjas arī Diseldorfas komandai un noslēdz dalību Pasaules sērijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvietes piekāpjas arī Diseldorfas komandai un noslēdz dalību Pasaules sērijā
Marta Krista Miščenko. Foto: FIBA

Bez uzvarām Pasaules sērijas posmā 3x3 basketbolā palikušas Latvijas basketbolistes. Cīņā par izkļūšanu no grupas un vietu ceturtdaļfinālā latvietes ar 13:18 piekāpās internacionālajai komandai no Vācijas "Dusseldorf ZOOS".

• Latvijas 3x3 basketbolistes jaunizveidotajā Pasaules sērijā šosezon piedalījās trijos no 11 posmiem. Līdz arī to cerības sasniegt sērijas finālturnīru pēdējā posmā Monreālā nav īpaši reālas. Šajā posmā Latviju pārstāv Ilze Jākobsone, Anita Miķelsone, Marta Miščenko un Paula Strautmane.

• B grupas pirmajā spēlē latvietēm pretī stājās Spānijas basketbolistes, kurām vien spēles pagarinājumā tika zaudēts ar 13:15. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolistēm vajadzēja spēlēt pret Vācijas komandu "Dusseldorf ZOOS", kas spānietēm zaudēja ar 12:22.

• Spēle sākās ar Jākobsones precīzu metienu, bet nākamajās divās ar pusi minūtēs Vācijas komanda, kuru pārstāv divas vācietes un divas japānietes, ar pāris sekmīgiem metieniem panāca 7:2. Līdz spēles laika vidum latvietes punktus neguva, bet rezultāta starpība sasniedza septiņus punktus (2:9). Miščenko izkustināja gūto punktu aili Latvijas komandas pusē, bet nopietns izrāviens nesekoja.

• Spēles otrajā pusē Vācijas komanda turpināja dominēt, četras minūtes līdz spēles laika beigām panākot 10 punktu pārsvaru (15:5). Pretiniecēm sasniedzot piezīmju normu, latvietes spēja to izmantot un sadeldēt deficītu. Tas gan nenotika pietiekami lielā apmērā, lai radītu intrigu spēlē. Pēdējā minūtē izdevās atspēlēt vēl trīs punktus, bet tāpat Latvijas basketbolistes atzina pretinieču pārākumu ar 13:18, noslēdzot dalību Pasaules sērijā.

Pasaules sērija 3x3 basketbolā sievietēm, Monreāla, B grupa

Latvija - "Duseldorf ZOOS" 13:18

Latvija: Jākobsone 6 (5 ab), Strautmane 3, Miščenko 3, Miķelsone 1 (5 ab)
"Duseldorf ZOOS": Degbeona 7 (8 ab), Kacura 5, Maeda 4, Kraudere 2