Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas olimpiskais četrinieks Monreālā centīsies apliecināt favorītu statusu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas olimpiskais četrinieks Monreālā centīsies apliecināt favorītu statusu
"Riga" 3x3 komanda alkst izcīnīt pirmo titulu šosezon. Foto: FIBA

Šodien Kanādas pilsētā Monreālā sāksies šīs Pasaules tūres sezonas sestais "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Tajā par favorītiem tiek uzskatīti "Riga" basketbolisti, kuri šosezon pirmo reizi Pasaules tūrē cīnīsies par čempiontitulu savā olimpiskajā trieciensastāvā.

• Pirmo turnīru Kanādā latvieši aizvadīja 20. un 21. augustā, kad Agnis Čavars, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Artūrs Strēlnieks izcīnīja otro vietu Kvebekas "Challenger" turnīrā. Kā jau iepriekš bija plānots, tad "Masters" turnīrā Monreālā Artūra Strēlnieka vietu ieņems Kārlis Pauls Lasmanis, Latvijas olimpiskajam četriniekam atkal spēlējot kopā. Pasaules tūres oficiālajā mājaslapā Mieža un Lasmaņa atkalapvienošanās nosaukta par lielāko kopš Bens Afleks atkal ir kopā ar Dženiferu Lopesu. Latviešu kopējo spēli, acīmredzot, nepacietīgi gaidījuši ne vien līdzjutēji Latvijā, bet arī visā pasaulē.

• Monreālā "Riga" izlikta ar pirmo numuru, kas vismaz uz papīra to padara par galveno favorīti, turnīrā nepiedaloties nevienai Serbijas komandai. A grupa šajā turnīrā izskatās tieši tāpat kā Kvebekā. Pirmo spēli latvieši aizvadīs plkst. 19:45, kad tiksies ar Polijas komandu "Lublin", ko, pateicoties Mieža performancei (12 punkti), izdevās pieveikt ar 22:14. Latviešiem lielākās problēmas sagādāja 215 cm garā Adriana Bogucka apturēšana groza apakšā.

Daudz nozīmīgāka solās būt otrā spēle grupu turnīrā, tiekoties ar "Omaha" basketbolistiem no ASV. Kvebekā grupu turnīra spēlē latviešiem pagalam nesekmējās ar tālmetienu realizāciju (1/18), kas lika piekāpties ar rezultātu 14:19. Nereti saka, ka viena turnīra ietvaros vienai un tai pašai komandai divreiz zaudēt ir grūti, bet tas vēlreiz notika finālā, kurā "Riga" atspēlēja sešu punktu deficītu, ieguva piecu punktu pārsvaru, bet pēdējās sekundēs tomēr zaudēja spēli ar 19:21, samierinoties ar otro vietu. Nu latvieši plkst. 21:30 noteikti ies pēc revanša pret šo ASV komandu.

• Ja nenotiks lieli pārsteigumi, tad "Riga", kā šosezon ierasts, sasniegs ceturtdaļfinālu, kurā pretī stāsies kāda no C grupas komandām. Tajā spēkiem mērosies ASV komandas "Princeton" un "Chicago", kā arī Ķīnas komanda "Beijing", kuras rindās negaidīti Pasaules tūres apritē atgriezīsies viens no bijušajiem slavenās "Novi Sad" komandas un Serbijas izlases spēlētājiem - Marko Savičs. Viņš šo komandu šosezon pārstāvējis vairākos zemākas raudzes un reģionālajos turnīros Eiropā.

• Visas Pasaules kausa izcīņas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.com/2022/...