Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu "Raudondvaris" triumfē Marseļas "Masters" 3x3 turnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lietuviešu "Raudondvaris" triumfē Marseļas "Masters" 3x3 turnīrā
Lietuvieši svin panākumu. Foto: FIBA

Francijas pilsētā Marseļā noslēdzies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Par tā uzvarētājiem kļuva Lietuvas komandas "Raudondvaris" basketbolisti, kuri finālā ar 19:14 pārspēja Francijas komandu "Paris".

• Vakar turnīrā aizvadīts grupu turnīrs, kuru pārsteidzoši sāka Latvijas komanda "Ādaži", pārspējot vienus no favorītiem, ASV komandu "Miami", bet pēc tam smags zaudējums "Liman" neļāva tikt ceturtdaļfinālā un lika samierināties ar devīto vietu. Šodien ceturtdaļfināli nesa virkni pārsteigumu, pusfinālā netiekot, ne "Miami", ne "Liman", kā arī Serbijas un Nīderlandes spēcīgākajām komandām "Ub" un "Amsterdam".

Pirmajā pusfinālā spēkiem mērojās Lietuvas komanda "Raudondvaris" un Austrijas komanda "Vienna", kas izslēdza attiecīgi "Ub" un "Liman". Pusfinālā cīņa ritēja līdzīgi ar vairākām vadības maiņām. Viss izšķīrās vien spēles izskaņā, lietuviešiem atspēlējot divu punktu deficītu, bet pēc tam iegūstot izšķirošo divu punktu pārsvaru, svinot uzvaru ar 21:19.

Otrā pusfinālā sacentās Francijas komanda "Paris" un kvalifikāciju pārvarējusī Melnkalnes komanda "Podgorica", kas izslēdza attiecīgi "Amsterdam" un "Miami". Pirmās divas ar pusi minūtess komandas cīnījās līdzīgi, bet tad izrāvienu veica "Paris", spēles otro pusi sākot ar piecu punktu pārsvaru (11:6). Rezultāta starpība turpināja augt, līdz francūži padarīja darbu līdz galam, iekļūstot finālā - 21:13.

Finālā "Raudondvaris", pateicoties Evaldam Džiaugim un Šarūnam Vingelim izvirzījās vadībā ar 9:4. Francūži sadeldēja deficītu līdz trim punktiem, bet tuvāk tā arī netika. Spēles otrajā pusē lietuvieši turpināja dominēt, spējot dubultot savu pārsvaru (18:12). "Raudondvaris" vajadzēja vēl pusotru minūti, lai liktu punktu spēlei un izcīnītu "Masters" titulu ar rezultātu 19:14.

• Jau nākamnedēļ Mongolijā risināsies sezonas trešais "Masters" turnīrs, kurā sacentīsies arī Latvijas komanda "Kandava/Turība", kas svētdien turpinās cīņu "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā Malaizijā, tiecotie pēc ceļazīmes uz Edmontonas "Masters".